• Shpëtoni nga vdekja, për shkak të urisë, fëmijët e varfër në Shqipëri!

  Drejtuar: z. Ilir Meta, President i Republikës së Shqipërisë z. Edi Rama, Kryetar i Këshillit të Ministrave z. Gramoz Ruçi, Kryetar i Kuvendit të Shqipërisë znj. Ogerta Manastirliu, Ministër i Shëndetësisë dhe Kryetare e Këshillit Kombëtar për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijëve znj. Olta...
 • DREJTËSI PËR KRIMET SEKSUALE NDAJ VAJZAVE NË SHKOLLAT PUBLIKE!

  FAKTE • 120 gra dhe vajza të vrara në Shqipëri në këto vite; • Shqipëria renditet ndër vendet e para në Europë për vrasjet e vajzave e grave; • 88.8% e grave dhe vajzave në Shqipëri kanë përjetuar dhunë; • 64.6% e kanë përjetuar dhunën në familje ose nga partneri; • Rreth 8000 gra dhe vajza denoncojnë çdo vit në polici dhunën familjare; • 90 përqind e krimeve seksuale kundër fëmijëve kryhen ndaj fëmijëve-vajza; • Vetëm në 3 vitet e fundit, 365 fëmijë kanë humbur, prej të cilëve 258 vajza; • 70 % e fëmijëve-vajza përndiqen nga gjuha e urrejtjes në internet.

  Kronikat e vrasjeve dhe dhunës ndaj grave dhe vajzave janë bërë thuajse të përditshme në Shqipëri. Vetëm disa ditë më parë, dy gra u vranë barbarisht nga bashkëshortët e tyre. Vetëm 3 javë më parë një burrë në sy të fëmijëve, dhunon dhe vret gruan. Vetëm një javë më parë 3 gra të tjera dhunohen...
 • Shoqëria civile kërkon dorëheqjen e Ministres së Arsimit në Shqipëri

  Ngjarjet e dhunës dhe shfrytëzimit seksual të fëmijëve në disa shkolla publike të vendit nxisin protetën e shoqërisë civile për të kërkuar mbrojtjen e fëmijëve nga grabitqarët seksualë

  Tiranë, 14 Shkurt 2020 – Organizatat e shoqërisë civile që punojnë në mbrojtje të të drejtave të fëmijëve, protestuan përpara godinës së Ministrisë së Arsimit, Rinisë dhe Sportit, duke kërkuar dorëheqjen e Ministres Besa Shahini. Ngjarjet në rritje të dhunës seksuale që po raportohen nga një sërë...
 • Gjashtëfishohen përndjekja, kërcënimet dhe shantazhi ndaj fëmijëve dhe të rinjve në internet!

  CRCA Shqipëri: Raporti i 2-të Kombëtar për Sigurinë në Internet, një kambanë alarmi për Kuvendin dhe institucionet ligj-zbatuese

  Tiranë, 7 Shkurt 2020 – Raporti i 2-të Kombëtar për Sigurinë në Internet, i cili u bë publik nga ekspertët e CRCA/ECPAT Shqipëri, gjatë Forumit të 5-të Kombëtar për Sigurinë në Internet të Fëmijëve, solli fakte shqetësuese mbi incidentet në internet të raportuara nga fëmijët dhe të rinjtë gjatë...
 • Institucionet arsimore publike, streha të grabitqarëve seksualë në Shqipëri

  CRCA/ECPAT Shqipëri dhe ACE: Kërkojmë reformim të plotë e të thellë të Ministrisë së Arsimit!

  Tiranë, 12 Shkurt 2020 – CRCA/ECPAT Shqipëri dhe Koalicioni Shqiptar për Arsimin (ACE), po ndjekin me shumë shqetësim raportimin që emisioni investigativ STOP i Televizionit KLAN, bëri mbi dhunën seksuale të një profesori në një shkollë të mesme të qytetit të Fierit. Përgjatë emisionit të gjitha...

Nismat Që Ne Mbështesim

CRCA.AL

PLATFORMAT QË NE MBËSHTESIM

  

CRCA.AL

Lajme

 • “Së bashku për një internet më të mirë!”

  SID Albania sjell një Forum Kombëtar dhe një raport për sigurinë e fëmijëve, në Ditën Ndërkombëtare të Internetit të Sigurtë

  Tiranë, 24 Janar 2019 – Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Internetit të Sigurt 2019, SID Albania organizon Forumin Kombëtar “Internet i Sigurt për...
 • ANYN: Z. Kryeministër - Nuk ka Kartë Studenti funksionale pa konsultime me të rinjtë!

  Rrjeti Kombëtar i të Rinjve në Shqipëri kërkon konsultim të menjëhershëm të projekt-vendimit të Këshillit të Ministrave për Kartën e Studentit!

  Tiranë, 20 Dhjetor 2018 – Pas deklaratave më të fundit të Kryeministrit për përgatitjen me urgjencë të një projekt-vendimi për Kartën e Studentit,...
 • Shqipëri: Kuvendi të krijojë urgjentisht Zyrën e Avokatit të Studentëve!

  Korrupsioni, ngacmimet seksuale, ankesat financiare dhe akademike të studentëve, cilësia në arsim, duhet të trajtohen nga një institucion i pavaruar për mbikqyrjen e universiteteve publike

  Tiranë, 21 Dhjetor 2018 – Të rinjtë dhe të rejat në Shqipëri përbëjnë 25% të popullsisë, ndërsa rreth 129,394 prej tyre janë studentë të regjistruar...
 • Parlamenti Rinor Tiranë

  Parlamenti Rinor Tiranë, është një rrjet i nxënësve përfaqësues të 18 shkollave të mesme të kryeqytetit dhe krijimi i tij daton në maj të vitit 2018...
 • DORËZOHET NË KUVEND LIGJI PËR RININË

  CRCA, ANYN dhe mbi 40 organizata Rinore, pas një pune 2-vjeçare dhe konsultimeve me mbi 1000 të rinj e të reja në Shqipëri, i kërkojnë Kuvendit të miratojë sa më shpejt këtë ligj dinjitoz për të drejtat e të rinjve në vend

  Tiranë, 16 Janar 2019 - Një grup deputetësh të Parlamentit të Shqipërisë, të dedikuar prej vitesh për të drejtat e të rinjve, dorëzuan më 11 Janar,...
 • DORËZOHET NË KUVEND LIGJI PËR RININË

  CRCA, ANYN dhe mbi 40 organizata Rinore, pas një pune 2-vjeçare dhe konsultimeve me mbi 1000 të rinj e të reja në Shqipëri, i kërkojnë Kuvendit të miratojë sa më shpejt këtë ligj dinjitoz për të drejtat e të rinjve në vend

  Tiranë, 16 Janar 2019 - Një grup deputetësh të Parlamentit të Shqipërisë, të dedikuar prej vitesh për të drejtat e të rinjve, dorëzuan më 11 Janar,...
 • Studentët e Universiteteve Publike në Shqipëri vazhdojnë protestën për uljen e tarifave

  Protesta e studentëve ka hyrë në ditën e 15 të saj, ndërkohë që Qeveria ende nuk i ka dhënë zgjidhje kërkesave të tyre

  Tiranë, 19 Dhjetor 2018 – Prej 15 ditësh studentët e të gjitha Universiteteve publike në Shqipëri kanë nisur një protestë për të detyruar qeverinë të...
 • Mbi 200 të mitur denoncojnë rastet e përndjekjes nëpërmjet rrjeteve sociale

  Qendra Kombëtare për Internet të Sigurtë në Shqipëri dhe funskioni i saj i deritanishëm kanë tërhequr vëmendjen e mediave në vend. Gazetarja, Voltiza Duro, nisur edhe nga numri i rasteve që shqyrtohen nga specialistët e kësaj qendra, ka realizuar një intervistë me Drejtorin e CRCA, Altin Hazizaj për këtë fenomen.

  Më poshtë gjeni të gjithë intervistën dhe bashkangjitur edhe linkun e saj. - Nga Voltiza Duro                       Numri i fëmijëve dhe...

Pages20 VJET DEDIKUAR MBROJTJES DHE AVANCIMIT TË TË DREJTAVE TË FËMIJËVE DHE TË RINJVE NË SHQIPËRI!

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Femijëve në Shqipëri – CRCA është një nga organizatat kryesore jo-qeveritare, jo-politike, jo-fetare dhe jo-fitimprurese me qendër në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë. CRCA eshte krijuar ne mars te vitit 1997 me qellimin kryesor per te ndihmuar ne permiresimin e situates te te drejtave te femijeve ne Shqiperi.

Motivimi i CRCA-se bazohet në thenien: "Duke punuar të gjithë së bashku, ne mund të ndërtojmë një Botë më të mirë për femijët dhe të rinjte.”

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA është një ndër organizatat më të rëndësishme për të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve në vend, e themeluar më Mars 1997. Gjatë 16 viteve të punës së saj ne kemi bërë që të jemi njëri ndër partnerët serioze të Qeverisë së Shqipërisë (në nivelin kombëtar dhe lokal) dhe të Shoqërisë Civile, në drejtim të ndikimit në politika dhe legjislacion, forcime kapacitetesh të stafit të Qeverisë në punën me fëmijët dhe në presionin ndaj Qeverisë për të respektuar dhe përmirësuar të drejtat e fëmijëve në vend.

Donors and Partners

          

Subscribe

* indicates required

close
Web Design & Development by: WWW.FIT.AL