• CRCA/ECPAT Shqipëri feston me fëmijët në qendrat e pas-tërmetit Vitin e Ri 2020!

  Së bashku me këngëtaren e mirënjohur Mariza Ikonomi, mbi 100 fëmijë gëzuan, kërcyen dhe morën dhurata nga Babagjyshi i Vitit të Ri

  Tiranë, 27 Dhjetor 2019 - CRCA/ECPAT Shqipëri dhe Linja e Këshillimit për Fëmijët-ALO 116111, organizuan sot festën e Vitit të Ri për të gjithë fëmijët që ndodhen në qendrat e pas-tërmetit në Marqinet dhe Shenavlash. Rreth 100 fëmijë gëzuan, kërcyen, kënduan dhe morën dhurata të ndryshme nga...
 • Rinia shqiptare dialogon për drejtësinë, arsimin dhe pjesëmarrjen e tyre në vendimmarrje!

  Forumi i 5-të Kombëtar “Rinia në Shqipëri” adreson problemet më të prekshme të rinisë në Shqipëri

  Tiranë, 18 Dhjetor 2019 - Në kuadër të Ditës Kombëtare të Rinisë në Shqipëri, Qendra Kombëtare Burimore për të Rinjtë në Shqipëri (YRCA) dhe Rrjeti Kombëtar i të Rinjve në Shqipëri (ANYN) në bashkëpunim dhe me mbështetjen e CRCA/ECPAT Shqipëri, Child and Youth Policy Hub Albania dhe Koalicionit për...
 • Presidenti nuk dekreton Ligjin e Rinisë!

  Në Ditën e Rinisë, Qeveria dhe Kuvendi gjenden përsëri në situatën e mos-respektimit të Kushtetutës!

  Tiranë, 9 Dhjetor 2019 – Zyra e Presidenti të Republikës njoftoi se nuk e ka dekretuar Ligjin e Rinisë! Refuzimi vjen në një ditë simbolike, që përkon me Ditën e Rinisë, duke i dhënë një mesazh të fortë Qeverisë dhe Kuvendit, duke deklaruar se në gjendjen aktuale Ligji i Rinisë është në kundërshtim...
 • Fëmijët anembanë Shqipërisë i shkruajnë CRCA në lidhje me përjetimet e tyre të tërmetit

  Arbëri dhe përralla e tij: “Tërmeti dhe Pema”

  Tiranë, 3 Dhjetor 2019 –Grupet e shërbimit psiko-social tëorganizuarnga CRCA/ECPAT Shqipëri, të cilët prej disa ditësh kanë nisur punën e tyre në kampet e ngritura për të dëmtuarit nga tërmeti,  sjellin një tjetër përjetim domethënës fëminor dhe një“leksion”që një fëmijë  7 vjeçar me çiltërsinë e...
 • CRCA/ECPAT Shqipëri, ekspozitë dhe ndihma me punimet e fëmijëve të pas-tërmetit!

  Vizatimi që shihni në faqen tonë të web, është detyra e parë e një fëmije 7 vjeç, nga qyteti i Durrësit, i cili në mengjesin e 26 nëntorit, përjetoi së bashku me familjen e tij, ankthin e tërmetit dhe tashmë dëgjon se ka humbur shtëpinë e tij si pasojë e shëmbjes së pallatit ku jetonte.

  Tiranë 29 Nëntor 2019 - Fëmijë nga e gjithë Shqipëria kanë komunikuar me CRCA/ECPAT Shqipëri për të shprehur mendimet dhe ndjenjat e tyre mbi përjetimin e tërmetit shkatërrues që preku vendin tonë. Disa fëmijë na kanë dërguar pikturat apo vizatimet e tyre duke vijëzuar emocionet, frikën, mendimet,...

Nismat Që Ne Mbështesim

CRCA.AL

PLATFORMAT QË NE MBËSHTESIM

  

CRCA.AL

Lajme

 • “Së bashku për një internet më të mirë!”

  SID Albania sjell një Forum Kombëtar dhe një raport për sigurinë e fëmijëve, në Ditën Ndërkombëtare të Internetit të Sigurtë

  Tiranë, 24 Janar 2019 – Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Internetit të Sigurt 2019, SID Albania organizon Forumin Kombëtar “Internet i Sigurt për...
 • ANYN: Z. Kryeministër - Nuk ka Kartë Studenti funksionale pa konsultime me të rinjtë!

  Rrjeti Kombëtar i të Rinjve në Shqipëri kërkon konsultim të menjëhershëm të projekt-vendimit të Këshillit të Ministrave për Kartën e Studentit!

  Tiranë, 20 Dhjetor 2018 – Pas deklaratave më të fundit të Kryeministrit për përgatitjen me urgjencë të një projekt-vendimi për Kartën e Studentit,...
 • Shqipëri: Kuvendi të krijojë urgjentisht Zyrën e Avokatit të Studentëve!

  Korrupsioni, ngacmimet seksuale, ankesat financiare dhe akademike të studentëve, cilësia në arsim, duhet të trajtohen nga një institucion i pavaruar për mbikqyrjen e universiteteve publike

  Tiranë, 21 Dhjetor 2018 – Të rinjtë dhe të rejat në Shqipëri përbëjnë 25% të popullsisë, ndërsa rreth 129,394 prej tyre janë studentë të regjistruar...
 • Parlamenti Rinor Tiranë

  Parlamenti Rinor Tiranë, është një rrjet i nxënësve përfaqësues të 18 shkollave të mesme të kryeqytetit dhe krijimi i tij daton në maj të vitit 2018...
 • DORËZOHET NË KUVEND LIGJI PËR RININË

  CRCA, ANYN dhe mbi 40 organizata Rinore, pas një pune 2-vjeçare dhe konsultimeve me mbi 1000 të rinj e të reja në Shqipëri, i kërkojnë Kuvendit të miratojë sa më shpejt këtë ligj dinjitoz për të drejtat e të rinjve në vend

  Tiranë, 16 Janar 2019 - Një grup deputetësh të Parlamentit të Shqipërisë, të dedikuar prej vitesh për të drejtat e të rinjve, dorëzuan më 11 Janar,...
 • DORËZOHET NË KUVEND LIGJI PËR RININË

  CRCA, ANYN dhe mbi 40 organizata Rinore, pas një pune 2-vjeçare dhe konsultimeve me mbi 1000 të rinj e të reja në Shqipëri, i kërkojnë Kuvendit të miratojë sa më shpejt këtë ligj dinjitoz për të drejtat e të rinjve në vend

  Tiranë, 16 Janar 2019 - Një grup deputetësh të Parlamentit të Shqipërisë, të dedikuar prej vitesh për të drejtat e të rinjve, dorëzuan më 11 Janar,...
 • Studentët e Universiteteve Publike në Shqipëri vazhdojnë protestën për uljen e tarifave

  Protesta e studentëve ka hyrë në ditën e 15 të saj, ndërkohë që Qeveria ende nuk i ka dhënë zgjidhje kërkesave të tyre

  Tiranë, 19 Dhjetor 2018 – Prej 15 ditësh studentët e të gjitha Universiteteve publike në Shqipëri kanë nisur një protestë për të detyruar qeverinë të...
 • Mbi 200 të mitur denoncojnë rastet e përndjekjes nëpërmjet rrjeteve sociale

  Qendra Kombëtare për Internet të Sigurtë në Shqipëri dhe funskioni i saj i deritanishëm kanë tërhequr vëmendjen e mediave në vend. Gazetarja, Voltiza Duro, nisur edhe nga numri i rasteve që shqyrtohen nga specialistët e kësaj qendra, ka realizuar një intervistë me Drejtorin e CRCA, Altin Hazizaj për këtë fenomen.

  Më poshtë gjeni të gjithë intervistën dhe bashkangjitur edhe linkun e saj. - Nga Voltiza Duro                       Numri i fëmijëve dhe...

Pages20 VJET DEDIKUAR MBROJTJES DHE AVANCIMIT TË TË DREJTAVE TË FËMIJËVE DHE TË RINJVE NË SHQIPËRI!

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Femijëve në Shqipëri – CRCA është një nga organizatat kryesore jo-qeveritare, jo-politike, jo-fetare dhe jo-fitimprurese me qendër në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë. CRCA eshte krijuar ne mars te vitit 1997 me qellimin kryesor per te ndihmuar ne permiresimin e situates te te drejtave te femijeve ne Shqiperi.

Motivimi i CRCA-se bazohet në thenien: "Duke punuar të gjithë së bashku, ne mund të ndërtojmë një Botë më të mirë për femijët dhe të rinjte.”

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA është një ndër organizatat më të rëndësishme për të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve në vend, e themeluar më Mars 1997. Gjatë 16 viteve të punës së saj ne kemi bërë që të jemi njëri ndër partnerët serioze të Qeverisë së Shqipërisë (në nivelin kombëtar dhe lokal) dhe të Shoqërisë Civile, në drejtim të ndikimit në politika dhe legjislacion, forcime kapacitetesh të stafit të Qeverisë në punën me fëmijët dhe në presionin ndaj Qeverisë për të respektuar dhe përmirësuar të drejtat e fëmijëve në vend.

Donors and Partners

          

Subscribe

* indicates required

close
Web Design & Development by: WWW.FIT.AL