• CRCA/ECPAT Shqipëri në fokusin e medias: Prill 2021

  Shqipëria përgjatë muajit Prill, iu nënshtrua një procesi elektoral, i cili prej vitesh ka nisur të shfaqet problematik. Demokracia e vendit, vijon të jetë në pikëpyetje, jo vetëm si shkak i situates së përgjithshme politike në vend përgjatë të gjithë fushatës elektorale por dhe nga gjuha...
 • Anëtarësimi në organizatën lider në mbrojtje të viktimave të krimeve në Europë kërkon të sjellë stan...

  23 Prill, 2021 – Prej ditës së sotme, CRCA/ECPAT Shqipëri, është anëtare e organizatës më të madhe në Bashkimin Europian mbi mbrojtjen dhe avokimin për të drejtat e viktimave të krimeve. Victim Support Europe (VSE) ka si vizion të saj përfaqësimin e zërit të të gjithë viktimave të krimeve, duke...
 • JO përdorimit dhe shfrytëzimit të fëmijëve për përfitime elektorale!

  Menjëherë pas thirrjes së CRCA/ECPAT Shqipëri mbi denoncimin e të gjitha partive që do të përdorin imazhin e fëmijëve gjatë fushatës elektorale 2021, media prestigjoze Balkaninsight, mori në intervistë Drejtorin Ekzekutiv të CRCA/ECPAT Shqipëri. Këtë intervistë të plotë dhe të realizuar nga...
 • Votoni!

  Të dielën më 25 Prill, në Shqipëri mbahen zgjedhjet parlamentare 2021. CRCA/ECPAT Shqipëri, ANYN, BARNAHUS dhe ACE, kanë përzgjedhur që nëpërmjet një video sensibilizuese, të përcjellin mesazhin e rëndësisë që ka vota për të gjithë ne. Në këtë video-mesazh, ne ju ftojmë të gjithëve, që jo vetëm të...
 • CRCA/ECPAT Shqipëri padit në Gjykatë Bashkinë e Tiranës!

  Prej 2 vjetësh një vendim i Këshillit Bashkiak të Tiranës shkel të drejtën kushtetuese të mbledhjes dhe tubimit paqësor për çdo qytetar, grupim qytetarësh apo OSHC

  Tiranë, 21 prill 2021 – CRCA/ECPAT Shqipëri do të përballet më 29 Prill 2021 në një gjyq me Bashkinë e Tiranës. Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve i është drejtuar Gjykatës Administrative Tiranë disa javë më parë, me një padi ndaj Bashkisë Tiranë dhe Këshillit Bashkiak për shkelje...

Nismat Që Ne Mbështesim

CRCA.AL

CRCA.AL

Lajme

Pages20 VJET DEDIKUAR MBROJTJES DHE AVANCIMIT TË TË DREJTAVE TË FËMIJËVE DHE TË RINJVE NË SHQIPËRI!

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Femijëve në Shqipëri – CRCA është një nga organizatat kryesore jo-qeveritare, jo-politike, jo-fetare dhe jo-fitimprurese me qendër në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë. CRCA eshte krijuar ne mars te vitit 1997 me qellimin kryesor per te ndihmuar ne permiresimin e situates te te drejtave te femijeve ne Shqiperi.

Motivimi i CRCA-se bazohet në thenien: "Duke punuar të gjithë së bashku, ne mund të ndërtojmë një Botë më të mirë për femijët dhe të rinjte.”

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA është një ndër organizatat më të rëndësishme për të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve në vend, e themeluar më Mars 1997. Gjatë 16 viteve të punës së saj ne kemi bërë që të jemi njëri ndër partnerët serioze të Qeverisë së Shqipërisë (në nivelin kombëtar dhe lokal) dhe të Shoqërisë Civile, në drejtim të ndikimit në politika dhe legjislacion, forcime kapacitetesh të stafit të Qeverisë në punën me fëmijët dhe në presionin ndaj Qeverisë për të respektuar dhe përmirësuar të drejtat e fëmijëve në vend.

 

Donors and Partners

          

Subscribe

* indicates required

close
Web Design & Development by: WWW.FIT.AL