• Ekspert për hartimin e protokolleve të punës për punonjësit e shërbimit social në nivel vendor

  CRCA/ECPAT Shqipëri po kërkon një ekspert në kuadër të nismës: "Përmirësimi i ofrimit të shërbimeve sociale për shtresat në nevojnë në Bashkinë Devoll"

  TERMA REFERENCE    QENDRA PËR MBROJTJEN E TË DREJTAVE TË FËMIJËVE NË SHQIPËRI  Titulli i nismës   Përmirësimi i ofrimit të shërbimeve sociale për shtresat në nevojnë në Bashkinë Devoll  Pozicioni:  Ekspert për hartimin e protokolleve të punës për punonjësit e shërbimit social në nivel...
 • PETICION

  TI JAPIM FUND VARFËRISË SË FËMIJËVE NË SHQIPËRI!

  Shqipëria të luftojë për varfërinë zero për fëmijët dhe të sigurojë kushtet e domosdoshme social-ekonomike që të gjithë fëmijët të përballojnë periudhën e vështirë të pandemisë globale!   Drejtuar:         Z. Edi RAMA, Kryeministër dhe Kryetar i Partisë Socialiste                         Z.Gramoz...
 • Shqipëria së shpejti mund të zbatojë sistemin AMBER për gjetjen e fëmijëve të humbur, rrëmbyer apo t...

  Tiranë, 16 Tetor 2020 – Shqipëria, më në fund mund të jetë vendi i radhës që do të bëhet pjesë e Sinjalizuesit AMBER, një sistem bashkëkohor ky në ndihmë të fëmijëve të humbur, të rrëmbyer, ata që largohen nga shtëpia apo edhe viktimat e tarfikimit e shfrytëzimit seksual. Drejtuesit e Policisë së...
 • Fëmijët shqiptarë, vijojnë të mbeten të rrezikuar nga shfrytëzimi seksual dhe trafikimi

  ECPAT International dhe CRCA/ECPAT Shqipëri, prezantojnë raportin “Shqipëria: Shfrytëzimi i fëmijëve për qëllime seksuale”

  Tiranë, 15 Tetor 2020 – ECPAT International dhe CRCA/ECPAT Shqipëri bënë sot publik raportin “Shqipëria: Shfrytëzimi i fëmijëve për qëllime seksuale”, icili është raporti më i fundit ndërkombëtar, që fokusohet tekevidentimi i rreziqeve që ekspozojnë fëmijët në trafikim, shfrytëzim seksual,...
 • Prezantohet publikisht projekt-ligji “Për Regjistrin Kombëtar të të Dënuarve për Krime Seksuale”

  Nisma më e fundit ligjore e CRCA Shqipëri është përjekja e parë serioze e Lëvizjes Kombëtare #NEJEMI1 për parandalimin e krimeve seksuale kundër fëmijëve dhe grave në Shqipëri

  Tiranë, 8 Tetor 2020 - CRCA/ECPAT Shqipëri, Barnahus Albania dhe Zyra Ligjore për Fëmijët dhe të Rinjtë në Shqipëri, prezantuan sot në një forum on-line, projekt-ligjin “Për Regjistrin Kombëtar të të Dënuarve për Krime Seksuale në Shqipëri”. Projekti është përgatitur nga ekspertët më të mirë në...

Nismat Që Ne Mbështesim

CRCA.AL

CRCA.AL

Lajme

Pages20 VJET DEDIKUAR MBROJTJES DHE AVANCIMIT TË TË DREJTAVE TË FËMIJËVE DHE TË RINJVE NË SHQIPËRI!

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Femijëve në Shqipëri – CRCA është një nga organizatat kryesore jo-qeveritare, jo-politike, jo-fetare dhe jo-fitimprurese me qendër në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë. CRCA eshte krijuar ne mars te vitit 1997 me qellimin kryesor per te ndihmuar ne permiresimin e situates te te drejtave te femijeve ne Shqiperi.

Motivimi i CRCA-se bazohet në thenien: "Duke punuar të gjithë së bashku, ne mund të ndërtojmë një Botë më të mirë për femijët dhe të rinjte.”

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA është një ndër organizatat më të rëndësishme për të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve në vend, e themeluar më Mars 1997. Gjatë 16 viteve të punës së saj ne kemi bërë që të jemi njëri ndër partnerët serioze të Qeverisë së Shqipërisë (në nivelin kombëtar dhe lokal) dhe të Shoqërisë Civile, në drejtim të ndikimit në politika dhe legjislacion, forcime kapacitetesh të stafit të Qeverisë në punën me fëmijët dhe në presionin ndaj Qeverisë për të respektuar dhe përmirësuar të drejtat e fëmijëve në vend.

 

Donors and Partners

          

Subscribe

* indicates required

close
Web Design & Development by: WWW.FIT.AL