• CRCA/ECPAT Shqipëri feston me fëmijët në qendrat e pas-tërmetit Vitin e Ri 2020!

  Së bashku me këngëtaren e mirënjohur Mariza Ikonomi, mbi 100 fëmijë gëzuan, kërcyen dhe morën dhurata nga Babagjyshi i Vitit të Ri

  Tiranë, 27 Dhjetor 2019 - CRCA/ECPAT Shqipëri dhe Linja e Këshillimit për Fëmijët-ALO 116111, organizuan sot festën e Vitit të Ri për të gjithë fëmijët që ndodhen në qendrat e pas-tërmetit në Marqinet dhe Shenavlash. Rreth 100 fëmijë gëzuan, kërcyen, kënduan dhe morën dhurata të ndryshme nga...
 • Rinia shqiptare dialogon për drejtësinë, arsimin dhe pjesëmarrjen e tyre në vendimmarrje!

  Forumi i 5-të Kombëtar “Rinia në Shqipëri” adreson problemet më të prekshme të rinisë në Shqipëri

  Tiranë, 18 Dhjetor 2019 - Në kuadër të Ditës Kombëtare të Rinisë në Shqipëri, Qendra Kombëtare Burimore për të Rinjtë në Shqipëri (YRCA) dhe Rrjeti Kombëtar i të Rinjve në Shqipëri (ANYN) në bashkëpunim dhe me mbështetjen e CRCA/ECPAT Shqipëri, Child and Youth Policy Hub Albania dhe Koalicionit për...
 • Presidenti nuk dekreton Ligjin e Rinisë!

  Në Ditën e Rinisë, Qeveria dhe Kuvendi gjenden përsëri në situatën e mos-respektimit të Kushtetutës!

  Tiranë, 9 Dhjetor 2019 – Zyra e Presidenti të Republikës njoftoi se nuk e ka dekretuar Ligjin e Rinisë! Refuzimi vjen në një ditë simbolike, që përkon me Ditën e Rinisë, duke i dhënë një mesazh të fortë Qeverisë dhe Kuvendit, duke deklaruar se në gjendjen aktuale Ligji i Rinisë është në kundërshtim...
 • Fëmijët anembanë Shqipërisë i shkruajnë CRCA në lidhje me përjetimet e tyre të tërmetit

  Arbëri dhe përralla e tij: “Tërmeti dhe Pema”

  Tiranë, 3 Dhjetor 2019 –Grupet e shërbimit psiko-social tëorganizuarnga CRCA/ECPAT Shqipëri, të cilët prej disa ditësh kanë nisur punën e tyre në kampet e ngritura për të dëmtuarit nga tërmeti,  sjellin një tjetër përjetim domethënës fëminor dhe një“leksion”që një fëmijë  7 vjeçar me çiltërsinë e...
 • CRCA/ECPAT Shqipëri, ekspozitë dhe ndihma me punimet e fëmijëve të pas-tërmetit!

  Vizatimi që shihni në faqen tonë të web, është detyra e parë e një fëmije 7 vjeç, nga qyteti i Durrësit, i cili në mengjesin e 26 nëntorit, përjetoi së bashku me familjen e tij, ankthin e tërmetit dhe tashmë dëgjon se ka humbur shtëpinë e tij si pasojë e shëmbjes së pallatit ku jetonte.

  Tiranë 29 Nëntor 2019 - Fëmijë nga e gjithë Shqipëria kanë komunikuar me CRCA/ECPAT Shqipëri për të shprehur mendimet dhe ndjenjat e tyre mbi përjetimin e tërmetit shkatërrues që preku vendin tonë. Disa fëmijë na kanë dërguar pikturat apo vizatimet e tyre duke vijëzuar emocionet, frikën, mendimet,...

Nismat Që Ne Mbështesim

CRCA.AL

PLATFORMAT QË NE MBËSHTESIM

  

CRCA.AL

Lajme

Pages20 VJET DEDIKUAR MBROJTJES DHE AVANCIMIT TË TË DREJTAVE TË FËMIJËVE DHE TË RINJVE NË SHQIPËRI!

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Femijëve në Shqipëri – CRCA është një nga organizatat kryesore jo-qeveritare, jo-politike, jo-fetare dhe jo-fitimprurese me qendër në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë. CRCA eshte krijuar ne mars te vitit 1997 me qellimin kryesor per te ndihmuar ne permiresimin e situates te te drejtave te femijeve ne Shqiperi.

Motivimi i CRCA-se bazohet në thenien: "Duke punuar të gjithë së bashku, ne mund të ndërtojmë një Botë më të mirë për femijët dhe të rinjte.”

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA është një ndër organizatat më të rëndësishme për të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve në vend, e themeluar më Mars 1997. Gjatë 16 viteve të punës së saj ne kemi bërë që të jemi njëri ndër partnerët serioze të Qeverisë së Shqipërisë (në nivelin kombëtar dhe lokal) dhe të Shoqërisë Civile, në drejtim të ndikimit në politika dhe legjislacion, forcime kapacitetesh të stafit të Qeverisë në punën me fëmijët dhe në presionin ndaj Qeverisë për të respektuar dhe përmirësuar të drejtat e fëmijëve në vend.

Donors and Partners

          

Subscribe

* indicates required

close
Web Design & Development by: WWW.FIT.AL