• Viti 2021 - Viti Ndërkombëtar për Eleminimin e Punës së Fëmijëve

  CRCA: Viti 2025, në Shqipëri asnjë fëmijë në punë!

  Puna e fëmijëve, është një fenomen që është i shtrirë në të gjitha vendet e Botës. Për eleminimin e saj Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, ka vendosur që vitin 2021ta shpallë si Viti Ndërkombëtar për Eleminimin e Punës së Fëmijëve. Ajo miratoi së fundmi edhe një rezolutë, në të cilën...
 • DEKLARATË PËR SHTYP

  Prej një jave Organizata të ndryshme të Shoqërisë Civile kanë ndjekur ecurinë e protestave të të rinjve në Tiranë dhe në qytetet kryesore të Shqipërisë mbas vrasjes tragjikenga patrulla e policisë e qytetarit të pafajshëm Klodjan Rasha, episodet edhunshme që kanë shoqëruar këto protesta si dhe...
 • Zyra e Mbrojtjes Ligjore Falas së CRCA Shqipëri: 34 fëmijë përfitojnë ndihmë ligjore parësore dhe dy...

  Në më pak se 4 muaj, që nga dhënia e autorizmit nga Ministria e Drejtësisë, fëmijët dhe të miturit kanë përfituar nga mbështetja ligjore falas e juristëve dhe avokatëve të CRCA / ECPAT Shqipëri

  Vetëm në 4 muajt e fundit të vitit 2020, 34 fëmijë dhe të rinj kanë kërkuar ndihmë ligjore dhe shërbime parësore dhe dytësore, përsa i përket qasjes së tyre përkundrejt organeve të drejtësisë në Shqipëri si dhe atyre të administratës publike. 1. Ai është 15 vjeç dhe mbi të rëndojnë 280 procedime...
 • Vrasja e një të riu nga Policia, sjell protesta të përditshme të adoleshentëve dhe të rinjve në Shqi...

  CRCA/ECPAT Shqipëri në një komunikim me Policinë e Shtetit i bëri thirrje për të treguar kujdes ndaj fëmijëve dhe adoleshentëve pjesëmarrës në protesta

  Tiranë, 14 Dhjetor 2020 – Prej pesë ditësh Tirana dhe qytete të ndryshme të vendit janë përfshirë nga protestat qytetare, për shkak të vrasjes së një të riu 25 vjeçar nga një punonjës policie. Tubimet nisën me mbledhje të shumë të rinjve, mes tyre edhe një numër të madh të fëmijëve dhe...
 • BARNAHUS Shqipëri: 31 fëmijë të shpëtuar nga abuzuesit e tyre seksual

  Në më pak se dy vjet, numri i fëmijëve të trajtuar nga Barnahus Shqipëri, tregon sa i domosdoshëm ka qenë ky shërbim për fëmijët dhe adoleshentët

  Ajo ishte vetëm 12 vjeç dhe kishte vite që dhunohej seksualisht nga bashkëshorti i nënës së saj 46 vjeçar. 16 vjeçarja kishte muaj të tërë që nuk i shkëputej dot kërcënimit të shokut të saj të klasës, se do ta tregonte videon që kishte realizuar me të dhe disa bashkëmoshatarë. Vajza iu drejtua...

Nismat Që Ne Mbështesim

CRCA.AL

CRCA.AL

Lajme

Pages20 VJET DEDIKUAR MBROJTJES DHE AVANCIMIT TË TË DREJTAVE TË FËMIJËVE DHE TË RINJVE NË SHQIPËRI!

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Femijëve në Shqipëri – CRCA është një nga organizatat kryesore jo-qeveritare, jo-politike, jo-fetare dhe jo-fitimprurese me qendër në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë. CRCA eshte krijuar ne mars te vitit 1997 me qellimin kryesor per te ndihmuar ne permiresimin e situates te te drejtave te femijeve ne Shqiperi.

Motivimi i CRCA-se bazohet në thenien: "Duke punuar të gjithë së bashku, ne mund të ndërtojmë një Botë më të mirë për femijët dhe të rinjte.”

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA është një ndër organizatat më të rëndësishme për të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve në vend, e themeluar më Mars 1997. Gjatë 16 viteve të punës së saj ne kemi bërë që të jemi njëri ndër partnerët serioze të Qeverisë së Shqipërisë (në nivelin kombëtar dhe lokal) dhe të Shoqërisë Civile, në drejtim të ndikimit në politika dhe legjislacion, forcime kapacitetesh të stafit të Qeverisë në punën me fëmijët dhe në presionin ndaj Qeverisë për të respektuar dhe përmirësuar të drejtat e fëmijëve në vend.

 

Donors and Partners

          

Subscribe

* indicates required

close
Web Design & Development by: WWW.FIT.AL