Women And Youth In Politics - News

Women And Youth In Politics - News

 • Insitucionet publike të garantojnë mundësi të barabarta për gratë e vajzat

  DEKLARATË E SHOQËRISË CIVILE

  Sot është Përvjetori i 104, i Ditës Ndërkombëtare të Gruas …

  Rreth njëqind vite më parë gratë lanë punët e tyre në fabrika dhe dolën nëpër rrugë të protestonin mbi pagat e ulta, pasigurinë në punë, kushtet jonjerëzore të punës dhe dhunën e gjithanshme të ushtruar ndaj tyre. Njëqind vite më vonë gratë vazhdojnë të mos gëzojnë të drejta...

 • Partitë Politike të vendosin 50% gra për Kryetare të bashkive në të gjithë Shqipërinë!

  Deklaratë Publike

  Tiranë, 19 JANAR 2015 – Koalicioni për Nxitjen e Pjesëmarrjes së Grave dhe të Rinjve në Politikë, ka ndjekur me vemendje deklaratat e ditëve të fundit të 3 partive kryesore në vend, PS, LSI dhe PD, lidhur me përfaqësimin gjinor në zgjedhjet vendore 2015, që do të mbahen në 21 Qershor 2015.

  Kryetari i Partisë Socialiste dhe Qeverisë, z. Edi Rama...

 • Shoqëria Civile dhe Aleanca e Grave Deputete propozojnë vendosjen e kuotës gjinore 40% në kodin zgjedhor dhe zgjedhjet vendore 2015

  Tiranë, 9 Dhjetor 2014 - Koalicioni Për Nxitjen e Pjesëmarrjes së Grave dhe të Rinjve në Politikë në bashkëpunim me Aleancën e Grave Parlamentare dhe organizata e aktivistë të shoqërisë civile, organizuan sot takimin konsultativ strategjik për të diskutuar rreth nismave të përbashkëta që mund të ndërmerren përgjatë muajve në vazhdim për të sjellë një ndryshim në përfaqësimin e grave në nivel...

 • Ndahen çmimet “Gruaja e vitit 2014”

  Tiranë 9 Dhjetor 2014 - Koalicioni për Gratë dhe të Rinjtë në Politikë në bashkëpunim me Shtëpia e të Drejtave të Njeriut/CRCA Shqipëri dhe me mbështetjen e Olof Palme International Center, ndanë sot publikisht në një event të posaçëm Çmimet Kombëtare “Gruaja e Vitit 2014" në Shqipëri.

  Çmimi Gruaja e Vitit në kategorine Politikë shkoi për znj. Nora Malaj...

 • Nis faza e votimit për çmimin “Gruaja e Vitit 2014”

  Tiranë 18 Nëntor 2014 - Koalicioni për Gratë dhe të Rinjtë në Politikë në bashkëpunim me Shtëpia e të Drejtave të Njeriut/CRCA Shqipëri hapën sot fazën e votimeve për Çmimin “Gruaja e Vitit 2014”.

  Kjo iniciativë, e lançuar në fillim të muajit Tetor, ka për qëllim të fuqizojë kauzën e të drejtave dhe avancimit të grave dhe vajzave në Shqipëri, si një mjet që kontribuon...

 • National award “Woman of the Year 2014” starts its next phase

  Tirana 22 October 2014 - The Albanian Coalition for the Promotion of Women and Youth in Politics in partnership with the Human Rights House / CRCA Albania, continue the proces of evaluation for candidates to the National Award “Woman of the Year 2014”.

  This initiative, launched in the beginning of October, aims to empower women and girl in Albania,...

 • Shoqëria civile manifeston në mbështetje të pjesmarrjes së grave në politikë

  Tiranë, 8 Mars 2014 – Përfaqësues nga grupe të ndryshme të shoqërisë civile, burra dhe gra, të rinj dhe të reja, të inicuar nga Koalicioni për Gratë dhe të Rinjtë në Politikë, manifestuan në ditën ndërkombëtare të të drejtave të grave përpara Kuvendit, për të ngritur zërin për gjendjen e rëndë të të drejtave politike të grave në Shqipëri dhe për të kërkuar shanse të barabartanë politikë dhe...

Pages

Donors and Partners

          

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL