Women And Youth In Politics - News

Women And Youth In Politics - News

 • Nis faza finale e votimit për vlerësimin “Gruaja e Vitit 2015”

  Tiranë 2 Dhjetor 2015 - Koalicioni për Gratë dhe të Rinjtë në Politikë në bashkëpunim me Shtëpia e të Drejtave të Njeriut/CRCA Shqipëri hapën sot fazën finale të votimit për Vlerësimin Kombëtar “Gruaja e Vitit 2015”.

  Kjo iniciativë, e lançuar në muajin Shtator të këtij viti, ka për qëllim të fuqizojë kauzën e të drejtave dhe avancimit të grave dhe vajzave në Shqipëri,...

 • CRCA Shqipëri në Dialogun Global të Shoqërisë Civile me UN Women

  23-24 Nëntor 2015 – HRH/CRCA Shqipëri merr pjesë në Dialogun Global të Shoqërisë Civile me temë “Nxitja e veprimeve për llogaridhënie dhe ndikim”, organizuar nga UN Women në kuadër të axhendës ‘Planeti 50-50 deri në 2030-ën’.

  Ky takim organizohet në një moment të rëndësishëm të historisë kur një axhendë transformuese për përparim dhe prosperitet njerëzor për periudhën pas-2015, e cila...

 • Kuota gjinore dhe për minoritetet të përfshihen në Kushtetutën e Shqipërisë

  Tiranë, 03. 11. 2015 - Koalicioni për Nxitjen e Pjesëmarrjes së Grave dhe të Rinjve në Politikë dhe Shtëpia e të Drejtave të Njeriut (HRH), në vazhdimësi të punës disa vjeçare për vendosjen dhe zbatimin e kuotës gjinore në Kodin Zgjedhor, ka kërkuar së fundmi përfshirjen edhe në Kushtetutën e Shqipërisë të kësaj kuote si edhe kuotës për minoritetet.

  Në kuadër të reformës në drejtësi,...

 • 50% e Kuvendit të ardhshëm të jenë gra dhe vajza

  DEKLARATË PUBLIKE

  KUVENDI I SHQIPËRISË TË NIS DISKUTIMET PËR KODIN ZGJEDHOR

  Tiranë, 07 Tetor 2015 - Zgjedhjet e fundit Vendore të 21 Qershorit 2015 sollën një rritje të konsiderueshme të pjesmarrjes së grave si kandidate për këshillat bashkiakë, pas vendosjes së kuotës gjinore 50% në Kodin Zgjedhor. Por pavarësisht...

 • Hapen nominimet për vlerësimin kombëtar “Gruaja e vitit 2015”

  NJOFTIM PËR SHTYP

  Tiranë 28 Shtator 2015 - Koalicioni për Gratë dhe të Rinjtë në Politikë në bashkëpunim me Shtëpia e të Drejtave të Njeriut/CRCA Shqipëri hapën sot fazën e Nominimeve për Vlerësimin Kombëtar “Gruaja e Vitit 2015”.

  Kjo iniciativë ka për qëllim të fuqizojë kauzën e të drejtave dhe avancimit të grave dhe vajzave në...

 • Për herë të parë 15% e bashkive të vendit drejtohen nga gra e vajza

  Tiranë, 3 Shtator 2015 - Pasi ka përfunduar procesi i mandatimit të kryetarëve të rinj të 61 bashkive të vendit, pas zgjedhjeve vendore 2015, rezulton se 9 bashki në rang vendi ose 14.7% janë fituar dhe do të drejtohen nga kryebashkiake gra e vajza.

  Këto zgjedhje përveç votimit për herë të parë sipas reformës së re territoriale, bënë të mundur edhe rritjen e pjesëmarrjes dhe...

 • Parlamenti i Shqipërisë miraton ndryshimet në kodin zgjedhor lidhur me kuotën gjinore

  Koalicioni për Nxitjen e Pjesmarrjes së Grave dhe të Rinjve në Politikë përgëzon Aleancën e Grave Deputete, Kuvendin dhe parlamentarët për ndryshimet në Kodin Zgjedhor

  Koalicioni për Nxitjen e Pjesëmarrjes së Grave dhe të Rinjve në Politikë, përmes kësaj deklarate dëshiron të përgëzojë Aleancën e Grave Deputete, Kuvendin e Shqipërisë dhe të gjithë parlamentarët për...

Pages

Donors and Partners

          

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL