Në burg për një tortë ?! A ka drejtësi për të miturit në konflikt me ligjin në Shqipëri?

Në burg për një tortë ?! A ka drejtësi për të miturit në konflikt me ligjin në Shqipëri?

Kodi për të Miturit në Shqipëri, ende nuk ka gjatur zbatim, edhe pse ka shumë muaj që ka hyrë në fuqi. Televizioni FAX News u interesua pranë Qendrës për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri për rastin e një të mituri në Vlorë që mbahet prej muajsh në paraburgim, në pritje të vendimit për vjedhjen e një torte (!).

Drejtori i CRCA, z. Altin Hazizaj, në intervistën e dhënë për këtë televizion, tregon se Kodi për të Miturit ka paraqitur njësërëproblemesh nëzbatim, ndërsa rekomandon zbatimin e alternativave të tjera tësigurisëapo vuajtjes sëdënimit. Intervistën e tij mund ta gjeni në lidhjen e mëposhtme në minutat 4.14-5.03 dhe 7.48 -10.21.

Donors and Partners

          

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL