Lajme

Lajme

 • Dy vjet pas protestës së studentëve, korrupsioni në universitete mbetet ende i pasfiduar!

  Tiranë, 9 Dhjetor 2020 – Vetëm dy vjet pas protestës disa-javore të studentëve, që u mbyll me premtime të shumta nga ana e Qeverisë, këtë 9 Dhjetor, studentët dhe pedagogët vijnë sërish bashkë duke treguar se asnjë nga premtimet nuk është mbajtur dhe situate vazhdon të mbetet e njëjtë.

  Në Forumin online të bashkë-organizuar nga CRCA dhe ANYN, në Ditën Ndërkombëtare kundër Korrupsionit...

 • Pandemia shton kriminalitetin, papunësinë, dhunën dhe varfërinë te të rinjtë në Shqipëri!

  Tiranë, 12 Gusht 2020 – Dita Ndërkombëtare e Rinisë, i gjen të rinjtë në Shqipëri, më të varfër, më të dhunuar dhe në gjëndje ekonomike edhe më të mjerë se një vit më parë. Raporti i përvitshëm Kombëtar “Rinia në Shqipëri 2020“, i CRCA/ECPAT Shqipëri dhe Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë, evidenton problemet më madhore dhe sfidat me të cilat janë përballur të rinjtë përgjatë këtij viti.

  ...

 • CRCA -Kuvendit: Garantoni kuotën 50% në kandidimet partiake!

  Tiranë, 17 Korrik 2020 – CRCA Shqipëri, i ka kërkuar sot Kuvendit të Shqipërisë ndryshime të rëndësishme të Kodit Zgjedhor. Nëpërmjet një shkrese drejtuar Komisionit për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut, Drejtori i CRCA ka argumentuar ne detaje të gjitha ndryshimet e kërkuara mbi përmirësimin e disa dispozitave të Projekt-ligjit “Për Disa...

 • BE HAP DYERT PËR SHQIPËRINË - A JEMI GATI?

  Tiranë, 15 Maj 2020 – Shqipëria vetëm para disa javësh, mori ftesën e shumëpritur të çeljes së negociatave me Bashkimin Europian. Ky vendim, përveç anës pozitive për të gjithë të rinjtë në vend, përkthehet edhe në sfida, faktorë që duhen zgjidhur dhe vendimarrje e llogaridhënie politike. Përshtatja e të rinjve shqiptarë me standartet europiane, niveli ekonomik, arsimor,...

 • Kuvendi hedh poshtë dekretin e Presidentit për ligjin “Për Rininë”

  Tiranë, 17 Dhjetor 2019 – Komisioni për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik, hedh poshtë dekretin e Presidentit mbi Ligjin “Për Rininë”. Kuvendi i Shqipërisë, vendosi dje në një mbledhje të komisionit përkatës kalimin e këtij ligji.

  Me 14 vota pro dhe vetëm dy vota kundër, votat e dy përfaqësuesve të opozitës, Fatjona Dhimitri dhe Erjon Piciri, dekreti i Presidentit...

 • Samiti i 2 i Vajzave miraton rezolutën për parandalimin dhe dënimin e dhunës seksuale ndaj fëmijëve-vajza

  Tiranë, 18 Nëntor 2019 – Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri (ANYN) dhe CRCA/ECPAT Shqipëri organizojnë për të dytin vit radhazi, Samitin e Vajzave, një event ky që inkurajon vajzat anembanë Shqipërisë që të marrin në konsideratë të ardhmen e tyre në vendimmarrje, duke synuar një përfshirje sa më të gjerë në të gjitha hallkat e këtyre proceseve. 

  Samiti i 2-të i...

 • Hapet Qendra Burimore Kombëtare për të Rinjtë në Shqipëri

  Tiranë, 10 Nëntor 2019 – Sot në mëngjes, në prezencën e mbi 100 të rinjve e të rejave nga e gjithë Shqipëria, deputeteve, përfaqësuesve të autoriteteve dhe organizatave, hapi dyert Qendra Kombëtare Burimore për të Rinjtë (YRCA), një rrjet i shërbimeve të informacionit, edukimit joformal, këshillimit dhe mbështetjes të të rinjve dhe organizatave të tyre në Shqipëri.

  ...

 • Aktivistët e shoqërisë civile bëjnë thirrje për veprim dhe përgjegjësi në rishikimin e Pekin +25

  Aktivistët e shoqërisë civile bëjnë thirrje për veprim dhe përgjegjësi në rishikimin e Pekinit + 25. Një grup i larmishëm prej 450 aktivistësh për të drejtat e grave nga Evropa, Amerika e Veriut, Kaukazi dhe Azia Qendrore u mblodhën në forumin rajonal të shoqërisë civile Pekin + 25, në Gjenevë, Zvicër, për të kërkuar veprime urgjente për barazinë gjinore dhe për të diskutuar për strukturat që...

 • Z. PRESIDENT, MOS DEKRETONI PROJEKTLIGJIN “PËR RININË”!

  CRCA/ECPAT Shqipëri, i drejtohet më këtë letër të hapur publike, Presidentit për të kërkuar ndërhyrjen e tij në mos-dekretimin e projektligjit “Për Rininë”. Më dt.15 Tetor 2019,  Komisioni për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik, në cilësinë e komisionit përgjegjës, vijoi dhe mbylli diskutimin nen per nen dhe në tërësi të projektligjit “Për Rininë”, duke e miratuar atë.

  CRCA/ECPAT...

 • Parlamenti Rinor Tiranë i bashkohet lëvizjes botërore “Fridays for Future”

  Tiranë, 14 Qershor 2019 – Parlamenti Rinor Tiranë, si përfaqësues i të gjithë gjimnazistëve të kryeqytetit, për herë të parë në Shqipëri, iu bashkua lëvizjes së miliona të rinjve në botë, “Fridays For Future”. Në shumë vende të botës, të rinjtë i janë bashkuar lëvizjes globale që ndërmori 16 vjeçarja suedeze e nominuar për çmimin NOBEL, Greta Thunberg, për mbrojtjen e mjedisit në botë dhe...

Pages

Donors and Partners

          

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL