66% e mësuesve shqiptarë heshtin përballë bulizmit në shkolla me bazë homofobinë dhe transfobinë

66% e mësuesve shqiptarë heshtin përballë bulizmit në shkolla me bazë homofobinë dhe transfobinë

Ambasada PINK në prezantimin e studimit “Perceptimet dhe qëndrimet e mësuesve ndaj adoleshentëve LGBTI në shkollat e mesme publike në Shqipëri” të kryer përmes një pyetësori të gjerë me mësuesit në shkollat e mesme, në qytetet Tiranë, Durrës, Shkodër, Elbasan, Vlorë dhe Korçë, tregoi të dhëna shqetësuese përsa i përket informimit të mësuesve ndaj adoleshentëve LGBTI si dhe qëndrimeve që ata përcjellin në mjediset shkollore. 

Televizionet Kombetare Shqiptare sjellin lajmin në të cilin eksperti i këtij studimi, Z. Altin Hazizaj, duke paraqitur shifrat e pyetësorit, tregon se në Shqipëri por edhe në arsim ende nuk është arritur kultura e duhur për ti pranuar adoleshenëtët LGBTI.

https://www.zeriamerikes.com/a/4417976.html

https://abc24.al/ora-news-studimi-66-e-mesuesve-shqiptare-heshtin-perballe-bulizmit-ne-shkolla/

 

Donors and Partners

         

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL