CRCA/ECPAT Shqipëri në fokusin e medias përgjatë muajit Shkurt 2021

CRCA/ECPAT Shqipëri në fokusin e medias përgjatë muajit Shkurt 2021

Muaji Shkurt, si çdo vit, përfshin një prej ngjarjeve më të rëndësishme përsa i përket mbrojtjes së fëmijëve dhe adoleshentwve: Ditën Ndërkombëtare për Internet të Sigurt.

Në këtë ditë, Platforma Kombëtare ISIGURT.AL, Qendra Kombëtare për Internet të Sigurt dhe CRCA/ECPAT Shqipëri, prezantuan, për të tretin vit radhazi, raportin mbi situatën e incidenteve nw internet, të ndeshura nga fëmijët dhe të rinjtë në Shqipëri dhe të raportuara në Platformën Kombëtare www.ISIGURT.ALpërgjatë vitit 2020.

 

ISIGURT.AL: 40% e faqeve pornografike të raportuara gjatë vitit 2020 janë me fëmijë shqiptarë

Raporti i 3-të Kombëtar “Të përdhunuar në internet: Industria e Internetit përballë mbrojtjes së fëmijëve dhe adoleshentëve në Shqipëri!”, paraqet një situatë tejet kritike për përballjen qëfëmijët dhe adoleshentët kanëme internetin dhe përmbajtjen e papërshtatshme nëtë, qëgjatë vitit 2020 përkoi edhe me mbylljen masive për shkak të pandemisë globale të Covid-19.

Media ndoqi me shumë interes prezantimin e Raportit, i cili u pasqyrua gjerësisht në platformat mediatike kombëtare dhe ndërkombëtare. Disa nga lidhjet kryesore në këto artikuj i gjeni më poshtë:

https://top-channel.tv/2021/02/09/te-perdhunuar-ne-internet-raporti-i-zymte-per-vendin-tone-rriten-raportimet-per-pornografi-me-te-mitur/

https://www.gazetatema.net/2021/02/09/interneti-pandemia-ekstremizoi-dhunen-seksuale-pornografine-dhe-kercenimet-te-femijet-dhe-te-rinjte-ne-shqiperi/

https://shqiptarja.com/lajm/situata-alarmuese-600fishohen-faqet-pornografike-gjate-pandemise-40-te-rasteve-te-faqeve-gjate-2020-i-perkasin-femijeve-shqiptare

https://gazetasi.al/te-perdhunuar-ne-internet-pandemia-ekstremizoi-dhunen-seksuale-pornografine-dhe-kercenimet-te-femijet-dhe-te-rinjte-ne-shqiperi/

https://bulevardionline.com/7pandemia-ekstremizoi-dhunen-seksuale-pornografine-dhe-kercenimet-te-femijet-dhe-adoleshentet-ne-shqiperi/

https://telegraf.al/aktualitet/te-perdhunuar-ne-internet-rriten-raportimet-per-pornografi-me-te-mitur-ne-shqiperi/

https://kohajone.com/tag/te-perdhunuar-ne-internet/

Donors and Partners

          

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL