CRCA/ECPAT Shqipëri në pasqyrimin e medias gjatë muajit Nëntor 2020

CRCA/ECPAT Shqipëri në pasqyrimin e medias gjatë muajit Nëntor 2020

Nëntori 2020 për vetë edhe simbolikën që përfshin është një muaj i mbushur me aktivitete dhe përmban në vetvete shumë ditë në të cilat opinion publik duhet të ndërgjegjësohet për çështjet e të drejtave të fëmijëve, grave, etj. Ky muaj ishte një periudhë e një pune intensive e CRCA / ECPAT Shqipëri, ndërsa shumë prej aktiviteteve të saj u ndoqën masivisht nga media në vend.

Më poshtë po paraqesim disa nga lajmet kryesore që tërhoqën vëmendjen e medias:

Ermonela Jaho, shpallet Ambasadore kundër dhunës seksuale

Gazetarët ndanë masivisht në çdo faqe të mediave sociale apo edhe në atë të shkruar e vizive, lajmin se sopranoja me famë botërore Ermonela Jaho u shpall Ambasadore e CRCA në luftën kundër dhunës seksuale ndaj fëmijëve dhe adoleshentëve. Më poshtë disa nga lidhjet e lajmeve në mediat kryesore në Shqipëri:

https://top-channel.tv/2020/11/18/ermonela-jaho-ambasadore-e-shqiperise-ne-luften-kunder-dhunes-e-shfrytezimit-seksual-te-femijeve/

https://lajme.rtsh.al/artikull/ermonela-jaho-ambasadorja-e-crca-ecpat-ne-shqiperi-ne-luften-kunder-abuzimit-seksual-dhe-shfrytezimit-te-femijeve

https://www.topalbaniaradio.com/v7/ermonela-jaho-ambasadore-e-crca-ecpat-shqiperi-kunder-dhunes-dhe-shfrytezimit-seksual-te-femijeve/

https://dosja.al/ermonela-jaho-ambasadore-e-shqiperise-ne-luften-kunder-dhunes-e-shfrytezimit-seksual-te-femijeve/

https://exit.al/en/2020/11/18/albanian-soprano-speaks-up-over-child-sexual-abuse-and-exploitation/

 

Maratona kombëtare kundër Dhunës Seksuale ndaj Fëmijëve

Në kuadër të Lëvizjes Kombëtare #NEJEMI1, në Ditën Ndërkombëtare për Parandalimin e Abuzimit të Fëmijëve, CRCA/ECPAT Shqipëri organizuan maratonën virtuale për të ndërgjegjësuar sa më shumë fëmijë dhe prindër dhe përcjellë moton e fushatës kombëtare “DHUNA SEKSUALE NUK PYET PËR MOSHË APO GJINI: RAPORTOJE!”. Eventi që u përshëndet edhe nga Presidenti i Republikës, u përcoll gjerësisht nga media:

https://www.faxweb.al/ilir-meta-reagimi-per-femijet/

http://ata.gov.al/2020/11/19/dita-e-fjongos-blu-meta-detyrim-tu-sigurojme-te-gjitheve-femijeri-te-lumtur/

https://shqiptarja.com/lajm/abuzimet-seksuale-metakuvendit-e-patolerueshme-vetem-445-e-autoreve-jane-denuar-me-vendim-te-prere-te-miratohet-me-urgjence-projektligji-per-regjistrin-e-te-denuarve?r=kh11

https://a2news.com/2020/11/19/femijet-viktima-te-dhunes-seksuale-meta-apel-kuvendit-te-miratohet-sa-me-pare-ligji-per-regjistrin-e-krimeve-seksuale/w

https://theworldnews.net/al-news/fjongo-blu-ilir-meta-ndal-abuzimit-seksual-me-femijet-kuvendi-te-miratoje-ligjin-per-regjistrin-e-abuzuesve

Ekzpozita e punimeve të fëmijëve të prekur nga tërmeti

Po ky muaj, solli një vit pas tërmetit të rëndë në Shqipëri, dhe një prej aktiviteteve të premtuara të CRCA/ECPAT, ekspozitën e punimeve të fëmijëve në kampet e tërmetit. Në këtë ekspozitë u organizua edhe një ankand mbi 38 punime të përzgjedhura të fëmijëve.Më poshtë disa nga lidhjet e lajmeve në mediat kryesore në Shqipëri:

https://www.youtube.com/watch?v=7GIlRvdbCVQ&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=9_9t74a0MnA&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=WMSswGcBwfY&feature=emb_title

https://shqiptarja.com/lajm/pertej-rrenojave-ekspozita-me-piktura-te-femijeve-qe-iu-demtuan-banesat-nga-termeti?r=kh12

https://thealbanianprofile.com/pertej-rrenojave-ekpozite-artistike-ne-mbeshtetje-te-femijeve-te-prekur-nga-termeti/

 

Donors and Partners

          

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL