National Register Of Sexual Crimes Against Children In Albania - News

National Register Of Sexual Crimes Against Children In Albania - News

 • Miratohet Ligji për Regjistrin Kombëtar për të Dënuarit për Krime Seksuale

  Tiranë, 21 korrik 2022 – Me 124 vota pro, Kuvendi i Shqipërisë sot në mbrëmje vonë miratoi Ligjin për Regjistrin Kombëtar për të Dënuarit për Krime Seksuale. Me këtë nismë Shqipëria ndërmerr hapin e parë serioz në drejtim të mbrojtjes së fëmijëve nga dhuna seksuale. Ligji bazohet gjerësisht në draftin e përgatitur nga ekspertët më të mirë të CRCA/ECPAT Shqipëri.

  ...

 • Komisioni i Ligjeve miraton projekt-ligjin për Regjistrin e Krimeve Seksuale

  Tiranë, 19 Korrik 2022 – Komisioni Parlamentar Për Legjislacionin dhe të Drejtat e Njeriut miratoi sot nen për nën projekt-ligjin “Për Regjistrin Kombëtar të të dënuarve për krime seksuale”.  Miratimi në këtë Komision, i hap tashmë rrugën projekt-ligjit për t’u miratuar në seancën plenare të Kuvendit të Shqipërisë. Projekti që kaloi sot në miratim bazohet thuajse tërësisht në projektin e...

 • Kuvendi i Shqipërisë nuk duhet të humbasë shansin për të mbrojtur fëmijët nga pedofilët dhe grabitqarët seksualë!

  Tiranë, 17 Korrik 2022 – Ditën e nesërme, Kuvendi i Shqipërisë dhe komisionet e tij, do të fillojnë shqyrtimin e projektligjit “Për krijimin e Regjistrimit Kombëtar”, të përgatitur nga CRCA/ECPAT Shqipëri dhe të propozuar nga deputetja Erisa Xhixho, nën-Kryetare e Grupit Parlamentar “Miqtë e Fëmijëve”. Sidoqoftë, varianti i Projekt-ligjit të shpërndarë këtë të premte nga ana e...

 • 1 në 3 qytetarë nuk do të denonconin tek autoritetet dhunën ndaj fëmijëve

  Tiranë, 1 Qershor 2022 – Dhuna vijon te jetë prezente në jetën e fëmijëve kudo në Shqipëri dhe komuniteti ende është shumë larg kulturës së denoncimit të saj!

  Gjetjet paraprake të studimit më të fundit të CRCA/ECPAT Shqipëri, “Angazhimi i Komunitetit për mbrojtjen e fëmijëve nga dhuna”, paraqet realitetin e vështirë ku jetojnë dhe rriten fëmijët, i cili është larg të...

 • SHQIPËRI: NGA SOT NJË PLATFORMË KOMBËTARE PËR TË RAPORTUAR GJUHËN DHE KRIMET E URREJTJES

  Tiranë 20 Maj 2022 - Sot në mëngjes, Platforma Kombëtare ISIGURT.AL dhe Ambasada PINK prezantuan Platformën Kombëtare “RAPORTO: Gjuhën dhe Krimet e Urrejtjes”, në një event publik të mikëpritur nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale. Takimi u organizua në kuadër të Ditës Ndërkombëtare kundër Homofobisë dhe Festivalit të 13-të të Diversitetit, për shkak se...

 • Shqipëria drejt shërbimeve sociale të lëvizshme në ndihmë të fëmijëve

  Devoll, 15 Maj 2022 – CRCA/ECPAT Shqipëri së bashku me Bashkinë Devoll nisën punën për ngritjen për herë të parë në një bashki në Shqipëri të shërbimeve sociale të lëvizshme në ndihmë dhe në mbrojtje të fëmijëve! Rreth 1000 fëmijë ne Devoll do të mbështeten me shërbime multi-disiplinare në familje përgjatë tre viteve të ardhshme!

  Programi "4 Rrota në Shërbim"...

 • Ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë

  Bruksel, 11 maj2022- Sot u shënua një ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë. Me këtë propozim legjislativ inovator, BE-ja po krijon një precedent në të gjithë botën, duke  hapur rrugën për rregulla më të rrepta për të rritur luftën dhe parandalimin kundër shfrytëzimit dhe abuzimit seksual të fëmijëve (CSEA), duke përfshirë edhe detyrimin ligjor që kompanitë e internetit dhe...

Pages

Donors and Partners

          

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL