News

News

 • Shqipëri: 217 fëmijë shqiptarë të trafikuar gjatë 2018 vetëm në Mbretërinë e Bashkuar! Po në Europë?

  Tiranë, 16 korrik 2019 – Pranë Ditës Ndërkombëtare kundër Trafikimit të Qënieve Njerëzore, CRCA/ ECPAT Shqipëri kërkon të ndajë publikisht shqetësimin e saj se Shqipëria ka dështuar në luftën për eleminimin e trafikimit të fëmijëve dhe Qënieve Njerëzore, duke ofruar shumë pak mundësi për mbrojtjen e tyre. Sipas të dhënave të Agjensisë kundër Krimit në Mbretërinë e Bashkuar,...

 • Shteti dhe drejtësia në Shqipëri janë dorëzuar para pedofilëve dhe grabitqarëve seksualë!

  Tiranë, 12 Korrik 2019 – Qendra për të Drejtat e Fëmijëve-CRCA/ECPAT Shqipëri, nëpërmjet kësaj deklarate publike kërkon të bëjë me dije jo vetëm opinionit publik, por edhe instancave ligjzbatuese se është e pafalshme, e patolerueshme dhe nuk ndodh në asnjë vend të botës që një pedofil të lihet dhe në të njëjtën kohë të mos merret as edhe një masë për mbrojtjen e një vajze 11-...

 • CRCA Shqipëri pranohet me të drejta të plota anëtare e Eurochild

  Tiranë, 1 Korrik 2019 – Qendra për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri (CRCA/ECPAT Shqipëri) u pranua sot anëtare me të drejta të plota e Eurochild, organizatës më të madhe në Bashkimin Europian për të drejtat e fëmiijëve.

  Eurochild është një rrjet organizatash që punojnë me fëmijët dhe për fëmijët duke avokuar për të drejtat dhe mirëqenien e tyre për të qenë në qendër të...

 • Shqipëria, dështim spektakolar në respektimin e të drejtave të Fëmijëve!

  Tiranë, 1 Qershor 2019 - Në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve dhe në vitin e 30-të të miratimit të Konventës për të Drejtat e Fëmijës nga OKB-ja, të dhënat, faktet dhe raportet ndër vite, si nga fëmijët, nga organizatat joqeveritare dhe ato të OKB-së, tregojnë se Shqipëria ka dështuar në mënyrë spektakolare për të mbrojtur të drejtat e çdo fëmije!

  Vetëm përpara dy ditësh...

 • Raporti ‘Fëmijët për të drejtat e fëmijëve” paraqet shqetësimet fëmijëve dhe të rinjve mbi situatën e të drejtave të tyre në Shqipëri

  Tiranë, 29 Maj 2019 – Fëmijët dhe të rinjtë, përfaqësues të Parlamentit Rinor Tiranë, dhe Grupeve të Fëmijëve “Zëri 16+”në katër qytete të Shqipërisë (Burrel, Durrës, Elbasan dhe Peshkopi), prezantuan sot gjetjet e Raportit Kombëtar “Fëmijët për të Drejtat e Fëmijëve” të realizuar nga vetë ata në kuadër të inciativës së përbashkët e ndermarre nga Save the Children në...

 • AKCESK, larg duart nga politikat për mbrojtjen e fëmijëve!

  I nderuar z. Kryeministër,

  Ju drejtohem me këtë letër të hapur, për të shprehur shqetësimin tonë si CRCA/ECPAT Shqipëri dhe Qendra për Internet të Sigurt në Shqipëri, përsa i përket sigurisë së internetit në vendin tonë.

  Shqipëria pavarësisht masave që ka ndërmarrë për mbrojtjen e fëmijëve, rezulton se është një ndër vendet me internetin më të pasigurtë në Europë!

  Raporti...

 • DEKLARATA FINALE

  Shqipëria ka bërë përpjekje serioze për avancimin e të drejtat të fëmijëve dhe të të rinjve. Megjithatë, përkundër këtyre përparimeve, korrupsioni i përhapur gjerësisht, lufta politike ndërmjet dy partive kryesore parlamentare, institucionet publike të dobëta dhe mungesa e financimit publik, ka penguar seriozisht përpjekjet për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve dhe të rinjve. Shqipëria ka...

Pages

Donors and Partners

          

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL