News

News

 • Shqipëria një ndër vendet kryesore të trafikimit të fëmijëve në Europë

  Tiranë, 18 Tetor 2018 – ECPAT Shqipëri dhe Qendra për të Drejtat e Fëmijëve (CRCA), në Ditën Europiane Kundër Trafikimit të Qënieve Njerëzore kërkojnë të ndajnë publikisht shqetësimin e tyre për rritjen e ndjeshme të numrit të viktimave të trafikimit të qenieve njerëzore në Shqipëri dhe punën e dobët të policisë së shtetit për të parandaluar trafikimin e fëmijëve nga...

 • STUDIMI I ECPAT INTERNATIONAL TREGON SE DJEMTË DHE FËMIJËT E VEGJËL JANË MË TË RREZIKUAR PËR T’U SHFRYTËZUAR SEKSUALISHT ONLINE

  6 Mars 2018, Buksel, Belgjikë --- Studimet më  në zë në lidhje  me shfrytëzimin seksual online të fëmijëve ka treguar një nevojë urgjente për të matur dhe për të kuptuar më mirë këtë problem-shprehet INTERPOLI dhe një  nga grupet e fushatave sensibilizuese. Një raport nga një studim i ri, i publikuar nga  Interpol dhe Ecpat International, sugjeron se kur imazhet ose videot online të abuzimit...

 • PUBLIKOHET UDHËZUESI “PËR PROMOVIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËVE NË KUVENDIN E SHQIPËRISË”

  Tiranë, 18 Nëntor 2016 – Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri (CRCA) në bashkëpunim me Grupin Parlamentar “Miqtë e Fëmijëve” dhe me mbështetjen e UNICEF Shqipëri prezantojnë sot udhëzuesin “Për promovimin e të drejtave të fëmijëve në Kuvendin e Shqipërisë”. Ky udhëzues kërkon ti vijë në ndihmëdeputetëve të Kuvendit të Shqipërisë, për të punuar për avancimin e të drejtave...

 • Grupi parlamentar “Miqtë e Fëmijëve” takohet me shoqërinë civile

  4 Nëntor 2015, Tiranë–Kuvendi i Shqipërisë në bashkëpunim me UNICEF dhe Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve-CRCA Shqipëri, organizuan sot takimin e parë të Grupit Parlamentar “Miqtë e Fëmijëve” (GPMF). Të pranishëm në këtë aktivitet ishin Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, përfaqësuesja e UNICEF-it në Shqipëri, deputetë, përfaqësues të shoqërisë civile, si dhe...

 • Shqipëria e papërgatitur për të mbrojtur fëmijët nga dhuna

  Prezantohen të dhënat e studimit shkencor të BECAN për Shqipërinë në lidhje me ndjekjen e rasteve të dhunës ndaj fëmijëve. Sistemi i drejtësisë merr vlerësim të ulët për ndjekjen ligjore të dhunuesve të fëmijëve.

  Tiranë, 18 Nëntor 2014 - Qendra pёr Mbrojtjen e tё Drejtave tё Fёmijёve në Shqipёri (CRCA)  prezantoi sot nё Workshopin “Dhuna kundër femijëve: Çfarë na tregojnë të dhënat nga...

 • CRCA dhe ALO 116 vlerësim të posaçëm për përfaqësuesin e UNICEF në Shqipëri

  Tiranë, 31 Korrik 2014- Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve - CRCA dhe Linja Kombëtare e Telefonit të Fëmijëve - ALO 116 vlerësuan sot Z. Detlef Palm, Përfaqësues i UNICEF në Shqipëri, me çmimin për “Të Drejtat e Fëmijëve 2014”, përmes të cilit e falenderuan publikisht për angazhimin dhe mbështetjen e vazhdueshme që i ka dhënë, gjatë viteve të misionit të tij në Shqipëri, avancimit...

 • Alo 116: Dhuna me bazë gjinore fillon që në fëmijëri!

  Raporti Tematik i Linjës Kombëtare e Ndihmës për Fëmijët, tregon se fëmijët vajza dhunohen nga familja apo shokët që në moshë të hershme!

  Tiranë, 4 Dhjetor 2013 – ALO 116: Linja Kombëtare e Ndihmës për Fëmijët,në kuadër të 16 Ditëve të Aktivizmit kundër Dhunës me Bazë Gjinore, bën publik sot këtë Raport Tematik, i cili pasqyron dhunën ndaj fëmijëve vajza në Shqipëri, bazuar tek...

Pages

Donors and Partners

          

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL