News

News

 • Raporti ‘Fëmijët për të drejtat e fëmijëve” paraqet shqetësimet fëmijëve dhe të rinjve mbi situatën e të drejtave të tyre në Shqipëri

  Tiranë, 29 Maj 2019 – Fëmijët dhe të rinjtë, përfaqësues të Parlamentit Rinor Tiranë, dhe Grupeve të Fëmijëve “Zëri 16+”në katër qytete të Shqipërisë (Burrel, Durrës, Elbasan dhe Peshkopi), prezantuan sot gjetjet e Raportit Kombëtar “Fëmijët për të Drejtat e Fëmijëve” të realizuar nga vetë ata në kuadër të inciativës së përbashkët e ndermarre nga Save the Children në...

 • AKCESK, larg duart nga politikat për mbrojtjen e fëmijëve!

  I nderuar z. Kryeministër,

  Ju drejtohem me këtë letër të hapur, për të shprehur shqetësimin tonë si CRCA/ECPAT Shqipëri dhe Qendra për Internet të Sigurt në Shqipëri, përsa i përket sigurisë së internetit në vendin tonë.

  Shqipëria pavarësisht masave që ka ndërmarrë për mbrojtjen e fëmijëve, rezulton se është një ndër vendet me internetin më të pasigurtë në Europë!

  Raporti...

 • DEKLARATA FINALE

  Shqipëria ka bërë përpjekje serioze për avancimin e të drejtat të fëmijëve dhe të të rinjve. Megjithatë, përkundër këtyre përparimeve, korrupsioni i përhapur gjerësisht, lufta politike ndërmjet dy partive kryesore parlamentare, institucionet publike të dobëta dhe mungesa e financimit publik, ka penguar seriozisht përpjekjet për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve dhe të rinjve. Shqipëria ka...

 • CRCA/ECPAT Shqipëri prezantojnë gjendjen e fëmijëve dhe të rinjve para OKB-së

  Tiranë, 4 Prill 2019 – Qendra për të Drejtat e Fëmijëve– CRCA/ECPAT Shqipëri, prezantoi sot në mëngjes në Gjenevë, raportin alternativ periodik mbi gjendjen e të drejtave të fëmijëve dhe të rinjve në Shqipëri, përpara Grupit të Punës të UPR të OKB-së në Gjenevë. Ky grup pjesë e Komitetit për të Drejtat e Njeriut të OKB-së merr në shqyrtim çdo 4 vjet situatën dhe shkeljet e të drejtave të...

 • SHTETI SHQIPTAR TË MBROJË FËMIJËT NGA DHUNA INSTITUCIONALE!

  Tiranë, 11 Mars 2019 – Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri (CRCA), me anë të kësaj deklarate publike, kërkon të shprehë indinjatën e saj të thellë mbi trajtimin e papërshtatshëm dhe përballjen e fëmijëve me dhunë institucionale, të ushtruar nga punonjësit e përmbarimit shtetëror në Tiranë.

  Sot në mëngjes, përmbarimi gjyqësor, i shoqëruar nga një numër i lartë i...

 • Qendra Kombëtare për Internet të Sigurt në Shqipëri merr pjesë në Forumit Europian “Internet i Sigurt 2018”

  Bruksel, 20 Nëntor 2018 – Qendra Kombëtare për Internet të Sigurt në Shqipëri, që drejtohet nga CRCA, u ftua të marrë pjesë në Forumin Europian “Interneti i Sigurt 2018”, që u mbajt në datat 20-22 Nëntor në Bruksel, Belgjikë.

  Konferenca vjetore ndërkombëtare me temë “Ndikimi i teknologjisë te fëmijët, të rinjtë dhe shoqëria", diskutoi mbi ndikimin e teknologjisë në...

 • Hapet Qendra Kombëtare për Internet të Sigurt në Shqipëri

  Tiranë, 31 Tetor 2018 – Qendra për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri (CRCA), organizata e vetme kombëtare e specializuar për çështjet e sigurisë në internet, që udhëheq përpjekjet për ta bërë internetin sa më të sigurt edhe në Shqipëri, njoftoi sot në mesditë se ka finalizuar përpjekjet e saj dy vjeçare për hapjen e Qendrës Kombëtare për Internet të Sigurt.

  Shqipëria,...

Pages

Donors and Partners

          

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL