Every Roma Child In Kindergarten News

Every Roma Child In Kindergarten News

 • Qarku dhe Bashkia e Elbasanit mblidhen për "Çdo fëmijë rom në kopsht"

  Elbasan, 16 Shtator 2015- Këshillii Qarkut dhe Bashkia Elbasan në bashkëpunim me CRCA Shqipëri, organizuan sot në sallën e takimeve të Këshillit të Qarkut workshopin “Aksesi i fëmijëve rom në shërbimet e fëmijërisë së hershme”. Takimi kishte si qëllim të sillte së bashku të gjithë aktorët kryesorë për të diskutuar sfidat e vitit të parë dhe zgjidhje që ndikojnë në përmirësimin...

 • NJOFTIM PËR PUNËSIM

  • Pozicioni: Asistent Koordinator nga Komuniteti Rom për programin “Çdo fëmijë rom në kopsht”
  • Punëdhënës: CRCA Shqipëri
  • Kohëzgjatja: 1 vit (3 muaj provë)

  CRCA është një organizatë joqeveritare, jopolitike dhe jofitimprurëse, e cila punon për të promovuar...

 • Shqipëria mobilizohet për "Çdo fëmijë rom në kopsht"

  Tiranë, 1 Maj 2015 – Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve - CRCA Shqipëri  mbylli sot fazën e parë të mobilizimit të komuniteteve në mbështetje të iniciativës “Çdo fëmijë Rom në kopsht”. Mobilizimi i komuniteteve për arsimin e fëmijëve rom ka për qëllim të krijojë mekanizma dialogu ndërmjet qytetarëve dhe autoriteteve vendore, për të nxjerrë në pah dhe identifikuar problemet dhe...

 • “Çdo fëmijë Rom në kopsht” dhuron 100 pako për fëmijët Rom

  Tiranë, 08 Janar 2015- Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve - CRCA Shqipëri dhe Shtëpia e të Drejtave të Njeriut, në kuadër të iniciativës “Çdo fëmijë Rom në kopsht” me mbështetjen e Bankës Ndërkombëtare Tregëtare (ICB Bank) edhe këtë vit dhuruan në Tiranë, Elbasan, Cërrik, Korçë, Maliq, Bilisht dhe Gjirokastër 100 pako për fëmijë 3-6 vjeç të integruar në kopshte dhe...

 • Një hap përpara drejt integrimit të fëmijëve rom në kopsht në Shqipëri

  Tiranë, 15 Korrik 2014Çdo fëmijë rom do të regjistrohet në kopsht, pavarësisht nëse në momentin e regjistrimit e ka çertifikatën e lindjes dhe çertifikatën e vaksinimit” tha Znj. Lindita Nikolla, Ministre e Arsimit dhe Sportit e cila morri pjesë në Forumin e Hapur “Çdo fëmijë rom në kopsht” organizuar nga Ministria e Arsimit dhe Sportit,...

 • “Çdo fëmijë rom në kopsht” mbështet kampin veror për 100 fëmijë në qytetin e Korçës.

  Korçë, 10 Korrik 2014– Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve-CRCA, ALO 116 dhe UNICEF mbështesin 100 fëmijë pjesë e komunitetit rom, egjiptian, fëmijë jetimë dhe nga shtresa të disavantazhuara për të ndjekur kampin veror “Miqësia” në Parkun Rinia të qytetit të Korçës.

  100 fëmijë të moshave 6 deri në 12 vjeç janë mbështetur në kuadër të nismës së UNICEF “Çdo fëmijë rom në kopsht...

 • Fëmijët e kopshtit “Bregu i Lumit” festojnë 1 Qershorin

  Tiranë, 30 Maj 2014- Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve (1 Qershor), Qëndra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (CRCA), Instituti i Kulturës Rome në Shqipëri, aktivistë, shoqëri civile, prindër dhe familjarë të komunitetit rom dhe jo rom, morrën pjesë në aktivitetin e zhvilluar në ambjentet e kopshtit “Bregu i Lumit”. Ky kopsht është një ndër pikat fokale...

Pages

Donors and Partners

          

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL