I nderuar President i Republikës së Francës,

Ne, organizatat franceze dhe europiane që mbrojmë të drejtat e fëmijëve, ju nxisim përmes kësaj Letre të Hapur të mbështesni fuqishëm rregulloren e propozuar europiane që ka për qëllim parandalimin dhe luftimin e dhunës seksuale ndaj fëmijëve. Kjo nismë vendimtare kërkon udhëheqje dhe angazhim të parezervë nga Franca për të adoptuar një tekst të fortë që mbron fëmijët kundër të gjitha formave të dhunës, kudo në internet. Dhjetorin e kaluar, ju shprehët mbështetjen tuaj për këtë legjislacion njërit prej anëtarëve tanë të koalicionit dhe ne po llogarisim tek ju sot për të bërë publike këtë mbështetje të qartë.

Prej muajsh, duke qëndruar në heshtje, qeveria franceze u ka dërguar një mesazh fëmijëve dhe të mbijetuarve të dhunës seksuale se mbrojtja e tyre nuk është një përparësi. Çdo ditë, më shumë fëmijë janë viktima të dhunës seksuale të lehtësuara nga Interneti. Çdo sekondë, të paktën 3 imazhe ose video të dhunës seksuale të kryera ndaj fëmijëve shpërndahen në internet dhe ky fenomen po shpërthen me zhvillimin e përmbajtjeve të gjeneruara nga IA. Nuk mund t’i lejojmë fëmijët tanë të mbeten më të pambrojtur. 

 

Në vitin 2023, më shumë se 100 milionë materiale të abuzimit seksual të fëmijëve janë raportuar se qarkullojnë në internet. 60% e këtyre materialeve mbahen në serverat në BE-së, 98% e të cilave kanë të bëjnë me fëmijë nën moshën 13 vjeç. Franca nuk është kursyer në këtë drejtim, pasi renditet e 4-ta në botë për organizimin e përmbajtjes më të abuzimit seksual të fëmijëve, me një rritje prej 36.5% të raporteve lidhur me Francën midis viteve 2022 dhe 2023. E megjithatë, gjatë muajve të fundit, kemi vënë re se shkëmbimet tona me aktorët e ndryshëm janë reduktuar në konsiderata teknologjike mbi mbrojtjen e privatësisë dhe vështirësitë për të vendosur rregulla për platformat. Franca duket se ka humbur nga sytë interesat e fëmijëve. Si President, ju keni një përgjegjësi ligjore dhe një detyrë morale për të mbrojtur fëmijët në të gjitha mjediset, duke përfshirë internetin. 74% e francezëve janë në favor të ligjeve që do të detyronin platformat për të zbuluar dhe fshirë materialet e abuzimit seksual të fëmijëve online, duke përfshirë edhe në mesazhet private. Ne nuk mund thjesht të mbyllim sytë ndaj asaj që po ndodh në Internet dhe në sistemet private të mesazheve, të cilat përdoren në një shkallë masive nga shkelësit për të ndarë materialet e abuzimit seksual të fëmijëve dhe për të krehur fëmijët.

Z. President, si Kreu i Shtetit dhe përfaqësues i popullit francez, ju keni fuqinë të shtyni përpara këtë propozim thelbësor për të garantuar sigurinë e fëmijëve online. Aktualisht jemi në një moment vendimtar kur qytetarët francezë dhe europianë e shohin Francën për një udhëheqje më të fortë. Qytetarët tuaj po presin një qëndrim të fortë në favor të propozimit të Komisionit Europian, i cili do të lejonte mbrojtjen e fëmijëve nga të gjitha format e abuzimit seksual në të gjitha hapësirat online dhe nuk e kuptojnë pse ky vendim, që ofron mbrojtje më të mirë për fëmijët online, është kaq i vonuar. Duke mbështetur këtë nismë në nivel evropian, Franca mund të luajë një rol thelbësor në mbrojtjen e fëmijëve jo vetëm në territorin tonë, por në të gjithë Bashkimin Evropian dhe në botë.

Prandaj ju bëjmë thirrje që ta bëni zërin tuaj të dëgjohet dhe të përdorni ndikimin tuaj për t’u siguruar që kjo rregullore e propozuar të miratohet dhe të zbatohet pa vonesë. Së bashku, ne mund dhe duhet të punojmë për një të ardhme ku çdo fëmijë në Evropë rritet i sigurt, i mbrojtur nga tmerri i dhunës seksuale. Viktimat dhe të mbijetuarit po llogarisin tek ju për të mbështetur legjislacionin e propozuar të BE-së.

Do të jemi të lumtur t’i përgjigjemi çdo pyetjeje që mund të keni dhe të caktojmë një takim sa më shpejt që të jetë e mundur.

Sinqerisht,

Organizata në Francë:

ECPAT France 

BE Brave France

Caméléon

AETEOS

Les ami.es de Romy

Elien Rebirth

WORLD VISION FRANCE

Grandir Dignement

ACPE 

Les Amis des Enfants du Monde

Association Home

La Fondation pour l’enfance

La Clef – Coordination française  pour le lobby européen des femmes

Association Mémoire traumatique et victimologie

Point de contact

Organizata ndërkombëtare:

ECLAG Steering Group (ECPAT International, Brave Movement, Eurochild, Missing Children Europe, Internet Watch Foundation, Terre des Hommes et Thorn)

Thorn 

Brave Movement 

Eurochild

COFACE Families Europe

Internet Watch Foundation

Missing Children Europe

Organizata Kombëtare:

Terre des Hommes Netherlands

Network for Children’s Rights (Greece)

Save the Children Finland

Protect Children (Finland)

CRCA/ECPAT Albania

Hintalovon Foundation – ECPAT Hungary 

The Smile of the Child (Greece)

IJM Deutschland e.V.

Justice Initiative

ChildX (Sweden)

Lasten perusoikeudet-Children´s Fundamental Rights ry, Finland

Marie Collins Foundation

Child Focus (Belgium)


Detajet e Lajmit
May 3, 2024
969
Kategoria