• Raporto Online
  • Anetare e:

CRCA dhe partnerët e saj dorëzojnë në OKB raportin për ciklin e katërt të UPR për gjendjen e fëmijëve dhe të rinjve në Shqipëri

April 8, 2024

Tiranë, 7 Prill 2024  – Një rrjet i gjerë i organizatave të të drejtave të fëmijëve dhe të rinjve, nën ombrellën e Shtëpisë për të Drejtat e Njeriut, të udhëhequr nga CRCA Shqipëri, dorëzuan sot raportin për ciklin e 4-të ...

Lexo më shumë

ANYN dhe CRCA: Nënshkruani peticionin “VOTO 16 vjeç”!

June 27, 2022

Tiranë, 27 Qershor 2022 – ANYN, Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri dhe CRCA/ECPAT Shqipëri, hapën sot fushatën e nënshkrimit të peticionit për uljen e moshës së votimit në Shqipëri në 16 vjeç. Një fushatë kjo që rinis n ...

Lexo më shumë

PETICION: Ulni moshën e votimit në 16 vjeç!

June 27, 2022

Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri - ANYN dhe CRCA/ECPAT Shqipëri, në kuadër të reformës zgjedhore, bëjmë publike sot kërkesën tonë për uljen e moshës për të votuar në 16 vjeç. Shqipëria ka qenë ndër vendet e para në ...

Lexo më shumë

Ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë

May 11, 2022

Bruksel, 11 maj2022- Sot u shënua një ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë. Me këtë propozim legjislativ inovator, BE-ja po krijon një precedent në të gjithë botën, duke  hapur rrugën për rregulla më të rrepta për ...

Lexo më shumë

Departamenti Amerikan i Shtetit kritikon Shqipërinë për gjëndjen e fëmijëve!

April 15, 2022

Tiranë, 15 Prill 2022 – Raporti më i fundit i Departamentit Amerikan të Shtetit, sjell një tablo shqetësuese përsa i përket mbrojtjes së të drejtave të njeriut në Shqipëri. Ky raport përsa i përket disa situatave dhe analizave për f ...

Lexo më shumë

Media për CRCA/ECPAT Shqipëri gjatë 3 muajve të parë të vitit 2022

March 31, 2022

Tiranë, 31 Mars 2022 – Përgjatë muajve të parë të këtij viti, vëmendja e CRCA/ECPAT Shqipëri, është fokusuar në problematikat që përcjell jo vetëm interneti i pasigurt në vendin tonë, por edhe vijimi i punës për mbrojtjen e vikti ...

Lexo më shumë

Deklaratë!

March 14, 2022

Prej disa ditësh tashmë po zhvillohen protesta paqësore në qytetet kryesore të vendit, gjatë të cilave qytetarët i kërkojnë qeverisë të marrë masa për uljen e taksave mbi karburantet dhe të sigurojë subvencione për ngritjen e menjëh ...

Lexo më shumë

Presidenti dekoron CRCA/ECPAT Shqipëri në 25 vjetorin e saj

March 8, 2022

Tiranë, 8 Mars 2022 – Presidenti i Republikës së Shqipërisë, z. Ilir Meta, në Ditën Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave, vlerësoi me dekoratë CRCA/ECPAT Shqipëri “Për Merita të Veçanta Civile”. Kjo ditë përkon edhe me 25 vjetor ...

Lexo më shumë

ECPAT EUROPË: Duhet të mbrojmë jetën e fëmijëve në Ukrainë nga lufta dhe pasojat e saj!

March 7, 2022

PËR SHPËRNDARJE TË MENJËHERSHME EUROPA—Bota është tronditur nga sulmi i paprovokuar dhe i pajustifikuar ndaj Ukrainës dhe popullit të saj. Kjo luftë ka sjellë jo vetëm humbjen e jetëve të shumë qytetarëve, mes tyre edhe fëmijë, por ...

Lexo më shumë

Drejtësia vendos: Protestat dhe manifestimet në Tiranë nuk kanë nevojë për leje!

February 28, 2022

Tiranë, Shkurt 2022 – Nga sot, të gjithë qytetarët, organizatat apo edhe partitë politike, që jetojnë e punojnë në Tiranë, nuk e kanë më të nevojshme të kërkojnë dhe pajisjen me lejen e Bashkisë Tiranë për të manifestuar apo tub ...

Lexo më shumë

KARTOLINË URIMI NGA CRCA/ECPAT SHQIPËRI

December 31, 2021

Të dashur miq dhe kolegë,   CRCA/ECPAT Albania ju uron Gëzuar Festat. Shpresojmë dhe urojmë një vit të ri me më shumë optimizëm, shëndet më të mirë për të gjithë, pa varfëri dhe dhunë ndaj fëmijëve.   Këtë vit, falë më shu ...

Lexo më shumë

Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve, krijohet sërish Grupi Parlamentar “Miqtë e Fëmijëve”

November 19, 2021

Tiranë, 19 Nëntor 2021 - Sot, në një seancë speciale, në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të fëmijëve, që festohet në të gjithë botën më 20 Nëntor, Kuvendi i Shqipërisë themeloi për të tretën herë radhazi në historinë e tij ...

Lexo më shumë

MARSHOJMË KUNDËR DHUNËS NDAJ FËMIJËVE!

November 19, 2021

Tiranë, 19 Nëntor 2021 – CRCA/ECPAT Shqipëri marshon kundër heshtjes dhe apatisë insitucionale për dhunën ndaj fëmijëve. Vetëm disa javë më parë babai dhunoi në mënyrë barbare vajzën e tij 6 vjeçare. Një tjetër vajzë 16 vjeç u ...

Lexo më shumë

CRCA/ECPAT Shqipëri në Kongresin Botëror 2021 për Drejtësinë me dhe për Fëmijët!

November 18, 2021

Në kuadër të ditëve ndërkombëtare për të drejtat e fëmijës, po zhvillohet Kongresi Botëror 2021 për Drejtësinë me Fëmijët. Kongresi sjell bashkë fëmijët, të rinjtë dhe të gjithë të tjerët në diskutim për krijimin e një dr ...

Lexo më shumë

Projekt-buxheti i shtetit 2022: CRCA/ECPAT Shqipëri kërkon program kombëtar kundër dhunës dhe varfërisë së fëmijëve!

November 11, 2021

Tiranë, 11 Nëntor 2021 - CRCA/ECPAT Shqipëri kërkon rritje të buxhetit të shtetit për mbrojtjen e fëmijëve nga dhuna, eleminimin e varfërisë dhe mirë-arsimimin e fëmijëve, tre fusha ku ky buxhet paraqet mangësi serioze në investime. N ...

Lexo më shumë

ECPAT International nën një drejtim të ri

October 12, 2021

ECPAT International i beson drejtimin e tij ekzekutiv z. Guillaume Landry, në pozicionin e Drejtorit Ekzekutiv. Pas një përzgjedhjeje nga bordi drejtues i ECPAT International, Z. Landry, përfaqësoi një aftësi të veçantë për të drejtuar e ...

Lexo më shumë

RIKTHENI TË RINJTË TANË NË SHQIPËRI!

August 12, 2021

Tiranë, 12 Gusht 2021 – Në Ditën Ndërkombëtare të Rinisë, CRCA/ECPAT Shqipëri i drejtohet me këtë thirrje të hapur, Qeverisë, Deputetëve dhe të gjitha partive politike parlamentare: Riktheni të Rinjtë tanë në Shqipëri! Kjo kërke ...

Lexo më shumë

CRCA/ECPAT Shqipëri në fokusin e medias: Prill 2021

April 30, 2021

Shqipëria përgjatë muajit Prill, iu nënshtrua një procesi elektoral, i cili prej vitesh ka nisur të shfaqet problematik. Demokracia e vendit, vijon të jetë në pikëpyetje, jo vetëm si shkak i situates së përgjithshme politike në vend pë ...

Lexo më shumë

Votoni!

April 21, 2021

Të dielën më 25 Prill, në Shqipëri mbahen zgjedhjet parlamentare 2021. CRCA/ECPAT Shqipëri, ANYN, BARNAHUS dhe ACE, kanë përzgjedhur që nëpërmjet një video sensibilizuese, të përcjellin mesazhin e rëndësisë që ka vota për të gjith ...

Lexo më shumë

Korrupsioni dhe varfëria në Shqipëri nxisin të rinjtë të dalin të votojnë!

April 16, 2021

Tiranë, 16 prill 2021 – Forumi i Demokracisë Tiranë, i mbajtur për herë të parë sot, një javë para zhvillimit të zgjedhjeve parlamentare në vend, çoi shqetësimin se situata e përgjithshme politike në vend përgjatë të gjithë fusha ...

Lexo më shumë