• Raporto Online
  • Anetare e:

SHQIPËRI: SHKOLLAT PUBLIKE NUK JANË TË SIGURTA PËR FËMIJËT DHE ADOLESHENTËT LGBTI!

May 12, 2022

Tiranë, 12 Maj 2022- Organizata Ndërkombëtare e të Rinjve dhe Studentëve LGBTI (IGLYO), prezantoi sot Raportin e saj të përvitshëm mbi situatën e të drejtave të të rinjve LGBTIQ në Europë. Raporti i vitit 2022 është fokusuar sidomos n ...

Lexo më shumë

Ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë

May 11, 2022

Bruksel, 11 maj2022- Sot u shënua një ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë. Me këtë propozim legjislativ inovator, BE-ja po krijon një precedent në të gjithë botën, duke  hapur rrugën për rregulla më të rrepta për ...

Lexo më shumë

Departamenti Amerikan i Shtetit kritikon Shqipërinë për gjëndjen e fëmijëve!

April 15, 2022

Tiranë, 15 Prill 2022 – Raporti më i fundit i Departamentit Amerikan të Shtetit, sjell një tablo shqetësuese përsa i përket mbrojtjes së të drejtave të njeriut në Shqipëri. Ky raport përsa i përket disa situatave dhe analizave për f ...

Lexo më shumë

Media për CRCA/ECPAT Shqipëri gjatë 3 muajve të parë të vitit 2022

March 31, 2022

Tiranë, 31 Mars 2022 – Përgjatë muajve të parë të këtij viti, vëmendja e CRCA/ECPAT Shqipëri, është fokusuar në problematikat që përcjell jo vetëm interneti i pasigurt në vendin tonë, por edhe vijimi i punës për mbrojtjen e vikti ...

Lexo më shumë

Deklaratë!

March 14, 2022

Prej disa ditësh tashmë po zhvillohen protesta paqësore në qytetet kryesore të vendit, gjatë të cilave qytetarët i kërkojnë qeverisë të marrë masa për uljen e taksave mbi karburantet dhe të sigurojë subvencione për ngritjen e menjëh ...

Lexo më shumë

Presidenti dekoron CRCA/ECPAT Shqipëri në 25 vjetorin e saj

March 8, 2022

Tiranë, 8 Mars 2022 – Presidenti i Republikës së Shqipërisë, z. Ilir Meta, në Ditën Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave, vlerësoi me dekoratë CRCA/ECPAT Shqipëri “Për Merita të Veçanta Civile”. Kjo ditë përkon edhe me 25 vjetor ...

Lexo më shumë

Drejtësia vendos: Protestat dhe manifestimet në Tiranë nuk kanë nevojë për leje!

February 28, 2022

Tiranë, Shkurt 2022 – Nga sot, të gjithë qytetarët, organizatat apo edhe partitë politike, që jetojnë e punojnë në Tiranë, nuk e kanë më të nevojshme të kërkojnë dhe pajisjen me lejen e Bashkisë Tiranë për të manifestuar apo tub ...

Lexo më shumë

KARTOLINË URIMI NGA CRCA/ECPAT SHQIPËRI

December 31, 2021

Të dashur miq dhe kolegë,   CRCA/ECPAT Albania ju uron Gëzuar Festat. Shpresojmë dhe urojmë një vit të ri me më shumë optimizëm, shëndet më të mirë për të gjithë, pa varfëri dhe dhunë ndaj fëmijëve.   Këtë vit, falë më shu ...

Lexo më shumë

Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve, krijohet sërish Grupi Parlamentar “Miqtë e Fëmijëve”

November 19, 2021

Tiranë, 19 Nëntor 2021 - Sot, në një seancë speciale, në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të fëmijëve, që festohet në të gjithë botën më 20 Nëntor, Kuvendi i Shqipërisë themeloi për të tretën herë radhazi në historinë e tij ...

Lexo më shumë

Projekt-buxheti i shtetit 2022: CRCA/ECPAT Shqipëri kërkon program kombëtar kundër dhunës dhe varfërisë së fëmijëve!

November 11, 2021

Tiranë, 11 Nëntor 2021 - CRCA/ECPAT Shqipëri kërkon rritje të buxhetit të shtetit për mbrojtjen e fëmijëve nga dhuna, eleminimin e varfërisë dhe mirë-arsimimin e fëmijëve, tre fusha ku ky buxhet paraqet mangësi serioze në investime. N ...

Lexo më shumë

SË BASHKU KUNDËR DHUNËS NDAJ FËMIJËVE!

November 8, 2021

Tiranë, 08 Nëntor 2021 – CRCA/ECPAT Shqipëri hapi sot zyrtarisht në internet Fushatën e Ndërgjegjësimit Kombëtar në Kuadër të Fushatës një mujore të Fjongos Blu në Shqipëri. Fushata online u hap me një mesazh nga Kryetarja e Kuvend ...

Lexo më shumë

Media për CRCA/ECPAT Shqipëri gjatë muajit Tetor

October 31, 2021

Tiranë, 31 Tetor 2021 – Muaji Tetor u shoqërua me raportin më të fundit të Indeksit Global të Krimit të organizuar, i cili është një mjet botëror që vlerëson nivelet e krimit të organizuar dhe qëndrueshmërinë ndaj veprimtarisë kri ...

Lexo më shumë

CRCA/ECPAT Shqipëri padit në Gjykatë Bashkinë e Tiranës!

April 21, 2021

Tiranë, 21 prill 2021 – CRCA/ECPAT Shqipëri do të përballet më 29 Prill 2021 në një gjyq me Bashkinë e Tiranës. Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve i është drejtuar Gjykatës Administrative Tiranë disa javë më parë, m ...

Lexo më shumë

“SË BASHKU PËR TË DREJTËN E MBLEDHJES DHE TUBIMIT PAQËSOR”

December 27, 2020

Në kuadër të zbatimit të nismës“Një Klikim për të Drejtën e Tubimit”, CRCA Shqipëri në bashkëpunim me zyrën e Avokatit të Popullit organizuan sot takimin konsultues me pjesëmarrje të organizatave të shoqërisë civile rreth exper ...

Lexo më shumë

“NJË KLIK PËRTË DREJTËN E MBLEDHJES DHE TUBIMIT”

June 1, 2020

1 Qershor 2020-E drejta e mbledhjes, organizimit dhe e tubimit janë të drejta politike bazë të çdo individi shprehimisht të parashikuara në Kushtetutën e Shqipërisë dhe ligjin për tubimet si edhe të garantuara nga një sere konventash e n ...

Lexo më shumë