• Raporto Online
  • Anetare e:

Legjislacioni i ri në Europë mund të bëjë përgjegjës industrinë e internetit për shpërndarjen e materialeve me përmbajtje të dhunës seksuale ndaj fëmijëve

February 22, 2023

22 Shkurt 2023 - Bashkimi Europian po udhëheq përpjekjet për të rritur sigurinë për fëmijët në internet. “Ne duam që fëmijët të ndihen të sigurt në shkollë, por kush na siguron se ata të janë të sigurt në internet?”. Në ...

Lexo më shumë

Letër e hapur për Bashkimin Europian – Shoqëria Civile për të Drejtat e Fëmijëve bëjnë thirrje për veprim: Ne duhet ta bëjmë internetin një vend të sigurt për fëmijët!

November 18, 2022

18 nëntor 2022 - Dita Europiane për Mbrojtjen e Fëmijëve nga Shfrytëzimi Seksual dhe Abuzimi Seksual - Çdo fëmijë duhet të ketë mundësinë të jetë i sigurt, kurioz dhe i lumtur – të jetë thjesht një fëmijë. Fatkeqësisht, rea ...

Lexo më shumë

Letër e hapur për Bashkimin Europian: Më shumë se 100 organizata të shoqërisë civile dhe të drejtave të fëmijëve mirëpresin propozimin e Komisionit Evropian për të parandaluar dhe luftuar abuzimin seksual të fëmijëve

October 10, 2022

Të nderuar deputetë të Parlamentit Europian, Më 11 maj, Komisioni Europian publikoi një rregullore të propozuar, që përcakton rregullat për parandalimin dhe luftën ndaj abuzimit seksual të fëmijëve. Është me kohë dhe historike, jo ve ...

Lexo më shumë

KËRKESË: Ngritja e një Komisioni Hetimor Parlamentar për të hetuar çdo lloj forme të dhunës të ushtruar ndaj fëmijëve në Institucione Rezidenciale publike

September 30, 2022

Drejtuar:         Znj. Lindita Nikolla Kryetare e Kuvendit të Shqipërisë dhe Grupit të Deputetëve “Miqtë e Fëmijëve” Për dijeni:      Znj. Erisa Xhixho, Nën-kryetare e KDMF Znj. Ina Zhupa, Nën-kryetare e KDMF Znj. Desantil ...

Lexo më shumë

Ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë

May 11, 2022

Bruksel, 11 maj2022- Sot u shënua një ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë. Me këtë propozim legjislativ inovator, BE-ja po krijon një precedent në të gjithë botën, duke  hapur rrugën për rregulla më të rrepta për ...

Lexo më shumë

MJAFT MË, ndëshkimit trupor të fëmijëve!

April 30, 2022

Rreth 6 muaj më parë, një 6 vjeçare u ndëshkua brutalisht nga prindi i saj. I gjithë opinion publik, policia, mjekësia, hetuesit, etj u shokuan nga gjëndja kritike dhe rreziku për jetën, që vajza e vogël përjetoi për muaj me radhë. Të ...

Lexo më shumë

Departamenti Amerikan i Shtetit kritikon Shqipërinë për gjëndjen e fëmijëve!

April 15, 2022

Tiranë, 15 Prill 2022 – Raporti më i fundit i Departamentit Amerikan të Shtetit, sjell një tablo shqetësuese përsa i përket mbrojtjes së të drejtave të njeriut në Shqipëri. Ky raport përsa i përket disa situatave dhe analizave për f ...

Lexo më shumë

Imazhe dhe video seksuale të krijuara nga vetë fëmijët: Raporti i ri i Këshillit të Evropës shqyrton 43 shtete, duke ofruar udhëzime për qeveritë

April 8, 2022

Strasburg/Romë, 08.04.2022 – Trajtimi i sfidave të ngritura nga rritja dhe shfrytëzimi i konsiderueshëm i imazheve dhe videove seksuale të krijuara nga vetë fëmijët është fokusi i raportit të ri të monitorimit të paraqitur sot nga Komi ...

Lexo më shumë

Media për CRCA/ECPAT Shqipëri gjatë 3 muajve të parë të vitit 2022

March 31, 2022

Tiranë, 31 Mars 2022 – Përgjatë muajve të parë të këtij viti, vëmendja e CRCA/ECPAT Shqipëri, është fokusuar në problematikat që përcjell jo vetëm interneti i pasigurt në vendin tonë, por edhe vijimi i punës për mbrojtjen e vikti ...

Lexo më shumë

Deklaratë!

March 14, 2022

Prej disa ditësh tashmë po zhvillohen protesta paqësore në qytetet kryesore të vendit, gjatë të cilave qytetarët i kërkojnë qeverisë të marrë masa për uljen e taksave mbi karburantet dhe të sigurojë subvencione për ngritjen e menjëh ...

Lexo më shumë

Presidenti dekoron CRCA/ECPAT Shqipëri në 25 vjetorin e saj

March 8, 2022

Tiranë, 8 Mars 2022 – Presidenti i Republikës së Shqipërisë, z. Ilir Meta, në Ditën Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave, vlerësoi me dekoratë CRCA/ECPAT Shqipëri “Për Merita të Veçanta Civile”. Kjo ditë përkon edhe me 25 vjetor ...

Lexo më shumë

ECPAT EUROPË: Duhet të mbrojmë jetën e fëmijëve në Ukrainë nga lufta dhe pasojat e saj!

March 7, 2022

PËR SHPËRNDARJE TË MENJËHERSHME EUROPA—Bota është tronditur nga sulmi i paprovokuar dhe i pajustifikuar ndaj Ukrainës dhe popullit të saj. Kjo luftë ka sjellë jo vetëm humbjen e jetëve të shumë qytetarëve, mes tyre edhe fëmijë, por ...

Lexo më shumë

KARTOLINË URIMI NGA CRCA/ECPAT SHQIPËRI

December 31, 2021

Të dashur miq dhe kolegë,   CRCA/ECPAT Albania ju uron Gëzuar Festat. Shpresojmë dhe urojmë një vit të ri me më shumë optimizëm, shëndet më të mirë për të gjithë, pa varfëri dhe dhunë ndaj fëmijëve.   Këtë vit, falë më shu ...

Lexo më shumë

Organizatat e Fëmijëve shprehin mbështetje të fortë për Politikën e Re të Apple

September 23, 2021

Publikimi dhe shkëmbimi i imazheve dhe videove të abuzimit seksual të fëmijëve në internet zgjeron dhe komplikon dëmin e rëndë që është bërë për viktimat e këtyre krimeve. Dëshmia e të mbijetuarve të abuzimit seksual që në fëmij ...

Lexo më shumë

DEKLARATË PUBLIKE

September 23, 2021

Tiranë, 23 Shtator 2021 – Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe Ministra e Arsimit, vetëm pak ditë më parë bënë publike dy urdhër-vendime që  vijojnë  të  zbatohen për të  dytin vit radhazi mbi masat ndaj Covid 19, ...

Lexo më shumë

Presidenca Sllovene e BE-së vëren përparimin e Barnahus në mbështetjen e drejtësisë miqësore ndaj fëmijëve

September 10, 2021

10 Shtator 2021 - Në një takim joformal të mbajtur në korrik 2021, axhenda për Ministrat e Drejtësisë të BE-së përfshiu një pikë mbi drejtësinë miqësore ndaj fëmijëve, veçanërisht sesi BE-ja mund të ndihmojë Shtetet Anëtare të ...

Lexo më shumë

KËSHILLI PËR BASHKËPUNIMIN RAJONAL RREZIKON TË DËMTOJË SERIOZISHT FËMIJËT NË HAPËSIRËN DIXHITALE!

September 6, 2021

Drejtuar:           Znj. Majlinda BREGU                              Sekretare e Përgjithshme e Këshillit Rajonal për Bashkëpunim - RCC   E nderuar znj. Bregu,   CRCA/ECPAT Shqipëri, organizata më e madhe d ...

Lexo më shumë

Mos lini 100,000 fëmijë të vdesin nga uria në Shqipëri!

April 28, 2020

Drejtuar:         Mrs. Ursula von der Leyen                         Presidente                         Komisioni i Bashkimit Europian   E nderuar znj. Von der Leyen,   Më lejoni që t’Ju drejt ...

Lexo më shumë

Z. Kryeministër, shkarkoni urgjentisht Ministren e Arsimit!

February 18, 2020

I nderuar Z. Kryeministër, I nderuar Kryetar i Kuvendit të Shqipërisë, E nderuar Kryetare e Komisionit Parlamentar të Edukimit dhe Informimit Publik, E nderuar Kryetare e n/komisionit Parlamentar për të Drejtat e Njeriut, E nderuar Kryetare e ...

Lexo më shumë

Eurodeputetët i shkruajnë Presidencës Kroate në lidhje me të drejtat LGBTI dhe bllokimin e pranimit në BE për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

December 19, 2019

Bruksel, 19 Dhjetor 2019 – Anëtarët e Parlamentit Europian, shprehin shqetësimin e tyre mbi mos-hapjen e negociatave nga ana e BE-së me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Sipas tyre ky bllokim i këtij procesi do të ndikojë negativisht ed ...

Lexo më shumë