• Raporto Online
  • Anetare e:

SHQIPËRIA RREZIKON TË KTHEHET NË NJË OAZ TË SHFRYTËZIMIT EKONOMIK DHE SEKSUAL TË FËMIJËVE!

June 12, 2024

12 Qershori - Dita Ndërkombëtare kundër Punës dhe Shfrytëzimit të Fëmijëve e gjen Shqipërinë në të njëjtën situatë prej të paktën dhjetë vjetësh. Mungesa e vëmendjes së autoriteteve publike, sidomos Bashkive, rrezikon ta kthejë ...

Lexo më shumë

Ministria e Arsimit premton bashkëpunim më të ngushtë me shoqërinë civile, pas takimit me Koalicionin e Arsimit në Shqipëri

April 21, 2024

Tirana, 17 Prill 2024 - Anëtarët e Koalicionit të Arsimit në Shqipëri (ACE) u mirëpritën sot në mesditë në një takim të hapur nga Ministrja e re e Arsimit znj. Ogerta Manasterliu dhe ekipi i saj. Takimi ishte kërkuar nga ACE, në kuadë ...

Lexo më shumë

CRCA dorëzon raportin mbi situatën e të drejtave të fëmijëve dhe të rinjve si kontribut në Raportin Vjetor 2024 të BE-së për Shqipërinë

April 20, 2024

19 Prill 2024 – CRCA Shqipëri dorëzoi sot kontributin e saj mbi situatën e të drejtave të fëmijëve dhe të rinjve për Raportin Vjetor të Bashkimit Europian 2024 mbi Shqipërinë. Kontributi shkon kryesisht në mbështetje të kapitujve 23 ...

Lexo më shumë

CRCA Shqipëri dhe Ambasada e Sllovenisë mbështesin trainimin e 50 mësuesve për të drejtat e fëmijëve, sipas metodës “Të Drejtat Tona”

April 20, 2024

Pogradec, 22 Mars 2024 – Rreth 50 mësues nga të gjitha shkollat e arsimit parauniversitar në rrethin e Pogradecit filluan sot trainimin e tyre për të drejtat e fëmijëve si dhe kompetencat në të nxënë për fëmijët dhe adoleshenët që ...

Lexo më shumë

Përgjigje dixhitale ndaj problemit të papunësisë rinore në Ballkanin Perëndimor: një projekt i ri që synon të krijojë premisa të reja dhe novatore

April 17, 2024

23 Janar 2024 - Nisi zyrtarisht projekti i bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian "Përgjigje dixhitale ndaj problemit të papunësisë rinore në Ballkanin Perëndimor" (DRUPWB), duke shënuar një epokë të re në arsimin dhe formimin profesi ...

Lexo më shumë

CRCA dhe partnerët e saj dorëzojnë në OKB raportin për ciklin e katërt të UPR për gjendjen e fëmijëve dhe të rinjve në Shqipëri

April 8, 2024

Tiranë, 7 Prill 2024  – Një rrjet i gjerë i organizatave të të drejtave të fëmijëve dhe të rinjve, nën ombrellën e Shtëpisë për të Drejtat e Njeriut, të udhëhequr nga CRCA Shqipëri, dorëzuan sot raportin për ciklin e 4-të ...

Lexo më shumë

Bashkia Devoll diskuton prioritetet e të rinjve për Planin Vendor Rinor

March 29, 2024

Bilisht, 29 Mars 2024 – Të rinjtë e të rejat në Bashkinë Devoll diskutuan sot në qytetin e Bilishtit me nën-kryetaren e Bashkisë Pogradec, znj. Zerina Sinani dhe stafin e saj, prioritetet e të rinjve për Planin Vendor Rinor. Prezent në ...

Lexo më shumë

Bashkia Pogradec diskuton prioritetet e të rinjve për Planin Vendor Rinor

March 22, 2024

Pogradec, 21 Mars 2024 – Të rinjtë e të rejat në Bashkinë Pogradec diskutuan sot me nën-kryetaren e Bashkisë Pogradec, znj. Entela Gusho, prioritetet e të rinjve për Planin Vendor Rinor. Rreth 40 të rinj e të reja nga Këshilli Rinor Ve ...

Lexo më shumë

Kuvendi dhe iSIGURT së bashku për mbrojtjen e fëmijëve, vajzave e grave në hapësirën kibernetike. Deputetët i bashkohen Paktit Kombëtar!

March 3, 2024

Tiranë, 21 Janar 2024 – Grupi Parlamentar “Miqtë e Fëmijëve” i Kuvendit të Shqipërisë dhe iSIGURT.al organizuan së bashku sot në mëngjes një seancë të hapur dëgjimore kushtuar sigurisë dhe mbrojtjes së fëmijëve dhe grave në ...

Lexo më shumë

SHQIPËRIA E PAPËRGATITUR PËR TË MBROJTUR FËMIJËT NË HAPËSIRËN KIBERNETIKE!

February 6, 2024

Raporti i përvitshëm Kombëtar për Sigurinë Kibernetike të Fëmijëve, i Linjës Kombëtare për Internet të Sigurt për Fëmijët në Shqipëri - iSIGURT.al, tregon se bulizmi online në vitin 2023, krahasuar me vitet para-ardhëse, është n ...

Lexo më shumë

50 PERSONAZHE PUBLIKE PËR INTERNET MË TË SIGURT NË SHQIPËRI

February 2, 2024

Tiranë, 2 Shkurt 2024 – Ndërkohë që përgatitjet për Ditën Ndërkombëtare për Internetin e Sigurt po vijojnë, Linja Kombëtare për Sigurinë në Internet për Fëmijët, iSIGURT.al, ka ndezur që prej dy javësh motorët e Fushatës Komb ...

Lexo më shumë

CRCA/ECPAT Shqipëri dorëzon për miratim në Kuvendin e Shqipërisë shtesa dhe ndryshime urgjente për në Kodin Penal

January 30, 2024

Tiranë, 29 Janar 2019 – CRCA/ECPAT Shqipëri së bashku me nën-kryetaren e Grupit Parlamentar “Miqtë e Fëmijëve”, deputeten Erisa Xhixho, depozituan sot në mëngjes kërkesën drejtuar Kuvendit të Shqipërisë për shtesa dhe ndryshime ...

Lexo më shumë

LETËR E HAPUR PUBLIKE: Hetim kombëtar të gjitha komuniteteve fetare, që kryejnë martesa të hershme të fëmijëve në Shqipëri! Është urgjente ndalimi me ligj i martesave nën moshë dhe vendosja e standarteve të mbrojtjes së fëmijëve nga dhuna dhe shfrytëzimi!

January 26, 2024

Drejtuar:             znj. Albana Koçiu, Ministre e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale                  ...

Lexo më shumë

Të rinjtë në Bashkitë Korçë, Pogradec, Devoll dhe Maliq fillojnë përgatitjen e Planeve Vendore Rinore

January 23, 2024

Korçë, 19 Janar 2024 – Të rinjtë e të rejat në katër bashkitë kryesore të Qarkut Korçë, filluan nga përgatitja e Planeve Rinore Vendore, të cilat do të përcaktojnë prioritetet strategjike për rininë në këto bashki, të paktën ...

Lexo më shumë

DEKLARATË PËR SHTYP: MEKANIZMAT EKZISTUES TË PAMJAFTUESHËM PËR TË SIGURUAR PARANDALIMIN DHE MBROJTJEN NGA DHUNA DIXHITALE! 

January 9, 2024

Tiranë, 7 Janar 2024 - Dhuna ndaj grave dhe vajzave e kryer në sferën digjitale përbën një çështje kombëtare dhe globale me pasoja të rënda dhe të panjohura më parë për nga ashpërsia. Të dhënat nga Platforma Kombëtare për Interne ...

Lexo më shumë

URIMI YNE PËR FESTAT E FUND-VITIT

December 27, 2023

CRCA/ECPAT Shqipëri ju uron një vit sa më të gëzuar, plot dashuri, kujtime të bukura dhe lumturi! Ne urojmë e shpresojmë, se duke punuar të gjithë së bashku, viti i ri që po vjen do të jetë më i mbarë për fëmijët anembanë Shqipë ...

Lexo më shumë

PREZANTOHET KONCEPTI I QENDRËS E SHËRBIMEVE RINORE NË QARKUN KORÇË

December 27, 2023

Korçë, 21 Dhjetor 2023 – CRCA/ECPAT Shqipëri prezantoi sot në mesditë konceptin dhe modelin e shërbimeve që do të ofrohen në Qendrën e Shërbimeve Rinore me një ndalesë në Qarkun Korçë. Qendra do të jetë në dispozicion të të ri ...

Lexo më shumë

Cila është përmbajtja e Paktit Kombëtar?

December 27, 2023

Pakti përmban gjashtë masa kryesore të ndërhyrjeve që planifikohen të zbatohen gjatë vitit 2024 e në vijim. Ato fokusohen në rritjen dhe forcimin e koordinimit, shkëmbimit të informacionit në kohë reale, marrjen e masave të përbashkta ...

Lexo më shumë

68 FËMIJË TË HUAJ TË PASHOQËRUAR TË ZHDUKUR NË SHQIPËRI! KUSH MBAN PËRGJEGJËSI PËR JETËN E TYRE?

October 18, 2023

Ministria e Brendshme dhe Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale duhet të reformojnë urgjentisht sistemin e sigurisë, kujdesit dhe mbrojtjes së fëmijëve të huaj të pashoqëruar, duke filluar me mbylljen e të gjitha shërbimeve sh ...

Lexo më shumë

PETICION: Mos diskriminoni! Mbështesni mbrojtjen nga dhuna dhe shfrytëzimi seksual online të fëmijëve brenda dhe jashtë BE-së!

October 16, 2023

Drejtuar:     Znj. Ursula von der Leyen, Presidente, Komisioni i Bashkimit Europian Z. Charles Michael, President, Këshilli i BE-së Znj. Roberta Metsola, Presidente, Parlamenti Europian Të nderuar, Është kënaqësi t’ju ur ...

Lexo më shumë