• Raporto Online
  • Anetare e:

Media për CRCA/ECPAT Shqipëri gjatë 3 muajve të parë të vitit 2022

March 31, 2022

Tiranë, 31 Mars 2022 – Përgjatë muajve të parë të këtij viti, vëmendja e CRCA/ECPAT Shqipëri, është fokusuar në problematikat që përcjell jo vetëm interneti i pasigurt në vendin tonë, por edhe vijimi i punës për mbrojtjen e vikti ...

Lexo më shumë

Deklaratë!

March 14, 2022

Prej disa ditësh tashmë po zhvillohen protesta paqësore në qytetet kryesore të vendit, gjatë të cilave qytetarët i kërkojnë qeverisë të marrë masa për uljen e taksave mbi karburantet dhe të sigurojë subvencione për ngritjen e menjëh ...

Lexo më shumë

Presidenti dekoron CRCA/ECPAT Shqipëri në 25 vjetorin e saj

March 8, 2022

Tiranë, 8 Mars 2022 – Presidenti i Republikës së Shqipërisë, z. Ilir Meta, në Ditën Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave, vlerësoi me dekoratë CRCA/ECPAT Shqipëri “Për Merita të Veçanta Civile”. Kjo ditë përkon edhe me 25 vjetor ...

Lexo më shumë

ECPAT EUROPË: Duhet të mbrojmë jetën e fëmijëve në Ukrainë nga lufta dhe pasojat e saj!

March 7, 2022

PËR SHPËRNDARJE TË MENJËHERSHME EUROPA—Bota është tronditur nga sulmi i paprovokuar dhe i pajustifikuar ndaj Ukrainës dhe popullit të saj. Kjo luftë ka sjellë jo vetëm humbjen e jetëve të shumë qytetarëve, mes tyre edhe fëmijë, por ...

Lexo më shumë

8 MARS: E drejta e jetës së vajzave dhe grave në Shqipëri mbetet e rrezikuar!

March 7, 2022

Tiranë, 8 Mars 2022 – Sot është dita të cilën shoqëria në nivel kombëtar dhe global ia dedikon grave e vajzave dhe ndërgjegjësimit për të drejtat e tyre! Sot është Dita Ndërkombëtare e Grave! Kudo në botë, të gjitha shtetet bëjn ...

Lexo më shumë

Drejtësia vendos: Protestat dhe manifestimet në Tiranë nuk kanë nevojë për leje!

February 28, 2022

Tiranë, Shkurt 2022 – Nga sot, të gjithë qytetarët, organizatat apo edhe partitë politike, që jetojnë e punojnë në Tiranë, nuk e kanë më të nevojshme të kërkojnë dhe pajisjen me lejen e Bashkisë Tiranë për të manifestuar apo tub ...

Lexo më shumë

KARTOLINË URIMI NGA CRCA/ECPAT SHQIPËRI

December 31, 2021

Të dashur miq dhe kolegë,   CRCA/ECPAT Albania ju uron Gëzuar Festat. Shpresojmë dhe urojmë një vit të ri me më shumë optimizëm, shëndet më të mirë për të gjithë, pa varfëri dhe dhunë ndaj fëmijëve.   Këtë vit, falë më shu ...

Lexo më shumë

CRCA/ECPAT Shqipëri në 16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj vajzave dhe grave!

November 25, 2021

Tiranë, 25 Nëntor 2021 - Në kuadër të zbatimit të projektit "Promovimi i barazisë gjinore dhe dhënia fund e dhunës ndaj vajzave dhe grave të reja në Shqipëri", CRCA/ECPAT Shqipëri i bashkohet fushatës të Kombeve të Bashkuara, “Bëje ...

Lexo më shumë

Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve, krijohet sërish Grupi Parlamentar “Miqtë e Fëmijëve”

November 19, 2021

Tiranë, 19 Nëntor 2021 - Sot, në një seancë speciale, në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të fëmijëve, që festohet në të gjithë botën më 20 Nëntor, Kuvendi i Shqipërisë themeloi për të tretën herë radhazi në historinë e tij ...

Lexo më shumë

CRCA/ECPAT Shqipëri në Kongresin Botëror 2021 për Drejtësinë me dhe për Fëmijët!

November 18, 2021

Në kuadër të ditëve ndërkombëtare për të drejtat e fëmijës, po zhvillohet Kongresi Botëror 2021 për Drejtësinë me Fëmijët. Kongresi sjell bashkë fëmijët, të rinjtë dhe të gjithë të tjerët në diskutim për krijimin e një dre ...

Lexo më shumë

ECPAT International nën një drejtim të ri

October 12, 2021

ECPAT International i beson drejtimin e tij ekzekutiv z. Guillaume Landry, në pozicionin e Drejtorit Ekzekutiv. Pas një përzgjedhjeje nga bordi drejtues i ECPAT International, Z. Landry, përfaqësoi një aftësi të veçantë për të drejtuar e ...

Lexo më shumë

Votoni!

April 21, 2021

Të dielën më 25 Prill, në Shqipëri mbahen zgjedhjet parlamentare 2021. CRCA/ECPAT Shqipëri, ANYN, BARNAHUS dhe ACE, kanë përzgjedhur që nëpërmjet një video sensibilizuese, të përcjellin mesazhin e rëndësisë që ka vota për të gjith ...

Lexo më shumë

Aktivistët e shoqërisë civile bëjnë thirrje për veprim dhe përgjegjësi në rishikimin e Pekin +25

November 7, 2019

Aktivistët e shoqërisë civile bëjnë thirrje për veprim dhe përgjegjësi në rishikimin e Pekinit + 25. Një grup i larmishëm prej 450 aktivistësh për të drejtat e grave nga Evropa, Amerika e Veriut, Kaukazi dhe Azia Qendrore u mblodhën n ...

Lexo më shumë

Raporti i shoqërisë civile per Procesin e Pekin 25+ evidenton mangësitë serioze të Shqipërisë në mbrojtjen e të drejtave të grave dhe vajzave

September 6, 2019

Tiranë, 6 Shtator 2019 – Raporti i Organizatave të Shoqërisë Civile për zbatimin e Platformës për Veprim të Pekinit në Shqipëri, Pekin +25, ka sjellë përmes shifrash dhe fakteshsituatën në Shqipëri sa i takon respektimit dhe zbatimit ...

Lexo më shumë

Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri zgjedh Ervjola Osmanaj për Presidenten e re të tij

May 22, 2018

Në Asamblenë  e Përgjithshme të Rrjetit Kombëtar për të rinjtë në Shqipëri, me shumicën e votave u zgjodh në postin e Presidentes, Znj. Ervjola Osmanaj.  Presidentja e sapo zgjedhur, vjen nga një eksperiencë e gjatë në një prej org ...

Lexo më shumë

Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri (ANYN) zgjedh strukturën e re drejtuese

May 22, 2018

Tiranë, 22 maj 2018 - Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri (ANYN), mblodhi Asamblenë  e tij të Përgjithshme. Në të morën pjesë 50 organizata dhe forume politike rinore nga e gjithë Shqipëria. ANYN zgjodhi strukturat drejtuese t ...

Lexo më shumë

NDAHEN VLERËSIMET KOMBËTARE “TË RINJTË E VITIT 2016”

December 21, 2016

Tiranë, 16 dhjetor 2016 – Lidershipi i të Rinjve të Tiranës, Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri, Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA, me mbështetjen e Olof Palme International Center ne Shqip ...

Lexo më shumë

Kuvendi i Shqipërisë diskriminon hapur gratë deputete! Vetëm një grua votohet për anëtare e komisionit të posaçëm për reformën zgjedhore në Shqipëri!

February 12, 2016

Tiranë, 5 Shkurt 2015 –Kuvendi i Shqipërisë në Seancën Plenare të datës 28 Janar, miratoi projekt-vendimin “Për miratimin e përbërjes së Komisionit të Posaçëm për Reformën Zgjedhore”. Koalicioni për Pjesmarrjen e Grave dhe të ...

Lexo më shumë

Shpallen fitueset e vlerësimit kombëtar “Gruaja e Vitit 2015”

January 15, 2016

Tiranë 13 Janar 2015 - Koalicioni për Gratë dhe të Rinjtë në Politikë në bashkëpunim me Shtëpia e të Drejtave të Njeriut/CRCA Shqipëri dhe me mbështetjen e Olof Palme International Center, bënë sot publike fitueset e Vlerësimit Komb ...

Lexo më shumë

Nis faza finale e votimit për vlerësimin “Gruaja e Vitit 2015”

December 2, 2015

Tiranë 2 Dhjetor 2015 - Koalicioni për Gratë dhe të Rinjtë në Politikë në bashkëpunim me Shtëpia e të Drejtave të Njeriut/CRCA Shqipëri hapën sot fazën finale të votimit për Vlerësimin Kombëtar “Gruaja e Vitit 2015”. Kjo inicia ...

Lexo më shumë