• Raporto Online
  • Anetare e:

Ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë

May 11, 2022

Bruksel, 11 maj2022- Sot u shënua një ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë. Me këtë propozim legjislativ inovator, BE-ja po krijon një precedent në të gjithë botën, duke  hapur rrugën për rregulla më të rrepta për ...

Lexo më shumë

MJAFT MË, ndëshkimit trupor të fëmijëve!

April 30, 2022

Rreth 6 muaj më parë, një 6 vjeçare u ndëshkua brutalisht nga prindi i saj. I gjithë opinion publik, policia, mjekësia, hetuesit, etj u shokuan nga gjëndja kritike dhe rreziku për jetën, që vajza e vogël përjetoi për muaj me radhë. Të ...

Lexo më shumë

Departamenti Amerikan i Shtetit kritikon Shqipërinë për gjëndjen e fëmijëve!

April 15, 2022

Tiranë, 15 Prill 2022 – Raporti më i fundit i Departamentit Amerikan të Shtetit, sjell një tablo shqetësuese përsa i përket mbrojtjes së të drejtave të njeriut në Shqipëri. Ky raport përsa i përket disa situatave dhe analizave për f ...

Lexo më shumë

Media për CRCA/ECPAT Shqipëri gjatë 3 muajve të parë të vitit 2022

March 31, 2022

Tiranë, 31 Mars 2022 – Përgjatë muajve të parë të këtij viti, vëmendja e CRCA/ECPAT Shqipëri, është fokusuar në problematikat që përcjell jo vetëm interneti i pasigurt në vendin tonë, por edhe vijimi i punës për mbrojtjen e vikti ...

Lexo më shumë

Deklaratë!

March 14, 2022

Prej disa ditësh tashmë po zhvillohen protesta paqësore në qytetet kryesore të vendit, gjatë të cilave qytetarët i kërkojnë qeverisë të marrë masa për uljen e taksave mbi karburantet dhe të sigurojë subvencione për ngritjen e menjëh ...

Lexo më shumë

Presidenti dekoron CRCA/ECPAT Shqipëri në 25 vjetorin e saj

March 8, 2022

Tiranë, 8 Mars 2022 – Presidenti i Republikës së Shqipërisë, z. Ilir Meta, në Ditën Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave, vlerësoi me dekoratë CRCA/ECPAT Shqipëri “Për Merita të Veçanta Civile”. Kjo ditë përkon edhe me 25 vjetor ...

Lexo më shumë

ECPAT EUROPË: Duhet të mbrojmë jetën e fëmijëve në Ukrainë nga lufta dhe pasojat e saj!

March 7, 2022

PËR SHPËRNDARJE TË MENJËHERSHME EUROPA—Bota është tronditur nga sulmi i paprovokuar dhe i pajustifikuar ndaj Ukrainës dhe popullit të saj. Kjo luftë ka sjellë jo vetëm humbjen e jetëve të shumë qytetarëve, mes tyre edhe fëmijë, por ...

Lexo më shumë

Drejtësia vendos: Protestat dhe manifestimet në Tiranë nuk kanë nevojë për leje!

February 28, 2022

Tiranë, Shkurt 2022 – Nga sot, të gjithë qytetarët, organizatat apo edhe partitë politike, që jetojnë e punojnë në Tiranë, nuk e kanë më të nevojshme të kërkojnë dhe pajisjen me lejen e Bashkisë Tiranë për të manifestuar apo tub ...

Lexo më shumë

KARTOLINË URIMI NGA CRCA/ECPAT SHQIPËRI

December 31, 2021

Të dashur miq dhe kolegë,   CRCA/ECPAT Albania ju uron Gëzuar Festat. Shpresojmë dhe urojmë një vit të ri me më shumë optimizëm, shëndet më të mirë për të gjithë, pa varfëri dhe dhunë ndaj fëmijëve.   Këtë vit, falë më shu ...

Lexo më shumë

MARSHOJMË KUNDËR DHUNËS NDAJ FËMIJËVE!

November 19, 2021

Tiranë, 19 Nëntor 2021 – CRCA/ECPAT Shqipëri marshon kundër heshtjes dhe apatisë insitucionale për dhunën ndaj fëmijëve. Vetëm disa javë më parë babai dhunoi në mënyrë barbare vajzën e tij 6 vjeçare. Një tjetër vajzë 16 vjeç u ...

Lexo më shumë

Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve, krijohet sërish Grupi Parlamentar “Miqtë e Fëmijëve”

November 19, 2021

Tiranë, 19 Nëntor 2021 - Sot, në një seancë speciale, në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të fëmijëve, që festohet në të gjithë botën më 20 Nëntor, Kuvendi i Shqipërisë themeloi për të tretën herë radhazi në historinë e tij ...

Lexo më shumë

CRCA/ECPAT Shqipëri në Kongresin Botëror 2021 për Drejtësinë me dhe për Fëmijët!

November 18, 2021

Në kuadër të ditëve ndërkombëtare për të drejtat e fëmijës, po zhvillohet Kongresi Botëror 2021 për Drejtësinë me Fëmijët. Kongresi sjell bashkë fëmijët, të rinjtë dhe të gjithë të tjerët në diskutim për krijimin e një dre ...

Lexo më shumë

Projekt-buxheti i shtetit 2022: CRCA/ECPAT Shqipëri kërkon program kombëtar kundër dhunës dhe varfërisë së fëmijëve!

November 11, 2021

Tiranë, 11 Nëntor 2021 - CRCA/ECPAT Shqipëri kërkon rritje të buxhetit të shtetit për mbrojtjen e fëmijëve nga dhuna, eleminimin e varfërisë dhe mirë-arsimimin e fëmijëve, tre fusha ku ky buxhet paraqet mangësi serioze në investime. N ...

Lexo më shumë

SË BASHKU KUNDËR DHUNËS NDAJ FËMIJËVE!

November 8, 2021

Tiranë, 08 Nëntor 2021 – CRCA/ECPAT Shqipëri hapi sot zyrtarisht në internet Fushatën e Ndërgjegjësimit Kombëtar në Kuadër të Fushatës një mujore të Fjongos Blu në Shqipëri. Fushata online u hap me një mesazh nga Kryetarja e Kuvend ...

Lexo më shumë

Krimi i organizuar dhe mungesa e ndihmës për viktimat e krimit dhe trafikimin, një tjetër “shuplakë e fortë” për Shqipërinë

October 20, 2021

Tiranë, 19 Tetor 2021 – Shqipëria merr një “shuplakë vlerësimi”, përsa i përket zhvillimit të krimit dhe të gjitha fushave të tij. Indeksi Global i Krimit e rendit vendin tonë ndër 57 vendet me kriminalitet të lartë dhe me aftësi ...

Lexo më shumë

ECPAT International nën një drejtim të ri

October 12, 2021

ECPAT International i beson drejtimin e tij ekzekutiv z. Guillaume Landry, në pozicionin e Drejtorit Ekzekutiv. Pas një përzgjedhjeje nga bordi drejtues i ECPAT International, Z. Landry, përfaqësoi një aftësi të veçantë për të drejtuar e ...

Lexo më shumë

ICMEC bën publik Raportin Global mbi situatën e fëmijëve të humbur gjatë vitit 2020

September 10, 2021

Qendra Ndërkombëtare për Fëmijët e Humbur dhe të Shfrytëzuar -ICMEC, bëri publik Raportin mbi gjendjen e fëmijëve të humbur në botë gjatë vitit 2020. Raporti pëmbledh historitë që eskpertët kanë evidentuar në vitin 2020 të fëmij ...

Lexo më shumë

Presidenca Sllovene e BE-së vëren përparimin e Barnahus në mbështetjen e drejtësisë miqësore ndaj fëmijëve

September 10, 2021

10 Shtator 2021 - Në një takim joformal të mbajtur në korrik 2021, axhenda për Ministrat e Drejtësisë të BE-së përfshiu një pikë mbi drejtësinë miqësore ndaj fëmijëve, veçanërisht sesi BE-ja mund të ndihmojë Shtetet Anëtare të ...

Lexo më shumë

KU JANË 60,000 FËMIJË SHQIPTARË?

August 31, 2021

Tiranë, 31 Gusht 2021 – Mbi 60.000 fëmijë janë larguar nga Shqipëria dhe kanë kërkuar azil për herë të parë në një vend të BE-së[1] gjatë 10 viteve të fundit (2011-2020). Shqipëria numëron gjithsejt në vitin 2021 rreth 656,441 f ...

Lexo më shumë

CRCA/ECPAT Shqipëri prezanton Raportin mbi zbatimin e Strategjisë së Drejtësisë për të Mitur

June 24, 2021

Tiranë, 24 Qershor 2021 – Veprat penale të kryera nga të miturit në konflikt me ligjin vijojnë të përbëjnë një shqetësim për institucionet e drejtësisë dhe ekpertët e të drejtave të fëmijëve nmë Shqipëri. Vetëm gjatë viteve 2 ...

Lexo më shumë