• Raporto Online
  • Anetare e:

SHQIPËRIA RREZIKON TË KTHEHET NË NJË OAZ TË SHFRYTËZIMIT EKONOMIK DHE SEKSUAL TË FËMIJËVE!

June 12, 2024

12 Qershori - Dita Ndërkombëtare kundër Punës dhe Shfrytëzimit të Fëmijëve e gjen Shqipërinë në të njëjtën situatë prej të paktën dhjetë vjetësh. Mungesa e vëmendjes së autoriteteve publike, sidomos Bashkive, rrezikon ta kthejë ...

Lexo më shumë

SHQIPËRIA E PAPËRGATITUR PËR TË MBROJTUR FËMIJËT NË HAPËSIRËN KIBERNETIKE!

February 6, 2024

Raporti i përvitshëm Kombëtar për Sigurinë Kibernetike të Fëmijëve, i Linjës Kombëtare për Internet të Sigurt për Fëmijët në Shqipëri - iSIGURT.al, tregon se bulizmi online në vitin 2023, krahasuar me vitet para-ardhëse, është n ...

Lexo më shumë

LETËR E HAPUR PUBLIKE: Hetim kombëtar të gjitha komuniteteve fetare, që kryejnë martesa të hershme të fëmijëve në Shqipëri! Është urgjente ndalimi me ligj i martesave nën moshë dhe vendosja e standarteve të mbrojtjes së fëmijëve nga dhuna dhe shfrytëzimi!

January 26, 2024

Drejtuar:             znj. Albana Koçiu, Ministre e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale                  ...

Lexo më shumë

68 FËMIJË TË HUAJ TË PASHOQËRUAR TË ZHDUKUR NË SHQIPËRI! KUSH MBAN PËRGJEGJËSI PËR JETËN E TYRE?

October 18, 2023

Ministria e Brendshme dhe Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale duhet të reformojnë urgjentisht sistemin e sigurisë, kujdesit dhe mbrojtjes së fëmijëve të huaj të pashoqëruar, duke filluar me mbylljen e të gjitha shërbimeve sh ...

Lexo më shumë

PETICION: Mos diskriminoni! Mbështesni mbrojtjen nga dhuna dhe shfrytëzimi seksual online të fëmijëve brenda dhe jashtë BE-së!

October 16, 2023

Drejtuar:     Znj. Ursula von der Leyen, Presidente, Komisioni i Bashkimit Europian Z. Charles Michael, President, Këshilli i BE-së Znj. Roberta Metsola, Presidente, Parlamenti Europian Të nderuar, Është kënaqësi t’ju ur ...

Lexo më shumë

PRINDËR DHE QEVERITARË ÇOHUNI NGA GJUMI! SOT ASNJË FËMIJË NUK ËSHTË I SIGURT NË INTERNET!

October 6, 2023

Tiranë, 6 Tetor 2023 - Platformat mediatike online “ZËRI” ka bërë sot publike, pas gjurmimeve dhe hetimeve që gazetarët e saj kanë kryer në aplikacionin “Telegram” për grupe specifike të sigurta të pedofilëve dhe të grabitqarëv ...

Lexo më shumë

Komiteti për të Drejtat e Fëmijës i OKB-së seriozisht i shqetësuar për gjendjen e të drejtave të fëmijëve në Shqipëri

September 30, 2023

CRCA/ECPAT Shqipëri: Pa respektuar dhe garantuar të drejtat e fëmijëve, Shqipëria nuk mund të bëj asnjë hap përpara për integrimin e saj në BE! Këto gjetje janë një këmbanë alarmi për Qeverinë shqiptare dhe të gjithë institucione ...

Lexo më shumë

Krijohet Platforma Kombëtare e Shoqërisë Civile për Integrimin Evropian: Fëmijët dhe të Rinjtë

May 8, 2023

Tiranë, 9 Maj 2023 – Shtatë organizata për mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të fëmijëve në Shqipëri, sot në 9 Maj - Dita e Europës, shpallën krijimin e Platformës Kombëtare të Shoqërisë Civile për Integrimin Europian për F ...

Lexo më shumë

DEKLARATË PUBLIKE: Organizatat e Shoqërisë Civile në Shqipëri i bëjnë thirrje partive politike të respektojnë ligjin dhe mbrojnë fëmijët në Zgjedhjet Vendore 2023

April 11, 2023

Tiranë 11 Prill 2023 - Më 14 Maj 2023 qyetarët shqiptarë do t’ju drejtohen kutive të votimit për të zgjedhur përfaqësuesit e tyre në pushtetin vendor që do të drejtojnë 61 bashki për katër vitet e ardhshme. Në këto zgjedhje do të ...

Lexo më shumë

Deklaratë e Përbashkët e VSE dhe anëtarëve të saj për numrin 116-000, Linja Europiane për Mbështetjen e Viktimave të Krimit

April 10, 2023

Linja e Telefonit 116-006 që nga nëntori 2009 i është dedikuar mbrojtjes së viktimave të krimit në Europë. Megjithatë, pothuajse 15 vjet më vonë, ky numër është vendosur në përdorim vetëm në 13 vende të BE-së. Ne kemi nevo ...

Lexo më shumë

DEKLARATË PUBLIKE: Mos-krijimi i Regjistrit Kombëtar të Krimeve Seksuale mungesë përgjegjësie e autoriteteve për të mbrojtur fëmijët viktima të krimit në Shqipëri!

April 3, 2023

Tiranë, 4 Prill 2023 – Qendra për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri (CRCA/ECPAT Shqipëri), organizata kryesore për mbrojtjen e të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve, është tepër e zhgënjyer nga mos-krijimi i Regjistrit Kombëtar të ...

Lexo më shumë

Ne solidarizohemi me të gjitha viktimat e krimit në Europë

February 22, 2023

22 Shkurt 2023 - Në Ditën Europiane për Viktimat e Krimit, Rrjeti “Viktima të Mbështetura në Europë” dhe nënshkruesit e kësaj deklarate qëndrojnë në solidaritet me të gjitha viktimat e krimeve në të gjithë Evropën, pavarësisht ...

Lexo më shumë

KËRKESË: Ngritja e një Komisioni Hetimor Parlamentar për të hetuar çdo lloj forme të dhunës të ushtruar ndaj fëmijëve në Institucione Rezidenciale publike

September 30, 2022

Drejtuar:         Znj. Lindita Nikolla Kryetare e Kuvendit të Shqipërisë dhe Grupit të Deputetëve “Miqtë e Fëmijëve” Për dijeni:      Znj. Erisa Xhixho, Nën-kryetare e KDMF Znj. Ina Zhupa, Nën-kryetare e KDMF Znj. Desantil ...

Lexo më shumë

DEKLARATË PËR SHTYP: FËMIJËT DHE TË RINJTË KËRKOJNË MË SHUMË DREJTËSI JO MË PAK!

June 14, 2022

Vetëm pak ditë më parë Këshilli i Lartë Gjyqësor bëri publike Hartën e re Gjyqësore të Shqipërisë. Ky është një ndër dokumentat me të rëndësishëm për sistemin e drejtësisë pasi ai ka ndikim të jashtëzakonshëm në akesin dhe ...

Lexo më shumë

Ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë

May 11, 2022

Bruksel, 11 maj2022- Sot u shënua një ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë. Me këtë propozim legjislativ inovator, BE-ja po krijon një precedent në të gjithë botën, duke  hapur rrugën për rregulla më të rrepta për ...

Lexo më shumë

MJAFT MË, ndëshkimit trupor të fëmijëve!

April 30, 2022

Rreth 6 muaj më parë, një 6 vjeçare u ndëshkua brutalisht nga prindi i saj. I gjithë opinion publik, policia, mjekësia, hetuesit, etj u shokuan nga gjëndja kritike dhe rreziku për jetën, që vajza e vogël përjetoi për muaj me radhë. Të ...

Lexo më shumë

Departamenti Amerikan i Shtetit kritikon Shqipërinë për gjëndjen e fëmijëve!

April 15, 2022

Tiranë, 15 Prill 2022 – Raporti më i fundit i Departamentit Amerikan të Shtetit, sjell një tablo shqetësuese përsa i përket mbrojtjes së të drejtave të njeriut në Shqipëri. Ky raport përsa i përket disa situatave dhe analizave për f ...

Lexo më shumë

Imazhe dhe video seksuale të krijuara nga vetë fëmijët: Raporti i ri i Këshillit të Evropës shqyrton 43 shtete, duke ofruar udhëzime për qeveritë

April 8, 2022

Strasburg/Romë, 08.04.2022 – Trajtimi i sfidave të ngritura nga rritja dhe shfrytëzimi i konsiderueshëm i imazheve dhe videove seksuale të krijuara nga vetë fëmijët është fokusi i raportit të ri të monitorimit të paraqitur sot nga Komi ...

Lexo më shumë

Media për CRCA/ECPAT Shqipëri gjatë 3 muajve të parë të vitit 2022

March 31, 2022

Tiranë, 31 Mars 2022 – Përgjatë muajve të parë të këtij viti, vëmendja e CRCA/ECPAT Shqipëri, është fokusuar në problematikat që përcjell jo vetëm interneti i pasigurt në vendin tonë, por edhe vijimi i punës për mbrojtjen e vikti ...

Lexo më shumë

Deklaratë!

March 14, 2022

Prej disa ditësh tashmë po zhvillohen protesta paqësore në qytetet kryesore të vendit, gjatë të cilave qytetarët i kërkojnë qeverisë të marrë masa për uljen e taksave mbi karburantet dhe të sigurojë subvencione për ngritjen e menjëh ...

Lexo më shumë