• Raporto Online
  • Anetare e:

Gjithëpërfshirja në arsim bën së bashku mësuesit nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia

May 10, 2023

Tiranë, 28 Prill 2023 - CRCA/ECPAT Shqipëri mirëpriti sot takimin e përbashkët të mësuesve, së bashku me  organizatat dhe institucionet partnere midis tre shteteve pjesëmarrëse CRCA/ECPAT Shqipëri, EDGuard Kosovë dhe CED Maqedonia e ...

Lexo më shumë

Ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë

May 11, 2022

Bruksel, 11 maj2022- Sot u shënua një ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë. Me këtë propozim legjislativ inovator, BE-ja po krijon një precedent në të gjithë botën, duke  hapur rrugën për rregulla më të rrepta për ...

Lexo më shumë

MJAFT MË, ndëshkimit trupor të fëmijëve!

April 30, 2022

Rreth 6 muaj më parë, një 6 vjeçare u ndëshkua brutalisht nga prindi i saj. I gjithë opinion publik, policia, mjekësia, hetuesit, etj u shokuan nga gjëndja kritike dhe rreziku për jetën, që vajza e vogël përjetoi për muaj me radhë. Të ...

Lexo më shumë

Departamenti Amerikan i Shtetit kritikon Shqipërinë për gjëndjen e fëmijëve!

April 15, 2022

Tiranë, 15 Prill 2022 – Raporti më i fundit i Departamentit Amerikan të Shtetit, sjell një tablo shqetësuese përsa i përket mbrojtjes së të drejtave të njeriut në Shqipëri. Ky raport përsa i përket disa situatave dhe analizave për f ...

Lexo më shumë

Presidenti dekoron CRCA/ECPAT Shqipëri në 25 vjetorin e saj

March 8, 2022

Tiranë, 8 Mars 2022 – Presidenti i Republikës së Shqipërisë, z. Ilir Meta, në Ditën Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave, vlerësoi me dekoratë CRCA/ECPAT Shqipëri “Për Merita të Veçanta Civile”. Kjo ditë përkon edhe me 25 vjetor ...

Lexo më shumë

Klubet e Prindërve dhe të Mësuesve, bashkë për integrimin në parashkollor të fëmijeve rom

April 28, 2017

Deklaratë për shtyp - Tiranë 27 April, 2017-  “Mësuesit Tregojnë”,  është një prezantim i hapur për publikun, në të cilin mësues dhe prindër, pjesë e nismës “Çdo Fëmjë Rom në Kopsht”, mblidhen së bashku për të ndarë ...

Lexo më shumë

Të zbulosh potencialin e fëmijëve Rom

April 8, 2017

Tiranë 8 Prill, 2017 - Dita Ndërkombëtare e Romëve në Shqipëri përkoi me hapjen e ekspozitës për fëmijë “Unë dhe Mësuesja ime”. Ky aktivitet, realizohet në kuadër të programit “Çdo fëmijë Rom në kopësht” dhe  ka për që ...

Lexo më shumë

NJOFTIM PËR PUNËSIM – Asistent Koordinator/e për programin “Çdo fëmijë rom në kopsht” Korce

September 9, 2016

Pozicioni: Asistent Koordinator/e për programin “Çdo fëmijë rom në kopsht” Punëdhënës: CRCA Shqipëri Vendi:Korçë Kohëzgjatja:të paktën 6 muaj (1 muaj provë)  CRCA është një organizatë joqeveritare, jopo ...

Lexo më shumë

NJOFTIM PËR PUNËSIM: 2 Asistent Koordinator/e për programin “Çdo fëmijë rom në kopsht”

September 9, 2016

Pozicioni: 2 Asistent Koordinator/e për programin “Çdo fëmijë rom në kopsht” Punëdhënës: CRCA Shqipëri Vendi: Tiranë Kohëzgjatja: të paktën 6 muaj (1 muaj provë) CRCA është një organizatë joqeveritare, jopolitike dhe jofi ...

Lexo më shumë

INSTITUCIONET E QARKUT TË KORÇËS DISKUTOJNË PËR AKSESIN E FËMIJËVE ROM NË ARSIMIN PARASHKOLLOR

May 5, 2016

Korçë, 25 Mars 2016– Bashkia Korçë në bashkëpunim me CRCA Shqipëri, organizuan sot në sallën e konferencave të Hotel Life Gallery workshopin “Aksesi i fëmijëve rom në shërbimet e fëmijërisë së hershme”. Takimi kishte si qëlli ...

Lexo më shumë

Institucionet e Qarkut Tiranë mblidhen për aksesin e fëmijëve Rom në arsimin parashkollor

February 17, 2016

Tiranë, 11 Shkurt 2016- Qëndra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA dhe Observatori për të Drejtat e Fëmijës në bashkepunim me Bashkinë dhe Qarkun e Tiranës, me mbështetjen e UNICEF Shqipëri organizuan sot wo ...

Lexo më shumë

Institucionet e Gjirokastrës diskutojnë për aksesin e fëmijëve Rom në kopsht

February 12, 2016

Gjirokastër, 05 Shkurt 2016– Bashkia Gjirokastër në bashkëpunim me CRCA Shqipëri, organizuan sot në sallën e takimeve të Këshillit Bashkiak workshopin “Aksesi i fëmijëve rom në shërbimet e fëmijërisë së hershme”. Takimi kishte ...

Lexo më shumë

Qarku dhe Bashkia e Elbasanit mblidhen për “Çdo fëmijë rom në kopsht”

September 16, 2015

Elbasan, 16 Shtator 2015- Këshillii Qarkut dhe Bashkia Elbasan në bashkëpunim me CRCA Shqipëri, organizuan sot në sallën e takimeve të Këshillit të Qarkut workshopin “Aksesi i fëmijëve rom në shërbimet e fëmijërisë së hershme”. T ...

Lexo më shumë

NJOFTIM PËR PUNËSIM

July 27, 2015

Pozicioni: Asistent Koordinator nga Komuniteti Rom për programin “Çdo fëmijë rom në kopsht” Punëdhënës: CRCA Shqipëri Kohëzgjatja: 1 vit (3 muaj provë) CRCA është një organizatë joqeveritare, jopolitike dhe jofitimprurëse, e c ...

Lexo më shumë

Shqipëria mobilizohet për “Çdo fëmijë rom në kopsht”

May 1, 2015

Tiranë, 1 Maj 2015 – Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve - CRCA Shqipëri  mbylli sot fazën e parë të mobilizimit të komuniteteve në mbështetje të iniciativës “Çdo fëmijë Rom në kopsht”. Mobilizimi i komuniteteve p ...

Lexo më shumë

“Çdo fëmijë Rom në kopsht” dhuron 100 pako për fëmijët Rom

January 9, 2015

Tiranë, 08 Janar 2015- Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve - CRCA Shqipëri dhe Shtëpia e të Drejtave të Njeriut, në kuadër të iniciativës “Çdo fëmijë Rom në kopsht” me mbështetjen e Bankës Ndërkombëtare Tregëtar ...

Lexo më shumë

Një hap përpara drejt integrimit të fëmijëve rom në kopsht në Shqipëri

July 15, 2014

Tiranë, 15 Korrik 2014– “Çdo fëmijë rom do të regjistrohet në kopsht, pavarësisht nëse në momentin e regjistrimit e ka çertifikatën e lindjes dhe çertifikatën e vaksinimit” tha Znj. Lindita Nikolla, Ministre e Arsimit dhe Sportit e ...

Lexo më shumë

“Çdo fëmijë rom në kopsht” mbështet kampin veror për 100 fëmijë në qytetin e Korçës.

July 10, 2014

Korçë, 10 Korrik 2014– Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve-CRCA, ALO 116 dhe UNICEF mbështesin 100 fëmijë pjesë e komunitetit rom, egjiptian, fëmijë jetimë dhe nga shtresa të disavantazhuara për të ndjekur kampin veror ...

Lexo më shumë

Fëmijët e kopshtit “Bregu i Lumit” festojnë 1 Qershorin

May 30, 2014

Tiranë, 30 Maj 2014- Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve (1 Qershor), Qëndra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (CRCA), Instituti i Kulturës Rome në Shqipëri, aktivistë, shoqëri civile, prindër dhe familjarë të komun ...

Lexo më shumë

Institucionet e Qarkut Tiranë diskutojnë mbi përfshirjen e fëmijëve Rom në kopësht

May 16, 2014

Tiranë, 13 Maj 2014- Qëndra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA dhe Observatori për të Drejtat e Fëmijës nëbashkepunim me Bashkinë e Tiranës organizuan sot workshopin rajonal me temë "Çdo fëmijë rom në ko ...

Lexo më shumë