• Raporto Online
  • Anetare e:

68 FËMIJË TË HUAJ TË PASHOQËRUAR TË ZHDUKUR NË SHQIPËRI! KUSH MBAN PËRGJEGJËSI PËR JETËN E TYRE?

October 18, 2023

Ministria e Brendshme dhe Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale duhet të reformojnë urgjentisht sistemin e sigurisë, kujdesit dhe mbrojtjes së fëmijëve të huaj të pashoqëruar, duke filluar me mbylljen e të gjitha shërbimeve sh ...

Lexo më shumë

SHQIPËRIA VIJON TË MBETET E PAPËRGATITUR PËR TË MBROJTUR FËMIJËT NGA DHUNA SEKSUALE!

July 13, 2023

Studimi analitik katërvjeçar i bazuar tek rastet, i Barnahus Shqipëri, zbuloi se dhuna seksuale nga bashkëmoshatarët përfaqëson formën më të raportuar të dhunës seksuale ndaj fëmijëve. Kjo do të thotë se përvoja e parë seksuale, ve ...

Lexo më shumë

CRCA/ECPAT Shqipëri prezanton propozimet e saj për mbrojtjen e fëmijëve nga krimet seksuale në Kodin e Ri Penal

June 7, 2023

Tiranë, 2 Qershor 2023 –Qendra për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri CRCA/ECPAT Shqipëri, prezantoi sot disa nga propozimet e saj kryesore për një mbrojtje më të mirë të fëmijëve dhe adoleshentëve nga krimet seksuale nga Kodi I ri ...

Lexo më shumë

Deklaratë e Përbashkët e VSE dhe anëtarëve të saj për numrin 116-000, Linja Europiane për Mbështetjen e Viktimave të Krimit

April 10, 2023

Linja e Telefonit 116-006 që nga nëntori 2009 i është dedikuar mbrojtjes së viktimave të krimit në Europë. Megjithatë, pothuajse 15 vjet më vonë, ky numër është vendosur në përdorim vetëm në 13 vende të BE-së. Ne kemi nevo ...

Lexo më shumë

DEKLARATË PUBLIKE: Mos-krijimi i Regjistrit Kombëtar të Krimeve Seksuale mungesë përgjegjësie e autoriteteve për të mbrojtur fëmijët viktima të krimit në Shqipëri!

April 3, 2023

Tiranë, 4 Prill 2023 – Qendra për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri (CRCA/ECPAT Shqipëri), organizata kryesore për mbrojtjen e të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve, është tepër e zhgënjyer nga mos-krijimi i Regjistrit Kombëtar të ...

Lexo më shumë

KARTOLINA JONË PËR VITIN 2023: FËMIJËT QË I KANË MBIJETUAR DHUNËS SEKSUALE KËRKOJNË NDIHMËN DHE MBËSHTETJEN TUAJ!

December 29, 2022

Të dashur miq, kolegë dhe mbështetës, Këtë vit vendosëm që kartolina jonë për Krishtlindjet dhe Vitin e Ri të jetë ndryshe. Ne zgjodhëm të dërgojmë urimet tona më të mira për një kauzë shumë të rëndësishme për ne ...

Lexo më shumë

CRCA/ECPAT Shqipëri prezanton në Gjenevë Raportin Alternativ për gjendjen e të drejtave të fëmijëve

September 28, 2022

Tiranë, 28 Shtator 2022 – Komiteti për të Drejtat e Fëmijëve të OKB-së, zhvilloi sesionin e tij të 93-të, në të cilin CRCA/ECPAT Shqipëri ngriti të gjitha shqetësimet që paraqit Raporti Alternativ mbi situatën e të drejtave të fë ...

Lexo më shumë

Shqipëria e papërgatitur për t’u përballur me shfrytëzimin seksual të fëmijëve në sektorin e turizmit dhe udhëtimeve

September 21, 2022

Tiranë, 21 Shtator 2022 – CRCA/ECPAT Shqipëri në bashkëpunim me ECPAT Gjermani, me mbështetjen e Ministrisë Federale të Zhvillimit dhe Bashkëpunimit Ekonomik të Gjermanisë dhe GIZ, bënë publike sot në mëngjes gjetjet kryesore të e ...

Lexo më shumë

Miratohet Ligji për Regjistrin Kombëtar për të Dënuarit për Krime Seksuale

July 21, 2022

Tiranë, 21 korrik 2022 – Me 124 vota pro, Kuvendi i Shqipërisë sot në mbrëmje vonë miratoi Ligjin për Regjistrin Kombëtar për të Dënuarit për Krime Seksuale. Me këtë nismë Shqipëria ndërmerr hapin e parë serioz në drejtim të mbr ...

Lexo më shumë

Komisioni i Ligjeve miraton projekt-ligjin për Regjistrin e Krimeve Seksuale

July 19, 2022

Tiranë, 19 Korrik 2022 – Komisioni Parlamentar Për Legjislacionin dhe të Drejtat e Njeriut miratoi sot nen për nën projekt-ligjin “Për Regjistrin Kombëtar të të dënuarve për krime seksuale”.  Miratimi në këtë Komision, i hap tash ...

Lexo më shumë

Kuvendi i Shqipërisë nuk duhet të humbasë shansin për të mbrojtur fëmijët nga pedofilët dhe grabitqarët seksualë!

July 17, 2022

Tiranë, 17 Korrik 2022 – Ditën e nesërme, Kuvendi i Shqipërisë dhe komisionet e tij, do të fillojnë shqyrtimin e projektligjit “Për krijimin e Regjistrimit Kombëtar”, të përgatitur nga CRCA/ECPAT Shqipëri dhe të propozuar nga deput ...

Lexo më shumë

CRCA/ECPAT Shqipëri dorëzon në Gjenevë Raportin Alternativ për gjendjen e të drejtave të fëmijëve

July 3, 2022

Tiranë, 3 Korrik 2022 – CRCA/ECPAT Shqipëri dorëzoi zyrtarisht pranë Komitetit për të Drejtat e Fëmijës të OKB-së në Gjeneve, Raportin Alternativ për gjendjen e të drejtave të fëmijëve në Shqipëri nga viti 2014 e deri më sot. CRC ...

Lexo më shumë

Mediat dhe gazetarët, tashmë me një Udhëzues për raportimin e rasteve të dhunës ndaj fëmijëve

June 17, 2022

Tiranë, 17 Qershor 2022 – CRCA/ECPAT Shqipëri pas 6 raundesh trajnimi të gazetarëve në qarqet e Shqipërisë, prezantoi sot Udhëzuesin për Mediat dhe Gazetarët për Raportimin e rasteve të dhunës ndaj fëmijëve, të përgatitur pas një ...

Lexo më shumë

Kuvendi të rrisë urgjentisht moshën e hyrjes së fëmijëve në marrëdhënie seksuale

June 15, 2022

Tiranë, 15 Qershor 2022 – CRCA/ECPAT Shqipëri bëri publike sot nëmëngjës propozimet e saj ligjore për njëmbrojtje mëtë mirëtëfëmijëve nga dhuna dhe shfrytëzimi seksual. Propozimet konsistojnënëdy momente kyçe: rritjen e moshës mi ...

Lexo më shumë

1 në 3 qytetarë nuk do të denonconin tek autoritetet dhunën ndaj fëmijëve

June 1, 2022

Tiranë, 1 Qershor 2022 – Dhuna vijon te jetë prezente në jetën e fëmijëve kudo në Shqipëri dhe komuniteti ende është shumë larg kulturës së denoncimit të saj! Gjetjet paraprake të studimit më të fundit të CRCA/ECPAT Shqipëri, “ ...

Lexo më shumë

HAPET FUSHATA KOMBETARE “GJUHA E URREJTJES VRET! RAPORTOJE!”

May 26, 2022

Tiranë, 26 Maj 2022 - Gjuha dhe krimet e urrejtjes janë një krim! Dëmi që vjen nga gjuha apo krimet e urrejtjes shpesh është i paparashikueshëm në pasojat e tij, të cilat mund të jenë sa individuale aq edhe kombëtare. Gratë dhe vajzat, ...

Lexo më shumë

SHQIPËRI: NGA SOT NJË PLATFORMË KOMBËTARE PËR TË RAPORTUAR GJUHËN DHE KRIMET E URREJTJES

May 20, 2022

Tiranë 20 Maj 2022 - Sot në mëngjes, Platforma Kombëtare ISIGURT.AL dhe Ambasada PINK prezantuan Platformën Kombëtare “RAPORTO: Gjuhën dhe Krimet e Urrejtjes”, në një event publik të mikëpritur nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbroj ...

Lexo më shumë

Shqipëria drejt shërbimeve sociale të lëvizshme në ndihmë të fëmijëve

May 15, 2022

Devoll, 15 Maj 2022 – CRCA/ECPAT Shqipëri së bashku me Bashkinë Devoll nisën punën për ngritjen për herë të parë në një bashki në Shqipëri të shërbimeve sociale të lëvizshme në ndihmë dhe në mbrojtje të fëmijëve! Rreth 1000 ...

Lexo më shumë

SHQIPËRI: SHKOLLAT PUBLIKE NUK JANË TË SIGURTA PËR FËMIJËT DHE ADOLESHENTËT LGBTI!

May 12, 2022

Tiranë, 12 Maj 2022- Organizata Ndërkombëtare e të Rinjve dhe Studentëve LGBTI (IGLYO), prezantoi sot Raportin e saj të përvitshëm mbi situatën e të drejtave të të rinjve LGBTIQ në Europë. Raporti i vitit 2022 është fokusuar sidomos n ...

Lexo më shumë

Ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë

May 11, 2022

Bruksel, 11 maj2022- Sot u shënua një ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë. Me këtë propozim legjislativ inovator, BE-ja po krijon një precedent në të gjithë botën, duke  hapur rrugën për rregulla më të rrepta për ...

Lexo më shumë