• Raporto Online
  • Anetare e:

QENDRIM PUBLIK: Shkollat nuk janë vetëm ndërtesa! Ato janë komunitete shoqërore që ndërtojnë qytetarinë!

May 16, 2023

Tiranë, 16 Maj 2023 – Shkollat nuk janë thjesht një ndërtesë! Ato janë komunitete shoqërore që ndërtojnë qytetarinë, nëpërmjet dijes, arsimimit, gjithëpërfshirjes dhe edukimit! Çdo shkollë duhet të jetë e sigurt për çdo fëmij ...

Lexo më shumë

Gjithëpërfshirja në arsim bën së bashku mësuesit nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia

May 10, 2023

Tiranë, 28 Prill 2023 - CRCA/ECPAT Shqipëri mirëpriti sot takimin e përbashkët të mësuesve, së bashku me  organizatat dhe institucionet partnere midis tre shteteve pjesëmarrëse CRCA/ECPAT Shqipëri, EDGuard Kosovë dhe CED Maqedonia e ...

Lexo më shumë

Shqipëria drejt shërbimeve sociale të lëvizshme në ndihmë të fëmijëve

May 15, 2022

Devoll, 15 Maj 2022 – CRCA/ECPAT Shqipëri së bashku me Bashkinë Devoll nisën punën për ngritjen për herë të parë në një bashki në Shqipëri të shërbimeve sociale të lëvizshme në ndihmë dhe në mbrojtje të fëmijëve! Rreth 1000 ...

Lexo më shumë

Ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë

May 11, 2022

Bruksel, 11 maj2022- Sot u shënua një ditë historike për fëmijët në Europë dhe më gjerë. Me këtë propozim legjislativ inovator, BE-ja po krijon një precedent në të gjithë botën, duke  hapur rrugën për rregulla më të rrepta për ...

Lexo më shumë

MJAFT MË, ndëshkimit trupor të fëmijëve!

April 30, 2022

Rreth 6 muaj më parë, një 6 vjeçare u ndëshkua brutalisht nga prindi i saj. I gjithë opinion publik, policia, mjekësia, hetuesit, etj u shokuan nga gjëndja kritike dhe rreziku për jetën, që vajza e vogël përjetoi për muaj me radhë. Të ...

Lexo më shumë

Presidenti dekoron CRCA/ECPAT Shqipëri në 25 vjetorin e saj

March 8, 2022

Tiranë, 8 Mars 2022 – Presidenti i Republikës së Shqipërisë, z. Ilir Meta, në Ditën Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave, vlerësoi me dekoratë CRCA/ECPAT Shqipëri “Për Merita të Veçanta Civile”. Kjo ditë përkon edhe me 25 vjetor ...

Lexo më shumë

ECPAT EUROPË: Duhet të mbrojmë jetën e fëmijëve në Ukrainë nga lufta dhe pasojat e saj!

March 7, 2022

PËR SHPËRNDARJE TË MENJËHERSHME EUROPA—Bota është tronditur nga sulmi i paprovokuar dhe i pajustifikuar ndaj Ukrainës dhe popullit të saj. Kjo luftë ka sjellë jo vetëm humbjen e jetëve të shumë qytetarëve, mes tyre edhe fëmijë, por ...

Lexo më shumë

KARTOLINË URIMI NGA CRCA/ECPAT SHQIPËRI

December 31, 2021

Të dashur miq dhe kolegë,   CRCA/ECPAT Albania ju uron Gëzuar Festat. Shpresojmë dhe urojmë një vit të ri me më shumë optimizëm, shëndet më të mirë për të gjithë, pa varfëri dhe dhunë ndaj fëmijëve.   Këtë vit, falë më shu ...

Lexo më shumë

QEVERIA TË MARRË MASA QË ASNJË FËMIJË TË MOS MBETET PA U REGJISTRUAR NË KLASËN E PARË!

June 18, 2021

Martini sapo ka mbushur 6 vieç. Ai ka ndjekur arsimin parashkollor në një prej institucioneve publike të Tiranës, por braktisja nga prindi kujdestar dhe proçedura e re e regjistrimit për në klasën e parë nëpërmjet aplikimit tek platforma ...

Lexo më shumë

Votoni!

April 21, 2021

Të dielën më 25 Prill, në Shqipëri mbahen zgjedhjet parlamentare 2021. CRCA/ECPAT Shqipëri, ANYN, BARNAHUS dhe ACE, kanë përzgjedhur që nëpërmjet një video sensibilizuese, të përcjellin mesazhin e rëndësisë që ka vota për të gjith ...

Lexo më shumë

BËHU PJESË E KONTRATËS RINORE KOMBËTARE 2021

March 15, 2021

Zgjedhjet Parlamentare për Shqipërinë dhe përzgjedhja e 140 deputetëve të vendit, së bashku me programin e partive politike, ku të paktën njëra prej tyre do të kryesojë vendin në katër vitet e ardhshme, janë thuajse 1 muaj larg. Rrjeti ...

Lexo më shumë

Interneti i Sigurt: Mësuesit dhe mbrojtësit e të drejtave të fëmijëve, mesazhe ndërgjegjësuese në shkolla

February 9, 2021

9 shkurt 2021 - Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Internetit të Sigurt, mësues dhe mbrojtës të së drejtave të fëmijëve, kanë organizuar aktivitete të ndryshme në shumë shkolla të vendit. Të ftuar nga CRCA/ECPAT Shqipëri, dhjet ...

Lexo më shumë

Udhëzimi për hapjen e shkollave në Shqipëri i vendos fëmijët para ndëshkimit dhe përjashtimit!

September 13, 2020

Tiranë, 13 Shtator 2020 – Në kundërshtim të hapur me çdo ligj për fëmijët në Shqipëri, udhëzimi më i fundit i lëshuar nga Ministrja e Arsimit, Besa Shahini, mbi kujdesin dhe masat anticovid në shkolla, shkel haptazi dhe në mënyrë f ...

Lexo më shumë

“Të Drejtat Tona” mbledh 25 mësues nga Shqiperia dhe Kosova

September 13, 2020

Tiranë, 13 Shtator 2020 – Për herë të parë në Shqipëri, Qendra për të Drejtat e fëmijëve CRCA dhe Instituti për Promovimin e Edukimit në Kosovë me mbështetje të Ambasadave të Republikës së Sllovenisë në Shqipëri dhe Kosovë, ...

Lexo më shumë

Ligji i Rinisë i propozuar nga Qeveria shkel Kushtetutën e Shqipërisë!

July 3, 2019

Tiranë, 3 Korrik 2019 – Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri, CRCA/ECPAT Shqipëri dhe Koalicioni për Arsimin në Shqipëri, Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë ALO 116, Child and Youth Policy Hub, kërkuan sot përpara deput ...

Lexo më shumë

Shqipëri: Kuvendi të krijojë urgjentisht Zyrën e Avokatit të Studentëve!

December 21, 2018

Tiranë, 21 Dhjetor 2018 – Të rinjtë dhe të rejat në Shqipëri përbëjnë 25% të popullsisë, ndërsa rreth 129,394 prej tyre janë studentë të regjistruar në Universitetet publike, por asnjë prej tyre nuk ka ku të ankohet kur iu shkelen ...

Lexo më shumë

ANYN: Z. Kryeministër – Nuk ka Kartë Studenti funksionale pa konsultime me të rinjtë!

December 20, 2018

Tiranë, 20 Dhjetor 2018 – Pas deklaratave më të fundit të Kryeministrit për përgatitjen me urgjencë të një projekt-vendimi për Kartën e Studentit, Rrjeti Kombëtar i të Rinjtë në Shqipëri (ANYN) shpreh shqetësimin e tij të thellë ...

Lexo më shumë

Qeveria Shqiptare shkel ligjin për mos-miratimin në kohë të Buxhetit të Shtetit

October 26, 2018

Tiranë, 26 tetor 2018 – Dita e djeshme, 25 Tetori, shënoi edhe ditën e fundit në të cilën Qeveria Shqiptare duhet të kishte miratuar Draft-Buxhetin vjetor dhe atë afatmesëm 2019-2021. Ndërsa kjo gjë nuk ka ndodhur, organizatat tona shpre ...

Lexo më shumë

69% e fëmijëve në Shqipëri, viktima të dhunës psiklologjike dhe fizike në institucionet arsimore

October 15, 2018

Tiranë, 15 tetor 2018 – Me kërkesë të ACE, sot, Komisioni i Edukimit dhe Mjeteve të Informimit Publik, organizoi dëgjesën publike me fokus mbrojtjen e fëmijëve nga dhuna dhe bulizmi në shkolla. Koalicioni për Arsimin në Shqipëri (ACE), ...

Lexo më shumë

Shqipëria shpall fituesen e Çmimit Kombëtar “Mësuesi i Vitit 2018”

October 9, 2018

Tiranë, 9 Tetor 2018 - Koalicioni për Arsimin në Shqipëri (ACE),  Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (CRCA), në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë shpallën sot fituesit e Çmimit Kombëtar “Mësuesi i ...

Lexo më shumë