Shqipëria fillon zbatimin e sinjalit AMBER

Sinjali AMBER ose i njohur botërisht si Amber Alert, është një sinjalizim universal që lëshohet nga policia, çdo herë kur një fëmijë që konsiderohet i humbur ose i rrëmbyer, por në rrezik të jetës apo për t’u dhunuar e shfrytëzuar seksualisht! CRCA/ECPAT Shqipëri prej 12 vjetësh ka avokuar për zbatimin e Sinjalit Amber. Tashmë falë ICMEC, Policisë së Shtetit dhe Ambasadës Amerikanë Sinjali Amber po bëhet një realitet.

Tiranë, 4 Gusht 2022 - Qendra Ndërkombëtare për Fëmijët e Humbur në bashkëpunim me Policinë e Shtetit dhe CRCA/ECPAT Shqipëri, me mbështetjen e Ambasadës Amerikane Shqipëri, organizuan Tryezën e Rrumbullakët: “Zbatimi i Sinjalit Amber në Shqipëri.” Sipas burimeve të Policisë së Shtetit, Shqipcria...

Miratohet Ligji për Regjistrin Kombëtar për të Dënuarit për Krime Seksuale

CRCA/ECPAT Shqipëri: Kjo është një ditë historike për mbrojtjen e fëmijëve nga dhuna seksuale onlinë dhe në jetën e përditshme. Ne na lumturon fakti që ky ligj i propozuar nga ne u miratua me votat e të gjithë deputetëve! Tashmë kemi një thirrje: Kujdes kush guxon të prekë fëmijët!

Tiranë, 21 korrik 2022 – Me 124 vota pro, Kuvendi i Shqipërisë sot në mbrëmje vonë miratoi Ligjin për Regjistrin Kombëtar për të Dënuarit për Krime Seksuale. Me këtë nismë Shqipëria ndërmerr hapin e parë serioz në drejtim të mbrojtjes së fëmijëve nga dhuna seksuale. Ligji bazohet gjerësisht në...

Organizatat e shoqërisë civile mirëpresin propozimin e Komisionit Europian për të parandaluar dhe lu...

Më 11 maj, Komisioni Europian publikoi një Rregullore të propozuar që përcakton rregullat për parandalimin dhe luftimin e abuzimit seksual të fëmijëve. Është ne kohë dhe historike, jo vetëm për Europën, por edhe për botën. Kur u miratua, ky legjislacion kishte potencialin pwr tw patur një ndikim mw...

Komisioni i Ligjeve miraton projekt-ligjin për Regjistrin e Krimeve Seksuale

Kuvendi i Shqipërisë tashmë nuk ka asnjë pengesë për miratimin përfundimtar të projekt-ligjit të përgatitur nga CRCA/ECPAT Shqipëri dhe të dorëzuar si nismë legjislative nga deputetja Erisa Xhixho. CRCA/ECPAT Shqipëri: Ligji dhe bashkëpunimi, triumfuan kundër pedofilëve e grabitqarëve seksualë!

Tiranë, 19 Korrik 2022 – Komisioni Parlamentar Për Legjislacionin dhe të Drejtat e Njeriut miratoi sot nen për nën projekt-ligjin “Për Regjistrin Kombëtar të të dënuarve për krime seksuale”.  Miratimi në këtë Komision, i hap tashmë rrugën projekt-ligjit për t’u miratuar në seancën plenare të...

Kuvendi i Shqipërisë nuk duhet të humbasë shansin për të mbrojtur fëmijët nga pedofilët dhe grabitqa...

DEKLARATË PËR SHTYP

Tiranë, 17 Korrik 2022 – Ditën e nesërme, Kuvendi i Shqipërisë dhe komisionet e tij, do të fillojnë shqyrtimin e projektligjit “Për krijimin e Regjistrimit Kombëtar”, të përgatitur nga CRCA/ECPAT Shqipëri dhe të propozuar nga deputetja Erisa Xhixho, nën-Kryetare e Grupit Parlamentar “Miqtë e...

Nismat Që Ne Mbështesim

CRCA.AL

CRCA.AL

Lajme

Pages20 VJET DEDIKUAR MBROJTJES DHE AVANCIMIT TË TË DREJTAVE TË FËMIJËVE DHE TË RINJVE NË SHQIPËRI!

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Femijëve në Shqipëri – CRCA është një nga organizatat kryesore jo-qeveritare, jo-politike, jo-fetare dhe jo-fitimprurese me qendër në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë. CRCA eshte krijuar ne mars te vitit 1997 me qellimin kryesor per te ndihmuar ne permiresimin e situates te te drejtave te femijeve ne Shqiperi.

Motivimi i CRCA-se bazohet në thenien: "Duke punuar të gjithë së bashku, ne mund të ndërtojmë një Botë më të mirë për femijët dhe të rinjte.”

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA është një ndër organizatat më të rëndësishme për të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve në vend, e themeluar më Mars 1997. Gjatë 16 viteve të punës së saj ne kemi bërë që të jemi njëri ndër partnerët serioze të Qeverisë së Shqipërisë (në nivelin kombëtar dhe lokal) dhe të Shoqërisë Civile, në drejtim të ndikimit në politika dhe legjislacion, forcime kapacitetesh të stafit të Qeverisë në punën me fëmijët dhe në presionin ndaj Qeverisë për të respektuar dhe përmirësuar të drejtat e fëmijëve në vend.

 

Donors and Partners

          

Subscribe

* indicates required

close
Web Design & Development by: WWW.FIT.AL