• Shqipëria gati për Samitin e 1-rë të Vajzave

  Fushata #Girl2Leader sjell së bashku deputetet, shoqërinë civile dhe vajzat, për të nxitur pjesëmarrjen e tyre në politikë dhe vendim-marrje

  Tiranë, 19 Shtator 2018 – Shqipëria është gati për Samitin e parë të vajzave. Këtë 11 Tetor fushata globale #Girl2Leader, që organizohet për nxitjen e përfshirjes së vajzave në politikë dhe në vendim-marrje, do të vendosë në qendër të diskutimeve të saj arsimin, shërbimet, pjesëmarrjen, dhunën dhe...
 • Këshilli Europës: 70% e fëmijëve në Shqipëri, viktima të dhunës fizike dhe psikologjike

  Bëhet publik raporti i Komisionerit për të Drejtat e Njeriut të Këshillit të Europës

  Komisioneri për të Drejtat e Njeriut të Këshillit të Europës, Dunja Mijatovic, ka sjellë në shifra në një raport situatën e të drejtave të njeriut në vendin tonë. Pas një vizite disa ditore në Shqipëri përgjatë muajit maj 2018 dhe pas takimeve e diskutimeve me autoritetet shtetërore Shqiptare,...
 • CRCA: Mbrojtje urgjente për vajzën e mitur dhe familjen së saj në Tepelenë!

  Bashkia Memaliaj dhe Policia e Shtetit të ofrojnë mbrojtje të menjëhershme për vajzën 13 vjeçare që denoncoi dhunën seksuale ndaj saj në shkollë

  Tiranë, 17 Shtator 2018 – Qendra për të Drejtat e Fëmijëve Shqipëri (CRCA) nëpërmjet kësaj deklarate publike shprehet e shqetësuar dhe e indinjuar për apatinë e institucioneve të shtetit shqiptar për mbrojtjen e një vajze të mitur në Tepelenë, e cila në 2 Qershor të 2018, denoncoi dhunën seksuale...
 • Avokatia e ACE sjell ndryshime të rëndësishme për arsimimin e fëmijëve në Shqipëri

  Falë përpjekjeve disa-vjeçare të Koalicionit për Arsimin në Shqipëri me mbështetjen e GCE, Qeveria për herë të parë këtë vit shkollor do të financojë librat falas për nxënësit dhe dyfishojë numrin e psikologëve dhe të mësuesve ndihmës në shkolla!

  Tiranë, 11 Shtator 2018 – Koalicioni për Arsimin në Shqipëri (ACE), me mbështetjen e Global Campaign for Education, arrin suksesin e parë madhor të fushatës “6% për Arsimin”. Fushata e ACE që u hap në vitin 2016 kërkon që Qeveria Shqiptare të rrisë investimet në arsim, për ta bërë atë sa më cilësor...
 • ANYN i drejtohet me letër të hapur BE: Çështja e të rinjve, kriter shtesë për hyrjen e Shqipërisë në...

  Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri kërkon ndërhyrjen e komisionerëve europianë, Federica Mogherini dhe Johannes Hahn

  LETËR E HAPUR Drejtuar: Znj. Federica Mogherini Përfaqësuese e Bashkimit Evropian për Punët e Jashtme dhe Politikën e Sigurisë Z. Johannes Hahn Komisioner për Zgjerimin dhe Politikën Evropiane të Fqinjësisë Subjekti: Mbështetja, fuqizimi dhe progresi i Rinisë duhet të jetë kriter për vlerësimine...

Nismat Që Ne Mbështesim

CRCA.AL

PLATFORMAT QË NE MBËSHTESIM

CRCA.AL

Lajme

Pages20 VJET DEDIKUAR MBROJTJES DHE AVANCIMIT TË TË DREJTAVE TË FËMIJËVE DHE TË RINJVE NË SHQIPËRI!

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Femijëve në Shqipëri – CRCA është një nga organizatat kryesore jo-qeveritare, jo-politike, jo-fetare dhe jo-fitimprurese me qendër në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë. CRCA eshte krijuar ne mars te vitit 1997 me qellimin kryesor per te ndihmuar ne permiresimin e situates te te drejtave te femijeve ne Shqiperi.

Motivimi i CRCA-se bazohet në thenien: "Duke punuar të gjithë së bashku, ne mund të ndërtojmë një Botë më të mirë për femijët dhe të rinjte.”

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA është një ndër organizatat më të rëndësishme për të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve në vend, e themeluar më Mars 1997. Gjatë 16 viteve të punës së saj ne kemi bërë që të jemi njëri ndër partnerët serioze të Qeverisë së Shqipërisë (në nivelin kombëtar dhe lokal) dhe të Shoqërisë Civile, në drejtim të ndikimit në politika dhe legjislacion, forcime kapacitetesh të stafit të Qeverisë në punën me fëmijët dhe në presionin ndaj Qeverisë për të respektuar dhe përmirësuar të drejtat e fëmijëve në vend.

Sponsors

         

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL