• Raporti “Rinia në Shqipëri” tregon se Qeveria shqiptare dhe Bashkitë kanë dështuar me të rinjtë!

  Mos-zbatimi i Planit Kombëtar të Veprimit për Rininë ka lënë pa asnjë shpresë 25% të popullësisë në Shqipëri. CRCA dhe ANYN kërkojnë ndërhyrje urgjente nga Kuvendi, Qeveria dhe Bashkitë!

  Tiranë, 12 Gusht 2018 – Qendra për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri (CRCA) dhe Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri (ANYN), në Ditën Ndërkombëtare të Rinisë, publikuan raportin kombëtar “Rinia në Shqipëri”. Ky raport, ngre shqetësimin për situatën e rëndë dhe të pashpresë në të cilën ndodhet...
 • Në Ditën Ndërkombëtare të Rinisë: 70 % e të rinjve shqiptarë kërkojnë të emigrojnë në një vend të BE...

  Indeksi Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri tregon se Qeveria nuk ka përmbushur detyrimet ndaj të rinjve! Sipas Indeksit, 35% e popullsisë nuk janë prioritet për asnjë institucion publik në vend!

  Tiranë, 8 Gusht 2018 – Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Rinisë, CRCA Shqipëri dhe ANYN bënë publike Indeksin Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri, i cili përmban vlerësimin që organizatat e shoqërisë civile në vend i kanë bërë punës së Qeverisë dhe Bashkive për zbatimin e Planit Kombëtar të...
 • Nisma e CRCA dhe ANYN Shqipëri për një Ligj për Rininë kthehet në prioritet kombëtar për institucion...

  Pavarësisht se e vonuar, pjesmarrja e Ministrisë së Rinisë në këtë proces, mund të jetë një ogur i mirë për të drejtat e të rinjve

  Tiranë, 19 Korrik 2018 – Pavarësisht se ka mbi 20 vjet që CRCA Shqipëri dhe organizatat rinore kanë kërkuar jo pak herë që Shqipëria të ketë ligjin e saj për rininë, vetëm sot Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, morri përsipër që të bëhet pjesë e procesit. Ndonëse detajet jane tepër të paqarta...
 • CRCA mbledh grupin e punës për hartimin e Ligjit për Rininë në Shqipëri

  Ligji i Rinisë nuk mund të bëhet pa pjesëmarrjen e të rinjve dhe pa garantuar mbështetjen e tyre

  Tiranë, 25 Korrik 2018 - Organizatat rinore nga e gjithë Shqipëria, nën lehtësimin e CRCA Shqipëri, zhvilluan takimin e parë të Grupit të Punës së Shoqërisë Civile për të diskutuar strukturën e projekt-Ligjit të Rinisë. Qëllimi i ligjit të Rinisë është që të fuqizojë mbështetjen dhe mekanizmat për...
 • Shqipëria bëhet pjesë e fushatës globale #Girl2Leader për nxitjen e pjesmarrjes së vajzave në politi...

  Rrjeti Kombëtar i të Rinjve, Parlamenti Rinor Tiranë, Koalicioni i Arsimit dhe CRCA Shqipëri, së bashku për mbështetjen dhe fuqizimin e vajzave në politikë

  Tiranë, 5 Korrik 2018 – Rrjeti kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri (ANYN), Qendra për të Drejtat e Fëmijëve (CRCA), Koalicioni për Arsimin (ACE) dhe Parlamenti Rinor Tiranë, bëhen pjesë e fushatës më të rëndësishmë globale për nxitjen e përfshirjes së vajzave në politikë, #Girl2Leader  (Vajzat në...

Nismat Që Ne Mbështesim

CRCA.AL

PLATFORMAT QË NE MBËSHTESIM

CRCA.AL

Lajme

Pages20 VJET DEDIKUAR MBROJTJES DHE AVANCIMIT TË TË DREJTAVE TË FËMIJËVE DHE TË RINJVE NË SHQIPËRI!

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Femijëve në Shqipëri – CRCA është një nga organizatat kryesore jo-qeveritare, jo-politike, jo-fetare dhe jo-fitimprurese me qendër në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë. CRCA eshte krijuar ne mars te vitit 1997 me qellimin kryesor per te ndihmuar ne permiresimin e situates te te drejtave te femijeve ne Shqiperi.

Motivimi i CRCA-se bazohet në thenien: "Duke punuar të gjithë së bashku, ne mund të ndërtojmë një Botë më të mirë për femijët dhe të rinjte.”

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA është një ndër organizatat më të rëndësishme për të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve në vend, e themeluar më Mars 1997. Gjatë 16 viteve të punës së saj ne kemi bërë që të jemi njëri ndër partnerët serioze të Qeverisë së Shqipërisë (në nivelin kombëtar dhe lokal) dhe të Shoqërisë Civile, në drejtim të ndikimit në politika dhe legjislacion, forcime kapacitetesh të stafit të Qeverisë në punën me fëmijët dhe në presionin ndaj Qeverisë për të respektuar dhe përmirësuar të drejtat e fëmijëve në vend.

Sponsors

         

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL