• Adoleshentët kërkojnë të drejtën e votës në 16 vjeç

  Fushata më e fundit “VOTO 16!”, e Qendrës për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve dhë të Rinjvë në Shqipëri (CRCA), pati diskutime të shumta në media. Disa prej tyre e pasqyruan peticionin, kërkesat e adoleshentëve për pjesëmarrje në votime që në moshën 16 vjeç, si edhe mendimet kundër. Në linkun e...
 • Hapet Qendra Kombëtare për Internet të Sigurt në Shqipëri

  Për herë të parë një qendër e specializuar do të sigurojë që fëmijët dhe të rinjtë mbrohen nga grabitqarët seksualë edhe në botën virtuale.

  Tiranë, 31 Tetor 2018 – Qendra për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri (CRCA), organizata e vetme kombëtare e specializuar për çështjet e sigurisë në internet, që udhëheq përpjekjet për ta bërë internetin sa më të sigurt edhe në Shqipëri, njoftoi sot në mesditë se ka finalizuar përpjekjet e saj dy...
 • Financial Times and Outstanding nominate CRCA Director among global 30 LGBTI Public Sector Executive...

  The General Director of the Center for Children's Rights in Albania (CRCA) and the First Ambassador of the Pink Embassy in Albania, Altin Hazizaj, was selected by the prestigious newspaper Financial Times and Outstanding, a UK based-organization, one of the 30 people globally acknowledged in the...
 • SHQIPËRIA HAP FUSHATËN “VOTO 16!”

  CRCA Shqipëri, pas konsultimeve me adoleshentë dhe të rinj anembanë Shqipërisë, i kërkon Kuvendit uljen e moshës së votimit në 16 vjeç, dhe caktimin e Kuotës Rinore në vendim-marrje

  Tiranë, 23 Tetor 2018 - CRCA Shqipëri, organizata kryesore për të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve në vend, hapi sot fushatën “VOTO 16!”. Nëpërmjet një peticioni të bërë publik sot në mëngjes, CRCA iu drejtua Kuvendit të Shqipërisë dhe të gjitha partive parlamentare, për të kërkuar uljen e moshës...
 • CRCA Shqipëri: Për aq kohë sa Policia vijon të jetë e pafuqishme për të luftuar trafikimin e qenieve...

  Problematika e shfaqur ende në Shqipëri mbi trafikimin e qënieve njerëzore, dhe statistikat për vendin tonë, kanë tërhequr sërish vëmendjen e publikut. Një ndër mediat e shkruara më të mëdha në vend, Gazeta Shqiptare, intervistoi Drejtorin e Përgjithshëm të Qendrës për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri (CRCA), Altin Hazizaj, i cili ndau me lexuesit shqetësimin e shoqërisë civile për këtë fenomen dhe përpjekjet e tyre për të vënë qeverinë përballë aksionit të minimizimit të trafikimit të qënieve njerëzore.

  Më poshtë mund të lexoni, të plotë intervistën e gazetares Voltiza Duro; 1. Z. Hazizaj, çfarë tregon raporti më i fundit i Europol mbi trafikimin e fëmijëve në Shqipëri? Data 18 Tetor është Dita Europiane kundër Trafikimit të Qënieve Njerëzore dhe në këtë kuadër CRCA / ECPAT Shqipëri, si e vetmja...

Nismat Që Ne Mbështesim

CRCA.AL

PLATFORMAT QË NE MBËSHTESIM

  

CRCA.AL

Lajme

Pages20 VJET DEDIKUAR MBROJTJES DHE AVANCIMIT TË TË DREJTAVE TË FËMIJËVE DHE TË RINJVE NË SHQIPËRI!

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Femijëve në Shqipëri – CRCA është një nga organizatat kryesore jo-qeveritare, jo-politike, jo-fetare dhe jo-fitimprurese me qendër në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë. CRCA eshte krijuar ne mars te vitit 1997 me qellimin kryesor per te ndihmuar ne permiresimin e situates te te drejtave te femijeve ne Shqiperi.

Motivimi i CRCA-se bazohet në thenien: "Duke punuar të gjithë së bashku, ne mund të ndërtojmë një Botë më të mirë për femijët dhe të rinjte.”

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA është një ndër organizatat më të rëndësishme për të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve në vend, e themeluar më Mars 1997. Gjatë 16 viteve të punës së saj ne kemi bërë që të jemi njëri ndër partnerët serioze të Qeverisë së Shqipërisë (në nivelin kombëtar dhe lokal) dhe të Shoqërisë Civile, në drejtim të ndikimit në politika dhe legjislacion, forcime kapacitetesh të stafit të Qeverisë në punën me fëmijët dhe në presionin ndaj Qeverisë për të respektuar dhe përmirësuar të drejtat e fëmijëve në vend.

Donors and Partners

         

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL