Women And Youth In Politics - News

Women And Youth In Politics - News

 • NDAHEN VLERËSIMET KOMBËTARE “TË RINJTË E VITIT 2016”

  Tiranë, 16 dhjetor 2016 – Lidershipi i të Rinjve të Tiranës, Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri, Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA, me mbështetjen e Olof Palme International Center ne Shqipëri, ndanë sot publikisht në një event të posacëm Vlerësimet Kombëtare “Të Rinjtë e Vitit 2016″ në Shqipëri, që u organizua tek Qendra për Hapje dhe...

 • Kuvendi i Shqipërisë diskriminon hapur gratë deputete! Vetëm një grua votohet për anëtare e komisionit të posaçëm për reformën zgjedhore në Shqipëri!

  Tiranë, 5 Shkurt 2015 –Kuvendi i Shqipërisë në Seancën Plenare të datës 28 Janar, miratoi projekt-vendimin “Për miratimin e përbërjes së Komisionit të Posaçëm për Reformën Zgjedhore”.

  Koalicioni për Pjesmarrjen e Grave dhe të Rinjve në Politikë përshëndet ngritjen e tij për shkak të rëndësisë që ka reforma zgjedhore për Shqipërinë, ndër detyrat e të cilit do të jetë edhe hartimi i...

 • Shpallen fitueset e vlerësimit kombëtar “Gruaja e Vitit 2015”

  Tiranë 13 Janar 2015 - Koalicioni për Gratë dhe të Rinjtë në Politikë në bashkëpunim me Shtëpia e të Drejtave të Njeriut/CRCA Shqipëri dhe me mbështetjen e Olof Palme International Center, bënë sot publike fitueset e Vlerësimit Kombëtar “Gruaja e Vitit 2015" në Shqipëri.

  Vlerësimi Gruaja e Vitit 2015 në kategorinë Politikë shkoi për znj. Grida Duma, ...

 • Nis faza finale e votimit për vlerësimin “Gruaja e Vitit 2015”

  Tiranë 2 Dhjetor 2015 - Koalicioni për Gratë dhe të Rinjtë në Politikë në bashkëpunim me Shtëpia e të Drejtave të Njeriut/CRCA Shqipëri hapën sot fazën finale të votimit për Vlerësimin Kombëtar “Gruaja e Vitit 2015”.

  Kjo iniciativë, e lançuar në muajin Shtator të këtij viti, ka për qëllim të fuqizojë kauzën e të drejtave dhe avancimit të grave dhe vajzave në Shqipëri,...

 • CRCA Shqipëri në Dialogun Global të Shoqërisë Civile me UN Women

  23-24 Nëntor 2015 – HRH/CRCA Shqipëri merr pjesë në Dialogun Global të Shoqërisë Civile me temë “Nxitja e veprimeve për llogaridhënie dhe ndikim”, organizuar nga UN Women në kuadër të axhendës ‘Planeti 50-50 deri në 2030-ën’.

  Ky takim organizohet në një moment të rëndësishëm të historisë kur një axhendë transformuese për përparim dhe prosperitet njerëzor për periudhën pas-2015, e cila...

 • Kuota gjinore dhe për minoritetet të përfshihen në Kushtetutën e Shqipërisë

  Tiranë, 03. 11. 2015 - Koalicioni për Nxitjen e Pjesëmarrjes së Grave dhe të Rinjve në Politikë dhe Shtëpia e të Drejtave të Njeriut (HRH), në vazhdimësi të punës disa vjeçare për vendosjen dhe zbatimin e kuotës gjinore në Kodin Zgjedhor, ka kërkuar së fundmi përfshirjen edhe në Kushtetutën e Shqipërisë të kësaj kuote si edhe kuotës për minoritetet.

  Në kuadër të reformës në drejtësi,...

 • 50% e Kuvendit të ardhshëm të jenë gra dhe vajza

  DEKLARATË PUBLIKE

  KUVENDI I SHQIPËRISË TË NIS DISKUTIMET PËR KODIN ZGJEDHOR

  Tiranë, 07 Tetor 2015 - Zgjedhjet e fundit Vendore të 21 Qershorit 2015 sollën një rritje të konsiderueshme të pjesmarrjes së grave si kandidate për këshillat bashkiakë, pas vendosjes së kuotës gjinore 50% në Kodin Zgjedhor. Por pavarësisht...

Pages

Sponsors

         

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL