Lajme

Lajme

 • 50 FËMIJË TË KOMUNITETIT ROM NË KOMBINAT VAKSINOHEN KUNDËR FRUTHIT

  12.04.2018- Ditën e sotme, në Njësinë Administrative Nr. 6 në Kombinat, 50 fëmijë të komunitetit rom u vaksinuan për t’u mbrojtur nga fruthi, falë raportimit dhe ngritjes si shqetësim nga Zyra për Mbrojtjen Ligjore të Fëmijëve dhe të Rinjve në Shqipëri tek Autoriteti Shëndetësor Rajonal (ASHR) dhe Drejtoria e Shëndetit Publik (DSHP).

  CRCA Shqipëri ditën e djeshme kërkoi në mënyrë...

 • 18 FAMILJE TË KOMUNITETIT ROM FURNIZOHEN ME UJË TË PIJSHËM PAS 1 VITI E GJYSËM MUNGESË!

  16.04.2018- Prej ditës së sotme, 18 familje të komunitetit rom në Njësinë Administrative Nr. 6 / Kombinat, do të furnizohen çdo ditë me ujë të pijshëm, pas 1 viti e gjysëm mungesë! Zgjidhja e këtij problemi erdhi falë raportimit dhe ngritjes si shqetësim nga Zyra për Mbrojtjen Ligjore të Fëmijëve dhe të Rinjve në Shqipëri tek Drejtoria e Përgjithshme e Ujësjellës Kanalizimeve...

 • Sherbimi Ligjor Falas prezantohet tek te rinjte ne Tirane

  Tiranë, 09 Nëntor 2017- Qëndra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA, me mbështetjen e PNUD organizuan sot tryezën konsultuese “Mbrojtje ligjore falas për fëmijët dhe të rinjtë e pambrojtur në Shqipëri” tek Qendra Rinore e Tiranës.

  Ky takim kishte si qëllim rritjen e aksesit në drejtësi të fëmijëve, të rinjve dhe të rejave të pambrojtur, duke përfshirë komunitetin...

 • MBROJTJE LIGJORE FALAS PËR FËMIJËT DHE TË RINJTË VULNERABËL NË SHQIPËRI

  Tiranë, 1 shtator 2017– Nga sot fëmijët dhe të rinjtë vulnerabël, që mund të jenë viktima të diskriminimit, përjashtimit apo dhunimi, dhe që nuk kanë akses në drejtësi, do të mbështeten me ndihmë ligjore falas.

  Nisma e përbashkët e PNUD dhe CRCA Shqipëri “Rritja e aksesit në drejtësi për të rinjtë vulnerabël në Tiranë” do të zhvillohet në bashkepunim me ALO 116 dhe...

Sponsors

         

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL