News

News

 • Grupi parlamentar “Miqtë e Fëmijëve” takohet me shoqërinë civile

  4 Nëntor 2015, Tiranë–Kuvendi i Shqipërisë në bashkëpunim me UNICEF dhe Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve-CRCA Shqipëri, organizuan sot takimin e parë të Grupit Parlamentar “Miqtë e Fëmijëve” (GPMF). Të pranishëm në këtë aktivitet ishin Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, përfaqësuesja e UNICEF-it në Shqipëri, deputetë, përfaqësues të shoqërisë civile, si dhe...

 • Shqipëria e papërgatitur për të mbrojtur fëmijët nga dhuna

  Prezantohen të dhënat e studimit shkencor të BECAN për Shqipërinë në lidhje me ndjekjen e rasteve të dhunës ndaj fëmijëve. Sistemi i drejtësisë merr vlerësim të ulët për ndjekjen ligjore të dhunuesve të fëmijëve.

  Tiranë, 18 Nëntor 2014 - Qendra pёr Mbrojtjen e tё Drejtave tё Fёmijёve në Shqipёri (CRCA)  prezantoi sot nё Workshopin “Dhuna kundër femijëve: Çfarë na tregojnë të dhënat nga...

 • CRCA dhe ALO 116 vlerësim të posaçëm për përfaqësuesin e UNICEF në Shqipëri

  Tiranë, 31 Korrik 2014- Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve - CRCA dhe Linja Kombëtare e Telefonit të Fëmijëve - ALO 116 vlerësuan sot Z. Detlef Palm, Përfaqësues i UNICEF në Shqipëri, me çmimin për “Të Drejtat e Fëmijëve 2014”, përmes të cilit e falenderuan publikisht për angazhimin dhe mbështetjen e vazhdueshme që i ka dhënë, gjatë viteve të misionit të tij në Shqipëri, avancimit...

 • Alo 116: Dhuna me bazë gjinore fillon që në fëmijëri!

  Raporti Tematik i Linjës Kombëtare e Ndihmës për Fëmijët, tregon se fëmijët vajza dhunohen nga familja apo shokët që në moshë të hershme!

  Tiranë, 4 Dhjetor 2013 – ALO 116: Linja Kombëtare e Ndihmës për Fëmijët,në kuadër të 16 Ditëve të Aktivizmit kundër Dhunës me Bazë Gjinore, bën publik sot këtë Raport Tematik, i cili pasqyron dhunën ndaj fëmijëve vajza në Shqipëri, bazuar tek...

 • KUVENDI I KËRKON QEVERISË TË MBËSHTESË ALO 116

  Tiranë, 27 Nëntor 2013- Kuvendi i Shqipërisë në séancen plenare të datës 26 Nëntor 2013 aprovoi me 109 vota pro dhe asnjë kundër Rezolutën “Për mbrojtjen dhe respektimin e të drejtave të fëmijëve në Shqipëri”. Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA, vlerëson aprovimin në unanimitet të kësaj rezolute si një gur themeltar të bashkëpunimit të...

 • Kuvendi dhe Crca mblidhen për fëmijët

  Tiranë, 13 Nëntor 2013- Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA, prezantoi sot në seancen e parë publike me shoqërinë civile në këtë legjislaturë të Kuvendit, të organizuar nga Komisioni për Çështjet Ligjore si dhe Komisioni për Çështjet Sociale, rekomandimet e saj në lidhje me dhunën ndaj fëmijëve dhe hapat legjislative që parlamenti mund të ndërmarrë për të...

 • Fushata ndërgjegjësuese “Të drejtat e fëmijëve dhe ALO 116” ndalon në qytetin e Lushnjes.

  ALO 116 dhe CRCA vizitojnë shkollat 9-vjeçare ‘4 Dëshmorët’, ‘Skënder Libohova’ të qytetit të Lushnjes dhe ‘Rako Simon Gjermeni’ e ‘Dituria’ në Komunën Krutje.

  Lushnje, 07 Maj 2013 – Stafi i ALO 116 - Linjës Kombëtare të Këshillimit të Fëmijëve dhe Qendrës për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (CRCA Shqipëri) me mbështetjen e UNICEF dhe Bashkimit Europian, vizituan sot dy shkolla 9-...

Pages

Sponsors

    

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL