• 69% e fëmijëve në Shqipëri, viktima të dhunës psiklologjike dhe fizike në institucionet arsimore

  Arsimi parauniversitar në vend, nuk ofron asnjë mekanizëm të raportimit të dhunës në ambientet e tyre

  Tiranë, 15 tetor 2018 – Me kërkesë të ACE, sot, Komisioni i Edukimit dhe Mjeteve të Informimit Publik, organizoi dëgjesën publike me fokus mbrojtjen e fëmijëve nga dhuna dhe bulizmi në shkolla. Koalicioni për Arsimin në Shqipëri (ACE), njohu anëtarët e Komisionit me raportin më të fundit që...
 • Shqipëria shpall fituesen e Çmimit Kombëtar “Mësuesi i Vitit 2018”

  Vlerësimi më i lartë në arsim, i kalon 4 mësuesve që do të garojnë në Global Teacher Prize

  Tiranë, 9 Tetor 2018 - Koalicioni për Arsimin në Shqipëri (ACE),  Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (CRCA), në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë shpallën sot fituesit e Çmimit Kombëtar “Mësuesi i Vitit 2018”. Çmimin e Madh Kombëtar “Mësuesi i Vitit 2018” dhe...
 • Deklaratë për shtyp - Ngadalësimi i Reformës në sistemin e drejtësisë vonon integrimin europian të S...

  “Drejtësi e vonuar – drejtësi e mohuar”

  Tiranë, më 5.10.2018 - Koalicioni “Drejtësi për të gjithë”[1] ka mbështetur që në fillim reformimin e sistemit të drejtësisë me synim ngritjen e një sistemi të pavarur, llogaridhënës, transparent dhe efiçent. Kjo reformë u realizua në tre drejtime kryesore që janë: (i) përmirësimi i legjislacionit...
 • 13 fëmijë dhe nënat e tyre në rrezik për jetën!

  Mos-zbatimi i duhur i skemës së Ndihmës Ekonomike shkel seriozisht të drejtat e grave dhe fëmijëve në Shqipëri

  Tiranë, 4 Tetor 2018 – CRCA Shqipëri me anë të këtij reagimi publik kërkon të sjellë në vëmendjen e të gjithë kryetarëve të Bashkive, Këshillave Bashkiakë dhe të Qeverisë Shqiptare, shqetësimin tonë tepër serioz mbi mos-zbatimin e duhur të Ligjit “Për Ndihmën dhe Shërbimet Shoqërore”. Pranë Zyrës...
 • CRCA në Kuvend: Shteti shqiptar, asnjë investim për shërbimet e mbrojtjes së viktimave të dhunës

  Ndonëse ligji cakton përgjegjësi për planifikimin e shërbimeve shoqërore, Bashkitë në Shqipëri ende nuk ofrojnë as shportën bazë të shërbimeve të detyruara në rastet e dhunës në familje

  Tiranë, 1 tetor 2018 – CRCA dhe Rrjeti “Vepro për Fëmijët”, ishin sot të ftuar nga Kuvendi I Shqipërisë për të marrë pjesë në seancën e hapur dëgjimore të dy nën-komisioneve parlamentare, për të diskutuar dhe njohur situatën në lidhje me krijimin dhe funksionimin e mekanizmave të mbrojtjes nga...

Nismat Që Ne Mbështesim

CRCA.AL

PLATFORMAT QË NE MBËSHTESIM

CRCA.AL

Lajme

Pages20 VJET DEDIKUAR MBROJTJES DHE AVANCIMIT TË TË DREJTAVE TË FËMIJËVE DHE TË RINJVE NË SHQIPËRI!

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Femijëve në Shqipëri – CRCA është një nga organizatat kryesore jo-qeveritare, jo-politike, jo-fetare dhe jo-fitimprurese me qendër në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë. CRCA eshte krijuar ne mars te vitit 1997 me qellimin kryesor per te ndihmuar ne permiresimin e situates te te drejtave te femijeve ne Shqiperi.

Motivimi i CRCA-se bazohet në thenien: "Duke punuar të gjithë së bashku, ne mund të ndërtojmë një Botë më të mirë për femijët dhe të rinjte.”

Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA është një ndër organizatat më të rëndësishme për të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve në vend, e themeluar më Mars 1997. Gjatë 16 viteve të punës së saj ne kemi bërë që të jemi njëri ndër partnerët serioze të Qeverisë së Shqipërisë (në nivelin kombëtar dhe lokal) dhe të Shoqërisë Civile, në drejtim të ndikimit në politika dhe legjislacion, forcime kapacitetesh të stafit të Qeverisë në punën me fëmijët dhe në presionin ndaj Qeverisë për të respektuar dhe përmirësuar të drejtat e fëmijëve në vend.

Donors and Partners

         

Web Design & Development by: WWW.FIT.AL