• CIVIL SOCIETY CONSULTS WITH CHILDREN AND YOUTH ON THE ROLE OF PARLIAMENT AND PARLIAMENTARY GROUP ‘FRIENDS OF CHILDREN’

  Tirana, 31 May 2016 – The Children’s Human Rights Centre of Albania – CRCA, with the support of UNICEF Albania, in the framework of the programme “Protecting Children from Violence in Albania’ organized today a consultative meeting with children and youth on the role and importance of the Parliament and the Parliamentary Group “Friends of Children” in protecting and promoting child rights in Albania. The consultation with 15 to 25 year old children and adolescents from many spheres of life had...
 • TË ÇMONTOJMË NJË HERË E PËRGJITHMONË SISTEMIN E DHUNËS REZIDENCIALE KUNDËR FEMIJËVE NË SHQIPËRI!

  DEKLARATË PUBLIKE Tiranë, 19 Maj 2016 – Qendra për të Drejtat e Femijëve në Shqipëri (CRCA) është thellësisht e shqetësuar në lidhje me rastin më të fundit të dhunës seksuale, të raportuar nga ana e Prokurorisë, ndaj tre femijëve vajzave nën kujdesin e Shtëpisë së Femijëve në Shkodër, ku dyshohet  se shkak i saj ka qenë neglizhenca e stafit dhe e drejtuesve të Shtëpisë. Nuk është hera e parë që Shtëpitë e Femijëve, si qendra rezidenciale të përhershme të kujdesit për femijët jetimë dhe ata të...
 • INSTITUTIONS OF KORÇA QARK GATHER FOR ROMA CHILDREN’S ACCESS TO PRESCHOOL EDUCATION

  Korça, 15 March 2016 – Municipality of Korça in collaboration with Children Human Rights Centre of Albania – CRCA, organized today the workshop "Access of Roma children to early childhood services” at the Hotel Life Gallery conference hall. This workshop intended to bring together key stakeholders of the Korça Qark, to discuss solutions and recommendations from the two year implementation of the initiative, that affect the improvement of the living conditions and the integration of Roma...
 • Qark of Tirana’s institutions gather for the access of Roma children in Preschool

  Tirana, 11 February 2016 – The Children Human Rights Centre of Albania - CRCA and Observatory of the Rights of Child, in collaboration with the Municipality and Qark of Tirana, supported by UNICEF Albania organized the Workshop "Access of Roma children in Preschool”. This workshop was intended to bring together key stakeholders of the Qark of Tirana, to discuss solutions and recommendations that affect the improvement of the living conditions and the integration of Roma children in preschool...
 • Gjirokastra’s institutions discuss for “Access of Roma children in kindergarten”

  05 February 2016, Gjirokastra –Municipality of Gjirokastra in collaboration with CRCA Albania organized today at the Municipal Council’s meeting room the regional workshop “Access of Roma children to early childhood services”. The aim of the meeting was to bring together all stakeholders of the Qark of Gjirokastra to discuss challenges of the first year and second year and propose solutions that affect the improvement of living conditions of Roma children. Moreover, it presented the findings of...

Pages